Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Figyeli a busztársaság a pusztamérgesi járatot

Bordány, Pusztamérges, Üllés - Munka és iskola után, vagyis délután 2 óra és fél 7 között áldatlan állapotok uralkodnak az Üllés, illetve Pusztamérges felé tartó buszokon - panaszkodott múlt heti cikkünkben Vassné Monostori Mária.
Olvasónk azt javasolta: vagy csuklós buszt kellene indítani, vagy visszaállítani a megszüntetett 14.35-ös járatot. Szerinte az is segítene, ha felszálláskor a pár perccel korábban induló üllési buszra előbb az Üllésre és Bordányba menőket engednék fel, a pusztamérgesi járatnál meg az ottaniakat. (Tömegelnek a pusztamérgesi buszon, 2015. január 12.)

Olvasónk problémájára válaszolt a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. Azt írták, hogy a meglévő járat módosításáról, új járat indításáról nem dönthetnek önállóan. A helyközi és távolsági buszszolgáltatást ugyanis az önkormányzati igényeknek megfelelően, de a fejlesztési minisztériummal megkötött szerződés alapján látják el. A módosításra vonatkozó kérelmet továbbították a szaktárca helyi illetékesének. Az olvasónk által említett pusztamérgesi járatokon nem tapasztaltak utaslemaradást. A járatok forgalmát figyelemmel kísérik, és utaslemaradáskor nagyobb vagy másik járművet biztosítanak.

A busztársaság üzletszabályzata rendelkezik arról, hogy ha egy busz nem tudja elvinni az összes utast, a sofőrnek kell tájékoztatnia a lemaradókat más utazási lehetőségekről. A helyközi buszoknak sorrendben az előre váltott jeggyel utazókat, a bérlettel és más igazolvánnyal rendelkezőket kell elvinniük. Őket azok a fogyatékkal élők, illetve kisgyermekkel utazók követik, akiknek nincs speciális igazolványuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés fiatalt hozott a háziorvosi pályázat

Kevés fiatalt hozott a háziorvosi pályázat
Nem segített sokat a praxispályázat a megyében tartósan betöltetlen háziorvosi helyek csökkentésében. Tovább olvasom