Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Fideszes plakátokat szedettek le a rendőrök

Felelősségre vonta a megyei rendőrfőkapitány azokat a rendőröket, akik leszedették Balogh László plakátjait. A képviselőjelölt panaszt tett, mert aktivistáit a hirdetések leszedésére kényszerítették a rendőrök. A rendőrség közleménye szerint az intézkedés szakszerűtlen volt.
Balogh László (Fidesz–KDNP) képviselőjelölt tegnap felszólította a miniszterelnököt és a belügyminisztert, hogy a rendőrséget hagyják ki a választási kampányból. Balogh közleményében az áll, hogy a napokban több alkalommal, „magukat rendőrnek kiadó egyének" frissen kihelyezett politikai plakátok leszedésére kötelezték munkatársait. Balogh szerint az, ami legutóbb történt Kiskundorozsmán, a rendszerváltás óta példátlan eset.

Csütörtök éjjel egy kisbusz állt meg a dorozsmai főtéren, ahol pártaktivisták éppen a Fidesz falragaszait helyezték ki. A három egyenruhás a plakátragasztókat feljelentéssel fenyegette meg, a kiragasztott politikai hirdetéseket eltávolíttatták – írja a jelölt. Balogh László azonnali intézkedést követelt a belügyminisztertől.

Kivizsgálták: „Szakszerűtlen volt"

A rendőrség közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Eszerint a „Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője soron kívül kivizsgáltatta a rendőri intézkedés körülményeit, melynek során megállapítást nyert, hogy az szakszerűtlen volt." Az érintett rendőröket felelősségre vonták, az állományt pedig a hasonló esetek elkerülése érdekében eligazították. Lukács János megyei főkapitány személyesen tájékoztatta minderről Balogh Lászlót. A jelölt megköszönte a megyei kapitánynak a gyors reagálást.

Az egyik aktivista, Mihálffy Béla elmesélte: elment mellettük egy civil kisbusz, jól megnézték őket, akik benne ültek. Majd a busz visszatolatott az egyirányú utcában, kiszállt belőle két egyenruhás rendőr. Engedélyeket követeltek tőlük, igazoltatták őket, a fiatalabb rendőr a gumibotjával fenyegetőn csapkodta a tenyerét. Arra kényszerítette a plakátolókat, hogy a hirdetést szedjék le a villanyoszlopról. Mihálffy Béla úgy érzi, a rendőrök pártszimpátiája szerepet játszott abban, hogy ilyen durván viselkedtek.

Balogh László kérdésünkre elmondta: Kecskéstelepen a napokban egy civil ruhás ember utasította egy munkatársát arra, hogy a plakátolást hagyja abba. A férfi magát rendőrnek mondta. Ebben az esetben nehezebben bizonyítható, hogy valóban rendőr intézkedett, így csak a dorozsmai eset kapcsán emelt szót.

A fideszes jelölt úgy ítéli meg, hogy a társadalomra azért veszélyes ez a két eset, mert akik ilyen zaklatást éltek át, azok most félnek. – Nem a „kis" rendőröket tartom felelősnek, hanem a politikai vezetőket. Mindennek a valódi felelőse a belügyminiszter, aki nem adott kellő hangsúlyt annak, hogy a rendőri állomány tudja, mik a jogszabályok – fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmerült a visszaélés gyanúja a zöld ajánlócéduláknál

A területi választási bizottság szerint a visszaélés gyanúja is felmerült az ajánlószelvények… Tovább olvasom