Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Figyel a rendre a predátor

Szeged - Nem kell embervadászattól tartania annak, aki belép a Pivo Várba. Pedig az egyetemisták kedvelt poharazójában egy félelmetes predátorral találkozhat.

Arnold Schwarzenegger is felvette már a harcot a fajjal 1987-ben, de még neki sem sikerült kipusztítania. Nem biztos, hogy egy kisfröccsszagú diáknak menne.

A szörny azonban szerencsére nem igazi, Bánáti András keze munkáját dicséri, aki fémből alkotta meg a ragadozó kicsinyített mását. A kocsma közepén, a bőrfoteleknél őrködő predátor első ránézésre nem szimpatikus. Főleg, ha valaki látta már valamelyik filmet, amelyben egy hasonló szörny szerepel. Az utolsó moziban, a Ragadozókban a lények válogatott módszerekkel, kedvtelésből vadásszák le a bolygójukra keveredő embereket.

A fémszörny népszerű a vendégek körében. Még senkit sem bántott. Fotó: Karnok Csaba
A fémszörny népszerű a vendégek körében. Még senkit sem bántott.
Fotó: Karnok Csaba

– Egy korábbi film, az Aliens vs. Predator tiszteletére készítettem a szobrot harmadmagammal néhány éve – meséli az alkotó. – Több kiállítást rendeztünk hasonló munkákból, azt akarjuk jelezni, hogy a fémből bármit meg lehet alkotni.

A kocsma pultosai szerint népszerű a vendégek körében, sokan fényképezkednek vele. A tulajdonos pedig nyugodt lehet: igaz, hogy mozgásképtelen, de legalább szigorú tekintetű őr felügyeli a rendet a várban.

Olvasóink írták

  • 2. Krampampuli 2011. augusztus 04. 08:55
    „Legalább 2.5 méterest kellett volna csinálni úgy pipa... így is ügyes de azért hiányérzet...”
  • 1. jozko 2011. augusztus 04. 07:52
    „...fémből bármit meg lehet alkotni...
    Kőkemény mondanivaló - pontosabban érckemény.
    Csak mintha üresen kongana - persze így reggel másképpen hangzik, mint este a kocsmazajban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szorongó gyerekek várnak segítségre

Másfél hónapos a várólista a szegedi klinikai gyermekpszichiátriai osztályon. Orvoshiány sújtja az ellátást. Tovább olvasom