Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Fityisz a parkolási tilalomra

Forgalmi dugó ugyan nem alakult ki tegnap reggel a város közútjain, de a húsvéti szünet leteltével – a polgármester kérése ellenére – a szülők többsége gépkocsival vitte iskolába gyermekét. A Szent István tér teljes lezárása sok autósnak okozott gondot, míg a Madách utca Lechner tér felőli sávjában a tiltás ellenére többen is parkoltak.
A Boldogasszony sugárúton tegnap is torlódtak az autók iskolakezdéskor Fotó: Frank Yvette
Már tegnap korán reggel akadt bosszankodnivalójuk a 8-as trolipótlók vezetőinek. A Szent István tér teljes lezárása miatt a Tisza Lajos körúttól a Lechner térig az utca tér felőli sávjában tilos a parkolás: sok autós hagyta figyelmen kívül a tiltást. Ez igencsak megnehezítette a buszvezetők dolgát – a Százszorszép Gyermekház előtt parkolók miatt nehezen tudtak ráfordulni a Madách utcára.

Egy buszvezető alaposan meg is nézte azt a bordószínű terepjárót, ami miatt alig tudta bevenni a kanyart, és néhány bosszús mondatot is elmormogott a vezetőfülkében. Az utca föntebbi szakaszán parkoló autók miatt pedig nem volt olyan járat, aminek ne kellett volna megállnia, hogy a vele szemben jövő kocsikat biztonságosan elengedhesse.

A Szent István tér környékén tegnap reggel nemcsak a szabálytalan parkolás okozott gondokat, de a környék teljes lezárása miatt sok autós is tanácstalankodott. Akik nem voltak eléggé szemfülesek, és nem fordultak le idejében a Bercsényi vagy a Lengyel utca felé, azoknak a Csongrádi sugárút eleje jelentette a végállomást. Reggel hét és negyed nyolc között legalább harminc autó kényszerült visszafordulni, köztük egy taxi és egy tanulóvezető is.

A legnagyobb forgalom tegnap reggel a Madách iskola előtt alakult ki, ahova a szülők többsége autóval vitte gyermekét. Pedig az árvízveszély miatt Botka László szegedi polgármester arra kérte a szegedieket, hogy személygépkocsi helyett az ingyenes tömegközlekedést vegyék igénybe. A megkérdezett szülők mindegyike hallott a polgármester felhívásáról. Többségük úgy gondolta, mivel kocsijukkal úgysem a rakpart felé hajtanak, a korlátozások rájuk nem vonatkoznak. Mások elfoglaltságukra és üzleti ügyeikre hivatkoztak, amiket kocsi nélkül nem tudnának lebonyolítani, így munkába menet kocsijukkal az iskolát is útba ejtették. – Persze, tudok a polgármester felhívásáról, de nyomozó vagyok – mondta egy apuka, majd beszállt kék autójába, és elhajtott az iskola elől.

Olvasóink írták

  • 1. x 2013. június 16. 12:51
    „http://www.delmagyar.hu/forum/gepjarmuforgalom_csokkentes/26/2770/?action=kifejt&ord=0&page=0&limit=200”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom