Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Flame Flowers: tűzzel játszó fiatalok

Szeged - A szegedi Flame Flowers tűzzsonglőrcsapat 2006-ban alakult. Azóta ismertté váltak, legutóbb a kiskundorozsmai Mindenki karácsonya rendezvényen léptek fel.
A tűztáncot vegyíti színpadi elemekkel és kortárs zsonglőr-, valamint manipulációs technikákkal a szegedi Flame Flowers. A tűzzsonglőrcsapat tagjai évek óta foglalkoznak a zsonglőrködés különféle területeivel, de nem hivatásszerűen űzik, mindenkinek saját szakmája is van.

– A Szegedi Tudományegyetem 2006-os tehetségkutató versenye jelentette a fordulópontot a formáció számára, ahol sikeresen szerepeltünk, egyéni és csapat kategóriában is első helyezést értünk el – mondja Jeddi Márton, a csapat alapítója. Ezt követően alakult ki a jelenlegi felállásuk: a csapat 5 tagból áll. Egy-egy előadáson a fellépők létszáma mindig változik, van, hogy hárman adnak elő egy műsort.

Jeddi Mártontól megtudjuk: nagy hatással van rájuk az új cirkusz szellemisége és látványvilága, de az egy más világ, hiszen a cirkuszosok hivatásszerűen űzik a zsonglőrködést.

Sikeresen szerepeltek fesztiválokon, vásárokon, felvonulásokon, gyerek- és sportnapokon, megnyitókon, szórakozóhelyeken, családi és számos egyéb rendezvényen.

A csapattagok rengeteget gyakorolnak, a vezető 3 évig nem is használta a tüzet, előtte csak eszközökkel gyakorolt, láng nélkül.

– Egyikünknek sem volt még komoly balesete, de kisebb égések előfordulnak. A szőrünk és a szakállunk van veszélyben, már akinek van – halljuk Mártontól.

Az eszközeiket speciális kevlár anyaggal vonják be, ez biztosítja az égést.
– Rengeteg eszköz létezik, a karikától a különféle botokig. Nem az számít azonban, hogy hány eszközünk van, hanem hogy a produkció tökéletes legyen. Ez akár két bottal is megvalósítható – magyarázza a csapat vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi könyvajánlatunk: Délmagyarország és a Délvilág Családi receptkönyve

Csongrád megye: Aki karácsonyi ajándéknak szánja a Délmagyarország és a Délvilág Családi… Tovább olvasom