Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Focivárosok alakulnak Szeged körül

Szeged - Nincs az ország legjobb 50 futballcsapata között a negyedik legnagyobb magyar város, Szeged gárdája – míg a megye más településeinek labdarúgása megindulni látszik: Sándorfalva 100 millió forintból épített műfüves pályát, s Mórahalommal együtt az NB III-ba vágyik az Algyő mellé, amelynél csoportjában nincs kisebb lélekszámú település.
Saját erőből, 100 millió forintból épített Sándorfalva műfüves pályát – az augusztus 20-án átadott, lelátóval együtt kialakított sportkomplexum is jelzi: a városnak komoly tervei vannak a labdarúgással. Úgy tűnik, nincs ez így Szegeden: az NB III-ban szereplő, fiatalokkal feltöltött keret a csoport 12. helyén áll, egy ponttal – így a negyedik legnagyobb magyar város, Szeged gárdája nincs az ország legjobb 50 futballcsapata között, az „elitben" csak az NB II-es Makó kap helyet.

Sándorfalva viszont felfelé tör: „ha feljutó pozíciót szerzünk, vállaljuk az NB III-at" – fogalmaz Szekeres Károly, a sportkör elnöke, hozzátéve: ehhez további 6 millió forint kellene. – Jelenlegi költségvetésünk 12,5 millió forint. A játékosok sem zsíros kenyérért futballoznak, ezért további támogatói kör is kell – ismeri el, hangsúlyozva: a futballisták költségtérítést kapnak, fizetést a jogszabály nem engedélyez amatőr labdarúgóknak.

Vadonatúj, 100 millió forintból épített, műfüves pályán focizhatnak Sándorfalván. Fotó: Segesvári Csaba
Vadonatúj, 100 millió forintból épített, műfüves pályán focizhatnak Sándorfalván.
Fotó: Segesvári Csaba

– Van igény a focira Mórahalmon, 2-300-as a nézőszámunk – mondja Busa István, a helyi sportkör elnöke. Ha jól sikerül az idény, ők is vállalnák a „megyeegy" helyett a felsőbb osztályt. Idén ugyanis komoly szponzor jelentkezett: a szegedi Ferroép Zrt. – Sok beruházást valósíthattak meg Mórahalmon, szeretnének visszaadni valamit a város lakosságának – indokol Busa István, jelezve: az 5 milliós büdzsé főtámogatója továbbra is az önkormányzat. Új sportcentrumról is álmodnak: 2010-re új pálya, öltöző és lelátó épülhet. Ehhez jól jöhet a feljebb lépés, amely a futballistáknak is kedvezne: ha dobogón végeznek, akkor fél évre 100-130 ezer forintot kapnak. Ha nem, 50 ezerrel kell beérniük.

Algyő a legkisebb lélekszámú település azok közül, amelyek futballcsapatot indítottak az NB III Alföld csoportjában. Éves költségvetésük 10 millió forint. Az 5400 lelkes nagyközség a polgármester, Piri József szerint is erőn felül vállal, „mert most úgy érezzük, nekünk kell életben tartanunk a Szeged környéki labdarúgást". Szerinte a megyeszékhelynek kellene húzóerőt jelentenie, a város csapatával pedig Algyőé is együttműködne. – Együtt gondolkodással, közös erőfeszítéssel kerülhetne vissza a hazai futballtérképre Szeged. Még emlékszem azokra az időkre, mikor kivillamosoztunk a Szeol-
pályáig, s láttuk, amint 6-2-re verjük a Dózsát – eleveníti fel a hőskort Piri József.

Vásárhely is avatott

Albert Flórián, a Ferencváros legendás Aranylabdás labdarúgója avatta fel a múlt héten a hódmezővásárhelyi műfüves labdarúgópályát. A szintén NB III-as HFC ráadásul a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával is megállapodást kötött: a legtehetségesebb vásárhelyi ifjak ezentúl itt pallérozódhatnak majd.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. hahahaha 2008. augusztus 28. 10:30
  „Női kosárdrukker :))) Ilyen is van ??? :)))

  Sok sikert a megyek "kis" csapatoknak, az ő előrelépésük, fejlődésük és sikerük lesz Szeged városának egyre nagyobb szégyene !!! Egy 200 ezres város labdarúgó csapat nélkül csak egy fantomváros...akármennyire nem tetszik a legnépszerűbb sportág és a legtöbb igazolt versenyzője továbbra is ennek a sportágnak van...”
 • 21. Balage1 2008. augusztus 27. 11:20
  „Lesz ez sokkal jobb is. Gratula az első ponthoz! HAJRÁ SZEGEDI FUTBALL!!

