Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Fizetett a netszolgáltató, visszakapta az áramot

Kistelek - Azért kapta vissza az áramot a SzemerNet Kft. kisteleki átjátszóállomása néhány órán belül, mert az EDF DÉMÁSZ megbizonyosodott arról, hogy a cég kifizette elmaradt áramszámláját – derült ki a SzemerNet és az EDF DÉMÁSZ válaszaiból.

Csütörtökön megírtuk, az átjátszóállomást szerda reggel lekapcsolták, így nyolc településen szünetelt a szolgáltatás. Az okokra kíváncsiak voltunk. A SzemerNetnél azt állítják, váratlanul érte őket a lekapcsolás, véletlenül tényleg elmaradtak egy számla befizetésével, de ezt addigra rendezték.

Mivel a kft. tegnap nem járult hozzá írásban ahhoz, hogy a rá vonatkozó adatokat közölheti az EDF DÉMÁSZ, így az áramszolgáltató a részletekről nem nyilatkozhat. Azt általánosságban közölte, „több telephelyet üzemeltető vállalkozásnál előfordulhat, hogy akár figyelmetlenség miatt elmarad egy számla rendezése". Ilyen esetben az EDF DÉMÁSZ többször is értesíti az ügyfelét a késésről, végül tértivevényes kikapcsolási értesítőt küld. Az áram kikapcsolása „az eredeti fizetési határidőhöz képest leghamarabb 42-45 nappal később történik meg az üzleti ügyfeleknél".

A szolgáltató nem tesz különbséget az ügyfelei között a tartozás mértéke alapján. A cég annyiban utalt az esetről szóló cikkünkre, hogy nem a reklamáció nyomán kapcsolták vissza még aznap a villanyt, hanem „az üzletszabályzatban foglaltak szerint, a szokásos ügymenet alapján" jártak el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogáskor tagadott, a nyomozás után beismert a szegedi bankrabló

A 26 éves G. Zsoltot tavaly nyáron fogták el, miután késsel látták a Széchenyi téren. A rendőrök a májusi, Sárosi utcai bankrablással kapcsolatban keresték a férfit. Tovább olvasom