Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Fiókái után halt a kacsamama

Szeged - Négy kiskacsát ütöttek el a Fő fasoron kedd délután. Az anyjuk hosszú ideig téblábolt a tetemek felett az úttesten, keservesen hívogatva őket.
Nem volt hajlandó magukra hagyni őket még akkor sem, amikor egy jószándékú környékbeli megpróbálta onnan elzavarni. Végül a felnőtt madár sem kerülhette el sorsát: egy másik autó elütötte.

Az anyjuk hosszú ideig téblábolt a tetemek felett az úttesten.
Az anyjuk hosszú ideig téblábolt a tetemek felett az úttesten.

Kitört nyakkal feküdt az úton kicsinyei mellett. A tetemek után pedig csak a kérdés maradt: hogyan nem lehet látni öt madarat az úton?

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. papucsos 2013. július 04. 22:00
  „Reakció idő.... 0.5-0.7 tized.....ez alatt az összes többi felett alkalmatlan....”
 • 95. Sanya30 2013. július 04. 17:00
  „Embertelenség..........azzal ugyan ezt kell tenni aki áthajtott rajtuk.”
 • 94. Mike3 2013. július 04. 12:54
  „90: 4 totyogó foltot egy sokkal nagyobb totyogó folttal, 30-as tábla után néhány méterrel egy olyan helyen, amiről mindenki tudja, hogy kacsák vannak?”
 • 93. vári 2013. július 04. 10:36
  „szatam
  Oké, lehet, hogy így volt. De ti is fontolóra vehetnétek azt a lehetőséget, hogy esetleg nem tartottak be minden szabályt. Ugyanis a Fő fasoron arányaiban elég sok a baleset, ugye, nem foghatjuk mindet arra, hogy nem lehetett látni.
  Nekem továbbra is az a véleményem, hogy az állatokat észre lehet venni, de ha mégsem, a szabályok betartása esetén (megengedett sebesség, követési távolság etc.) meg lehet állni.”
 • 92. queenmargareth1 2013. július 04. 08:46
  „68. RádyJóska 2013.07.03. 16:32 menj oda üsd el és edd meg!”
 • 91. Mike3 2013. július 04. 08:15
  „<moderálva>”
 • 90. szatam 2013. július 04. 01:09
  „86. la-za 2013.07.03. 22:22
  Nem érdemes vitatkozni, én kb ugyanazt írtam le korábban mint Te, ugyanúgy nekem estek.
  Aranyosak a kacsák, meg cukik, de az ilyen előfordul, még ha a kiskacsa lassú is, 2-3 kicsi sárga foltot kell meglátni a fényes aszfalton a napsütésben miközben 14 métert teszel meg másodpercenként, hajrá.”
 • 89. papucsos 2013. július 04. 00:54
  „85. Smerdis 2013.07.03. 22:11

  Te egy igazi retardált bunkó vagy!Az embernél is becsukod a szemed a követési távolság miatt?Azt keresztül mész rajta?
  Vezetésből megbuktál,add le a jogsidat,az autódat meg vidd bontóba, Te meg húzzál az IMEI-be....”
 • 88. Suncityfamous 2013. július 04. 00:53
  „Gratulálok laza, az a baj hogy az interneten az ilyen agyhalottak is megnyilvánulhatnak. En is biztos szopatnalak az átkelőn. Úgy hogy te csak ne ultetgess senkit, ha már itt tartunk kresz megbuktal, eredj a helyedre..”
 • 87. papucsos 2013. július 04. 00:48
  „Biztos egy fityeszes volt.....De ha megtalálnám ezt a selejtes vezetni nem tudó agyhalottat,biztos kezét lábát tőrném....Ennyi...”
 • 86. la-za 2013. július 03. 22:22
  „80. Suncityfamous 2013.07.03. 19:18

  Szövegértelmezésből 1-es. Leülhetsz. Ha vetted volna a fáradságot és tovább olvasod a hozzászólásomat, akkor talán feltünt volna, hogy nem csupán villogni szoktam....az ilyen IQ-light emberekkel, mint te, nem lehet mit kezdeni....

  Érzéketlen nyomorék lennék...? Ha te mondod biztos. Érzem is, hogy a véleményedtől kicsordult a könnyem és nem fogok tudni aludni....”
 • 85. Smerdis 2013. július 03. 22:11
  „rohadjon meg összes befőttje annak, aki ezeket elütötte. mondjuk ha látom, hogy a mögöttem jövő nem tart megfelelő követési távolságot akkor becsukom a szemem és sajnálom őket. és nem is igazából az autó miatt.”
 • 84. szabójóska 2013. július 03. 21:54
  „Aki már látott kacsamamát a kicsinyeivel átkelni az úton az tudja, ,hogy először a fűből néz ki és mérlegel,a kicsik meg rajtra készen ott ülnek közvetlen alatta mellette. Utána kissé kilép és mindkét irányba figyel és ha úgy ítéli meg nincs veszély akkor hívja a kicsinyeit akik amekkora igyekezettel tudnak gyorsan követik. A körülményekből egyértelmű, hogy az autós igen gyorsan hajtott . Én azt javasolnám, hogy az ilyen forgalmas úton és az ilyen stílusban vezetőket figyelembe véve létesítsenek az út alatt egy átkelőhelyet a víziszárnyasoknak. A gyorshajtási pénzekből hetek alatt össze lehet gyűjteni.
  Végül még egyszer: Egész Újszeged forgalmi viszonyai kaotikusak. Az ügyes ügyvédek nagy haszonnal létrehozták a sűrűn beépített külső városrészeket, csak utak nincsenek hozzá,meg infra struktura. Van kondi-ház meg utcavégek lezárása. A város vezetésének a szégyene ami itt történt!”
 • 83. tucat 2013. július 03. 21:49
  „81. csipcsup
  Számít itthon is, higgye el.
  Tudja, az itteni emberek nagyon telve vannak feszültségekkel és szorongató félelmekkel, amelyek ingerültté teszik őket, ezért is türelmetlenebbek és agresszívabbak egymással szemben, de önmagukkal is könnyebben szembe fordulnak, ezt az önpusztításunk (nemcsak a szuiciditás, hanem a szenvedélybetegségek) mutatói is dermesztő erővel igazolják. Ráadásul súlyos méltánytalanságként és igazságtalanságként éljük mag azokat a társadalmi és egzisztenciális különbségeket, amelyeket voltaképpen éppen a félelmeink nyomán keletkező, morálisan is romboló magatartásformáinkkal mélyítünk tovább. Ennek a következménye például, de nem kizárólag, a világ korrupciós futamában elért és lényegében hosszú ideje megtartott, előkelő helyezésünk is. De alább, a hozzászólásokat olvasva is tapasztalhatta, mennyire ingerültek és széles skálán szétterülőek a reakcióink: a legtöbben szívből sajnálják ezeket az ártatlan, bájos kis jószágokat (én is), de akadnak bosszantón közömbös emberek is, és olyanok is, akik már-már a gázoló halálát kívánják tehetetlen dühükben. Úgy gondolom, Svédországban, és általában a kiegyensúlyozottabb, élhetőbb társadalmakban a mezőny szóródása jóval kisebb, mint nálunk, és a legnagyobb sűrűség a skála középértéke környékén észlelhető. Nálunk a szélsőértékek környéke is meglehetősen telített, és úgy néz ki, még sokáig így is maradunk, ha ugyan nem "ígyebben" még egy ideig. Nem azért, mert jó nekünk így, hanem azért, mert nem tudjuk, hogy ez rossz nekünk így, és azt sem, mitől jobb másutt. Nem kicsit, nagyon. :) Azért hinni szeretném, hogy mi sem vagyunk esélytelenek, csak éppen egyelőre lefelé küzdjük magunkat. Nem kicsit, nagyon. A szellem szabadsága és a lélek félelmektől mentes derűje hozhat változást, de ez megint csak rajtunk múlik. Még nem akarjuk, nem merjük akarni. Ehhez ugyanis tényleg nagy bátorság kell, például, mert bíznom kell magamban, és mindenki másban is - ennél sokkal jobban. Ezt pedig ma, ismerve és másokba is belelátva önmaga kínzó félelmeit és súlyos torzulásait, senki sem meri tenni, vagy aki mégis, az megkapja azonnal: aki hülye, haljon meg, és félő, hogy a bárányok tülekedésében tényleg reménytelenül a sor végére szorul. Tudja is, így hát küzd, tapos, és nemcsak ártatlan totyogó szárnyast, sajnos, középen, fent is, lent is.
  Hát, így valahogy. S a züllesztő szorongásunknak számos ember- és állatáldozata lesz még nyilván, akik és amelyek kapcsán szintén elszabadulnak majd újra meg újra a gyilkos indulatok, s jó, ha csak itt, a virtuális ringben zajlik a bokszmeccs, de sajnos gyakran ki is lép innen, hogy igazi embervér csillapítsa a bosszúszomjat... Így valahogy megy nálunk - most még.
  De emberek vagyunk mi is, genomunkban se jobbak, se rosszabbak, mint mások, így hát, bármire megvan a sanszunk elvben.