  http://www.szegedifutball.info”
 • 20. Nem kell foci! 2008. augusztus 27. 09:49
  „.”
 • 19. összefogás 2008. augusztus 27. 08:59
  „Annyira jellemző a 12. és a 11.
  Az ő hozzáállásuk magyarglobál! Teljesen. Ettől a megmondom, kicsit utálom-irígylem, közben én semmit sem teszek, de amit ő tesz (nálam sokkal többet) az szar, értéktelen hozzállástól van ott az ország ahol van!!!
  Tisztelt uraim. Ha fele annyit tettek volna a maguk kicsi területén a maguk kicsi szeretett akármilyükért, legyen valamilyen sportág, akkor az biz lendületet kapott volna.
  1. Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom a DEMOKRATIKUS, még egyszer, DEMOKRATIKUS eszköztár összes, rejtett kincsét felhasználva, hónapok kemény munkájával, több tucat hivatalos levélváltással, demonstrálással, párbeszéddel, újságírói kapcsolataok kiépítésével stb. megmentették egyenlőre a stadiont, amit gyanús körülmények közt akartak átjátszani. Feltárták a visszaéléseket.
  2. Közben Ők, még egyszer ŐK igyekeznek békét teremteni a politikusok és a sértett Pistrui által felhergelt (utóbb kiderült tényleg kacsa volt csak az egész, hiszen 3 éves szerződést kötött ismét a Pickkel) kéziszurkolókkal, egy focimeccs keretében, ja és a baloldal felé is nyitnak (Ujhelyi), hogy a politiaki előítéleteket is lemossák.
  3. MÁr a második kerekasztalbeszélgetést szervezték meg, ahol a város fociért tenni akaróit látták vendégül, jegyzőkönyveztek, s javaslataikat eljuttatták az érintettekhez.
  4. GYűjtésbe kezdenek a csecsemő életmentés áldatlan állapota miatt, és egy gálameccset szerveznek jövő májusban a 110 éves labdarúgásra megemlékezve.
  5. Szponzori tárgyalások is elindultak, hiszen több pozitív visszajelzés érkezett már.
  6. MOst a megtisztulsá folyamata megy, és kezdődik az építkezés (az ellenérdekelt, perc és szélhámosembereket sikerült végre távozásra bírni)

  EZT MIND SZURKOLÓK TETTÉK A SZABADIDEJÜKBEN, LÉVÉN EZÉRT PÉNZT NEM KAPOTAK, SŐT, MÉG ŐK ÁLDOZTAK SAJÁT TÁRCÁJUKBÓL

  Uraim, ha önöknek ez nem tett, akkor maguk a hőzöngők, és az egész ország bajban van, ha az elfogultság annyira képes elvakítani az embereket, mint a 12. és a 11.
  Hajrá Szeged!
  Erőt a további tettekhez! Veletek vagyunk!!!!!!!”
 • 18. merida85 2008. augusztus 26. 21:12
  „Hajrá szegedi foci és kézi..”
 • 17. nőikosárdrukker 2008. augusztus 26. 14:21
  „HALRÁ SZEGEDI FOCI”
 • 16. égető 2008. augusztus 26. 14:15
  „A felfelé törekvők még nem égették meg a szájukat a futballal, de hamar rájönnek majd, ha idegen tollakkal akarnak ékeskedni. Beszélni lehet a szegedi fociról, de pénzt senki nem ad hozzá, vagy ha ad, börtönbe kerül.”
 • 15. NEM KELL,TŐLED A NEM KELL SE M KELL,VEDD MÁR ÉSZRE 2008. augusztus 26. 14:10
  „.”
 • 14. Nem kell Szegedre foci, vegyétek már észre! 2008. augusztus 26. 14:04
  „.”
 • 13. focidrukker 2008. augusztus 26. 13:55
  „Tisztelt Nográdi Úr!
  Ugyan már, mit tettek a szegedi fociért a hőzöngésen, a feljeletgetésen és a furkáláson kívül. Amiket leírt, azok semmi eredményt nem hoznak és csak látszat tevékenységek. Ugyan tegyenek, vagy tetessenek már le az asztalra szponzorokkal pénzt. Ha ez me gvan, akkor lehet az önkomrányzati pénzekre (ponotsabban a mi pénzünkre) ácsingózni. De amíg nincs semmi, addig csak dolgozzanak szépen! És szerényen!”
 • 12. Nógrádi 2008. augusztus 26. 13:00
  „Kedves kicsi ember!!
  Mi sokmindenbem eggyet értünk
  DOLGOZUNK A SZEGEDI LABDARÚGÁSÉRT,NEM POCSKONDIÁZUNK MÁSOKAT,NEM EMLITJÜK,HOGY MÁSIK SPORTÁGAK -MELYEK JÓVAL KISSEBB NÉPSZERÜSÉGNEK ÖRVENDNEK ,MELYEKET SOKKAL KEVESEBBEN ÜZNEK A VÁROSBAN MENNYIVEL TÖBB ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁST KAPNAK.
  MI IS KISEMBEREK VAGYUNK KIK A MAGUK MÓDJÁN MUNKÁVAL,PÉNZZEL,SZURKOLÁSSAL TESZÜNK A DOLGUNKAT A LABDARÚGÁSÉRT,ÉS NYITOTT KAPUKAT DÖNGETSZ,MERT A SPONZOR SZERZÉSI PROGRAM IS BEINDULT,A 110 ÉVES SZÜLETÉSNAP MEGSZERVEZÉSÉVEL,A SZURKOLOI EGYESÜLET MEGALAKÍTÁSÁVAL,A CSECSEMŐMENTÉSSL KÖZÖS KARITATIV TEVÉKENYSÉGGEL EGGYÜT.
  AZÉRT ARRA KIVÁNCSI LENNÉK ,HOGY MIT ÉRTESZ POCSKONDIÁZÁS ALATT???”
 • 11. kicsi ember 2008. augusztus 26. 12:35
  „Kedves Nógrádi Tibi!

