Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Fideszes képviselők a közlekedésről

Szeged – Megint minden nap végig lehet utazni a buszokkal Szegedre Dorozsmáról, Szőregről, Tápéról és Béketelepről.
Nem vált be az áprilisban bevezetett új szegedi menetrend, amely a spórolás miatt a hétvégeken, iskolaszünetben és ünnepnapokon megkurtította és megritkította a buszjáratokat. A módosításokért cserébe a vonalakon csúcsidőn kívül ritkábban közlekednek majd a buszok. A változások nem járnak többletköltséggel, sőt némi megtakarítást is eredményeznek. Hogy a menetrend-módosítást novembertől vagy csak januártól vezetik be – erről dönt a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága csütörtökön Kalmár Ferenc városüzemeltetési tanácsnok előterjesztése alapján. A szerdai sajtótájékoztatón a tanácsnok elmondta: a dorozsmai lakossági fórum, a tápéi és béketelepi lakossági kérések, valamint a Szőregről beérkezett 800 aláírás nyomán egyeztetett az érintett területek önkormányzati képviselőkkel. A változtatásokkal Tápén, Szőregen és Béketelepen megtakarítást érnek el, és ez fedezi a dorozsmai módosításhoz szükséges többletköltségeket.

Olvasóink írták

 • 15. saturnus 2012. szeptember 23. 09:25
  „kalmár menjen vissza romániába és ott okoskodjon,ahonnan jött.”
 • 14. újratöltve 2012. szeptember 20. 18:05
  „Valaki magyarázza már el nekem tudatlan bunkónak, mi köze a Kalmárnak a tömegközlekedéshez????? Nem használja, nem ismeri, nem ért hozzá!!!!”
 • 13. macs 2012. szeptember 19. 22:23
  „12. ifj. Nagy Gábor,
  akkor miért nem ezt csinálták mindjárt első nekifutásra? Bocs, nem Tőled várom a választ, de azért kíváncsi volnék az indokokra!”
 • 12. ifj. Nagy Gábor 2012. szeptember 19. 20:29
  „11. macs

  Ha jól értem, az eredeti útvonal ritkított követési idővel áll vissza - tehát a km-csökkentés ugyanúgy fennáll, csak más tér- és időbeli eloszlásban.”
 • 11. macs 2012. szeptember 19. 19:43
  „Valaki mondja meg, mi értelme van/volt az "átszervezésnek", ha a változások nem járnak többletköltséggel, sőt némi megtakarítást is eredményeznek. Csak nem azt kell érteni a fentieken, hogy belekutyultunk a rendszerbe, most visszakutyuljuk, és még örülhetnek is a kedves városlakók, ez nem fog többe kerülni, sőt még olcsóbb lesz egy hangyaf....val.
  Én emlékszem rosszul, de mintha ez az egész azért történt volna, mert csökkenteni kellett a költségeket. Most akkor kell, vagy nem kell a költségeket csökkenteni?”
 • 10. zozzy 2012. szeptember 19. 18:08
  „Gratulálok az uraknak!!!Először is el kellett volna volna gondolkodni az idióta és elő készületlen járat rövidítéseken és akkor nem haragította volna marága Kalmár elvtárs a fél várost.Neki kellett volna le fel ugrálni a troliról a buszokra legalább egy napon át és majd meg tudta volna milyen marhaságot talált ki!”
 • 9. joy 2012. szeptember 19. 17:44
  „Majd jönnek okosjózsik ősszel, forg alomszámlálást művelnek, és kiderítik, a fele járat is elég Szögedébe.
  Akinek nem teccccik, járjon lovon, hisz gebés nemzet vagyunk.”
 • 8. Mimóza77 2012. szeptember 19. 17:13
  „És Baktóval mi lesz, tessék mondani!?!?”
 • 7. Attis2 2012. szeptember 19. 16:21
  „A 90F-es járatot kifelejtették!”
 • 6. csonakos 2012. szeptember 19. 15:15
  „Érdekes a Fidesz logikája! Először csinálunk egy nagy katyvaszt majd amikor a lakosság elégedetlenkedik (finoman szólva) akkor megritkítjuk a járatokat alaposan mert a Fidesz jó az emberekhez és örüljünk nagyon mert ezt is megoldották az emberek javára! Már elsőre is lehetett volna a ritkítás mert Tápé esetében csak néhány megállóval több lett volna ha továbbra is a Marsig járt volna a busz! Szóval azt sikernek beállítani amit mi magunk tettünk tönkre! Pofátlanság!”
 • 5. Együgyű 2012. szeptember 19. 15:09
  „,,Megszűnik a hétvégi spórolós menetrend Szegeden"
  Úgy kell most értelmezni, hogy a spórolós menetrend Szegeden megszűnik, de a bérletek és jegyek ára nőni fog? Rám biztos ez az intézkedés nem fog vonatkozni, mert kocsival járok a tömegközlekedés kímélése céljából. Amúgy sem szeretném magammal zsúfolni a szegedi nagyszerű tömegközlekedést. De köztudott mindenről Botka tehet és nem a Fidesz-KDNP helyi muftijai.
  Aki nem érti, azt sajnálom!
  Más véleménye mindenkinek lehet a nem létező demokrácia jegyében!
  OFF.”
 • 4. Lámpion 2012. szeptember 19. 15:05
  „Elképesztő!
  STUPID-MENETREND van érvényben Szegeden!
  A közlekedés-szervezés környékéről is el kéne zavarni azt aki ezt kitalálta-jóváhagyta.”
 • 3. ifj. Nagy Gábor 2012. szeptember 19. 14:45
  „Na mibe fogadjunk, hogy ennek a bevezetése után majd egy hetet se kell várni az első "másodrendű állampolgárok vagyunk, hogy ilyen ritkán jár a busz?" című kérdésre? :-)”
 • 2. klj-54 2012. szeptember 19. 14:25
  „Az előző döntésüket pont úgy nem lehet semmivel megmagyarázni mint a linken lévő cselekményt!
  http://www.keptelenseg.hu/allati/na-ezt-magyarazd-meg-18363”
 • 1. v.imre 2012. szeptember 19. 14:13
  „Így már jó. Nekünk, a szőregieknek is. Köszönet Évikééknek! Ha már nem jár többlet kiadással, akkor már novemberben életbe léphet az új menetrend. Apropó: most csütörtökön kerül a DM napilapba a szegedi menetrend...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitották az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontot

Kétéves munka eredményeként elkészült Szegeden az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, amely egy 265 millió forint összköltségű EU-s projektben épült. Tovább olvasom