Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Finisben a művészeti pályázat

Szeged - Még néhány nap, és lezárul a „Változatos megyéink az Európai Unióban" című pályázat egyik legfontosabb szakasza. Szeptember közepéig adhatják le az alkotásaikat azok a fiatal képzőművészek, akik indulnak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft közös pályázatán.
Olyan műveket várnak a kormányhivatalok, amelyek hazánk, illetve az egyes megyék szeretete, identitása ihletett, és üzenetük a kormányablakokhoz köthető. A nyertesek között összesen bruttó másfél millió forintot oszt szét a zsűri.

Szeptember 15-ig lehet eljuttatni a Csongrád Megyei Kormányhivatalba azokat a műveket, amelyekkel a pályázatra jelentkeznek fiatal Csongrád megyei alkotók. Mint ismeretes: minden Magyarországon állandó lakcímmel bejegyzett 18 és 35 év közötti magyar állampolgár nevezhet már meglévő, vagy újonnan készített saját művészeti alkotásával. Egy pályázó legfeljebb egy művel vehet részt a megmérettetésen. A zsűri szívesen lát olyan munkát, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy olyat is, amely iparművészettel, népművészettel rokonítható. Fontos szempont a művészi érték és az, hogy a mű mennyit árul el egy településről vagy a megyéről, illetve mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz.

Az alkotónak abban a megyében kell pályáznia, ahol állandó lakcíme van. Minden megyében külön nyertest hirdet a megyei és budapesti szakemberekből álló zsűri. Az első helyezett 750 ezer, a második 500 ezer, a harmadik pedig 250 ezer forint elismerésben részesül. A pályázatról bővebb információ a www.kormany.hu és a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu honlapon olvasható.

A pályaműveket Szegeden, a Megyeházán lehet leadni (Rákóczi tér 1), időpontot egyeztetni Varga Márta kommunikációs vezetővel kell, a 60/562-604 illetve a 70/337-2689-es számon, vagy a varga.marta@csmkh.hu e-mail címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igaz múltmesék a Brekiben

Szeged - Új sorozat indul Igaz múltmesék címmel szeptemberben a Délmagyarország és a Délvilág… Tovább olvasom