Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Flottában bérlik a gépkocsikat a cégek

Sokan azt gondolják, hogy az autóbérlés csak a tengerpartokon virágzik. Pedig Szegeden is egyre több ember kölcsönöz gépkocsit, és a nagyobb cégek gyakran az autókölcsönzők segítségével alakítják ki a gépkocsiparkjukat.
Szegeden számos helyen kölcsönözhető gépkocsi. Az olcsóbb alsó kategóriás autóktól, az exkluzív, méregdrága járgányokon át a hét- és kilencszemélyes kisbuszokig sokféle négykerekű bérelhető. A Szegedre érkező turisták mellett a céges bérlőkből kerül ki a kuncsaftok legnagyobb része.

– A flottakölcsönzés a fő profilunk, így egész évben jó a gépkocsiparkunk kihasználtsága – mondta el Jáger Zoltán, a tíz éve működő Xrent autókölcsönző ügyvezetője. – Megnehezíti a dolgunkat, hogy igen magas a gépkocsilopások száma. Az autókölcsönzőkre külön bűnbandák szakosodtak, akik az újonnan megnyílt szalonokat keresik fel a legszívesebben. Nálunk is próbálkoztak már, de az elkötött autóba beépített védelmi rendszer miatt megtaláltuk a gépkocsit – beszélt tapasztalatairól az ügyvezető.

Az ügyfelek jellemzően három naptól egy hétig bérelnek járműveket. A jól felszerelt, keveset futott, klímás autókat keresik. A szegedi Exclusív Rent a Car kölcsönző harmincegy autóval rendelkezik. – Suzuki, Toyota és Chrysler is van a kínálatunkban. A legtöbb automata, a nagyobb kategóriájúak dízelesek. Júniustól augusztusig százszázalékos a kihasználtságunk, de télen, a karácsonyi ünnepek alatt is eléri a hatvan százalékot a kölcsönzött autók aránya – árult el részleteket a szezonalitásról a cég asszisztense, Gulyás Gyula.

Kaucióval is kalkuláljunk

Személyi igazolványt vagy útlevelet valamint az érvényes vezetői engedélyt valamennyi autókölcsönzőhöz vinni kell magunkkal. A kölcsönzési díj mellett a legtöbb helyen kauciót is kérnek. A bérbe vett gépkocsit üzemanyaggal feltöltve adják át. A bérleti díj – a korlátlan kilométer felhasználás mellett – tartalmazza a gépkocsi felelősségbiztosításának és közterheinek díját is. Ami a cascót illeti: ezt általában tartalmazza a bérleti díj, de néhány kölcsönző esetében külön felszámolják.
A Hertz Autókölcsönző több mint százötven országban rendelkezik irodával. Magyarországon tíz városban, így Szegeden is megtalálható a képviseletük. Fél évente cserélik a gépkocsiparkjukat, így mindig a legújabb típusokat adják bérbe. – A díjaink teljes körű Hertz-szolgáltatást tartalmaznak, így autópálya-matrica, biztosítás és csereautó is része a bérlésnek. Az irodahálózatunknak köszönhetően a települések közigazgatási határáig díjmentesen ki-, illetve visszaszállítjuk a megrendelt autót. Mozgáskorlátozottak számára speciális, erre a célra átalakított VW Golf bérelhető nálunk – tudtuk meg Csizmadia Gabriella marketingigazgatótól.

Az Újszegeden található ISA Rent a Car elsősorban német és japán autókat kínál. – Építőipari cégekkel vagyunk flottakapcsolatban: a kisebb autóktól a kilencszemélyes mikrobuszig kölcsönöznek tőlünk. Ha van szabad kapacitásunk, akkor nyáron egyéni bérléssel is foglalkozunk, de nem tudunk versenyezni a fővárosi árakkal – mondta el a cég műszaki vezetője, Nagy Endre. Az 1989 óta magáncégként működő vállalkozást szállítmányozás, autómentés, turizmus, saját autó szervizelése és reptéri járat céljából keresik fel leginkább az ügyfelek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pomponlányok Szegeden is tűzbe hozzák a közönséget

A nagyobb tömegeket megmozgató sportesemények manapság már elképzelhetetlenek látványos… Tovább olvasom