  Azt is közölnéd velünk,hogy milyen új szponzort,tulajdonost szereztetek a céljaitok megvalósításához?Már sokadszor leírom!!!

  Nem az önkormányzattól,az államtól kell elvárni az ablakon kidobandó milliókat.Nem kell mindig ellenségeket keresni,előremutató megoldásokat kellene leírni,de ezt eddig N E M látom.

  DOLGOZNI,tenni kellene,nem pocskondiázni!!”
 • 10. Nógrádi 2008. augusztus 26. 12:00
  „JELENLEG SZEGEDI FIATALOKBÓL ÁLLÓ /17-18ÉVES/CSAPAT KÉPVISELI A VÁROST A LEGMAGASABB SZINTEN.
  LELKESEK,ÉS TEHETSÉGESEK,MEGÉRDEMLIK A SZERETETET.
  Ujhelyi államtitkár úr tegnap elvállalta a fővédnöki tisztet a labdarúgó,és kézilabda szurkolók békemeccséhez,hogy mindkét oldalról egyre kevesebb legyen az olyan hozzászolás,mint most a 9.-es.A találkozó időpontja 2008.09. 05 16, h./

  HAJRÁ SZEGEDI LABDARÚGÁS,HAJRÁ PICK SZEGED”
 • 9. Pick drukker 2008. augusztus 26. 10:23
  „Csak a PICK SZEGED !!!

  Szánalmas futball...”
 • 8. "Keke" 2008. augusztus 26. 10:02
  „Kahibbo!

  Egy NAGY KLUB létezik már most is, "kiscsapatok" mellett...”
 • 7. "Keke" 2008. augusztus 26. 09:59
  „Azért érdemes megnézni a fentebb nevezett települések labdarúgócsapatainak játékosnévsorát, edzőit!
  Mindenki egytől egyig kötődik Szegedhez, a szegedi labdarúgáshoz!
  Ezen is érdemes elgondolkozni, hogy ők miért "nem lehetnek próféták saját hazájukban"?”
 • 6. HFC 2008. augusztus 26. 09:42
  „A szegedi foci körüli cirkusz a megye szégyene. Nem csak a jelenben, de a Nagylaki féle zuhanórepülés is. Sok sikert az erőfeszítésekhez! Hajrá Vásárhely!”
 • 5. Kahibbo 2008. augusztus 26. 09:36
  „Döbbenetes, remélem az illetékesek elgondolkoznak...

  Sok sikert a megyei "kiscsapatoknak", remélem lesz mellettük egy NAGY KLUB is hamarosan.

  HAJRÁ SZEGED, HAJRÁ KÉK-FEKETÉK!”
 • 4. "Keke" 2008. augusztus 26. 09:33
  „Ahogy a közmondás tartja: "Fejétől bűzlik a hal."

  Döbbenetes a cikk részlete: "...így a negyedik legnagyobb magyar város, Szeged gárdája nincs az ország legjobb 50 futballcsapata között, ..."”
 • 3. FOCI 2008. augusztus 26. 09:28
  „Szetey,miért nem rúgod ki azt a munkatársadat,akiét közösség pozitiv hiréről MORAHALOM,ÉS SÁNDORFALVA FEJLŐDÉSE/,csak egy harmadik megbántásával képes irni??”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: kínszenvedés a körforgalomnál

Szeged - Vasárnapra végre elkészül a Colas-Debrecen Zrt. a Szabadkai úti körforgalommal. Határidőre… Tovább olvasom