Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Fideszes szórólap a csatornázásról

Szeged-ellenes tevékenységnek nevezi Tárkány István a csatornázásról szóló szórólapon a beruházást. A fideszes politikus a „Civil Csatornabizottság" nevében bírálja a kivitelezőt, a műszaki ellenőrzést felügyelő városi mérnököt és a polgármestert. Botka László felháborítónak tartja, hogy félretájékoztatják a lakosságot.
A Civil Csatornabizottság szórólapján az áll, „a szegedi csatornaépítési munkálatokat a kivitelezői hanyagság, a hozzánemértésből eredő károkozás, a lakosság érdekeinek mellőzése (...), az állandó késedelem és a műszaki irányítás hiánya jellemzi". A civilek nevében Tárkány István jegyzi a szórólapot, aki a Fidesz helyi szervezetének tagja, korábban országos választmányi tag volt. A szórólapon azt kéri, hogy a szegediek segítsék a csatornázás kapcsán kialakult helyzet feltárását és a felelősök megkeresését. A megadott telefonszámon azonban nem a Civil Csatornabizottság, hanem a Fidesz helyi irodája érhető el.

Kalmár Ferenc, az önkormányzati Fidesz-MKDSZ képviselőcsoport frakcióvezető-helyettese szerint a párt segítséget nyújt a csatornázási problémák feltárásában, ezért biztosítja a telefonvonalat a Civil Csatornabizottságnak.

Tárkány István a bizottság nevében lapunknak elmondta: nagyon nagy a lakossági fölháborodás, sok hibával zajlik a kivitelezés, az előre tervezett ütemtől elmaradtak az építők. Több lakos megkereste őket, ezért alakították meg a bizottságot. Hangsúlyozta: a csatornázás esetében a lakosság is beruházó, ezért indokolt a civil kezdeményezés.

A szórólapon Tárkányék kontárnak nevezik az építőket, akik miatt például Tápén a Pajtás utcában négyszer kellett javítani a csatornát. Támadják a város mérnökét is, mert szerintük a műszaki ellenőrzés nem elég szigorú. Továbbá bírálják a polgármestert, úgy fogalmaztak, hogy „személyes felelősségének, alkalmasságának kérdése is fölmerül".

Botka László felháborítónak tartja, hogy tudatosan félretájékoztatja a lakosságot a volt MIÉP-es, most fideszes Tárkány. A polgármester emlékeztetett arra, hogy csak a tökéletes minőséget veszik át. Ha rossz a csatorna, a kivitelezőnek saját költségére kell kijavítania. A hároméves csatornázási program kiváló minőségben, határidőre be fog fejeződni – jelentette ki.

Botka hangsúlyozta: tételesen cáfolhatók a Fidesz állításai. Így például nem igaz az, hogy a szakminisztériumból figyelmeztetés érkezett a polgármesternek csatornaügyben, és az sem igaz, hogy hamarosan várható az Európai Unió számonkérése – mondta. Botka szerint a munkavégzéssel kapcsolatban, mint minden kivitelezéssel kapcsolatban, előfordulnak hibák, de ezeket folyamatosan javítják az építők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkormányzatiságról a határon túliak

Határon túli magyar szervezetek képviselői, az EU-tag, vagy a csatlakozáshoz közelebb és távolabb… Tovább olvasom