  Csendes éjt! :)”
 • 82. tom_peris 2013. július 03. 21:34
  „Volt egy amerikai szociológiai kutatás (lust vagyok rákeresni)

  Abban kimutatták hogy az autósok 50-70%-a nagy örömmel gázol el bármi apró joszágot ami az útra téved...

  A nemzeti mi különbek vagyunk lózungok ellenére úgy tűnik mégse vagyunk különbek...

  u.i. én megálltam volna.... undoritó ez az egész történet...”
 • 81. csipcsup 2013. július 03. 19:30
  „Nem olvastam el a többiek hozzászólását, csak a magam élményét írnám le.A napokban voltunk szemtanúi egy kicsi kis svéd városka föutcáján sétálgató kacsapár kalandjának.SENKI nem lapitotta ki öket, vártak....Aztán néhány gyalogos nevetve próbálta leterelni öket az útról, mire már 3-4 autó várt egymás mögött TÜRELMESEN sikerült arrébb terelni a szárnyasokat.D nem egyedi az eset, hisz a közeli nagyobb város közepén lévö folyócska is tele vadkacsákkal amik olykor végigbillegnek a buszállomáson, mégsem hajt végig rajtuk egy busz sem.Miért toleránsabbak arrafelé az emberek? Illetve miért nem számit itthon az ilyesmi?”
 • 80. Suncityfamous 2013. július 03. 19:18
  „76 nem villogni kell a zebra előtt hanem lassítani, es indokolt esetben megállni. Nem dudalbi mutogatni magyarázni... Sajnos a magadfajta autósokbol annyi van a városban hogy tiszát lehet vele rekeszteni .. A hetvenötos kommentedre, meg annyit azért nem sirsz mert egy érzéketlen nyomorék vagy. Bár ha ott vekudnel akkor ensem fakadnek sírva !”
 • 79. mérges 2013. július 03. 19:13
  „La-za

  Én azt mondom, hogy világos nappal észre lehet venni az úton és az út szélén bócorgó apróbb állatokat is. Aki nem képes az út szélére és az úttestre is egyidejűleg figyelni az adja vissza a jogosítványát. Kivételt csak a takarásból hirtelen előbukkanó esetek képeznek, mert az ismereteim szerint a vezetőnek nincs a gázpedálra ragasztva a lába. Lehet időben lassítani, sőt adott helyzetben megállni !!!! Nagyon régóta és sokat vezetek mindenfajta úttípuson, de még nem "sikerült" egyetlen állatot se elütnöm. Valahogy idáig mindig sikerült kivédenem, igaz nem egy közlekedő társam dudált rám, hogy mi a fenéért lassítok, indexelek, kerülök egy-egy sün, kutya, macska,teknős stb. feltűnése miatt. Ezzel szemben több frissen elütött és szemétként ott hagyott állatot vittem le az út szélére, hogy a következő lelketlen zombi ne tapossa tovább. No ez is egyfajta cserbenhagyás. Vallom, hogy aki világos nappal képes elütni egy úttesten vagy az út szélén csámborgó állatot az potenciális gyerek vagy idős ember gázoló. Az ő mozgásuk is kiszámíthatatlan, mint az állatoké .... Vannak kivédhetetlen esetek, de az utakon lévő rengeteg tetem azt bizonyítja, hogy rengeteg gépjárművel közlekedő mindent eltapos az úton, ami nem tesz kárt a verdájában. Ráadásul nagy ívben tojik arra, hogy kioltott egy életet ...”
 • 78. Mjuriele 2013. július 03. 19:12
  „hát abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a kátyúk miatt így is az utakat nézzük így én sem értem hogy hogy nem lehetett látni:(”
 • 77. angyal1064@freemail.hu 2013. július 03. 18:48
  „Senkiben nem volt annyi emberség hogy leterelje őket az útról ?! Szégyen!!”
96 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költekeznek a képviselők

Határozatképes volt a pénzügyi bizottság, és megszavazta az önkormányzati képviselők városrészi és választókerületi terveit. Tovább olvasom