Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Fodor Gabriella közös fényképe Bill Clintonnal

Szeged - Aki október első hétvégjén Bill Clinton volt amerikai elnökkel szeretett volna találkozni Budapesten, annak 250 ezer forintot kellett fizetnie. Előadásáért ugyanis 50 millió forintot kért. A szegedi származású Fodor Gabriellának egy szerencsés véletlen folytán a Clintonnal való fényképezkedés egy fillérjébe sem került.
Kétszázötvenezer forintot kértek a beugróért Bill Clinton volt amerikai elnök budapesti előadására az egyik szállodában, október első hétvégéjén. A hazai elit színe-java vett részt a találkozón és az azt követő vacsorán. Világszerte bevett gyakorlat, hogy exelnökök és -kormányfők tetemes gázsiért – Clintoné most csaknem 50 millió forintra rúgott – előadásokat tartanak világpolitikai kérdésekről, az ilyen eseményeken divat a közös fényképezkedés is.

Feleségének kampányol

Bill Clinton évente kevés magyarországihoz hasonló meghívást fogad el. A budapesti borsos fellépti díjjal pedig felesége választási kampányát támogatta. Hillary Clinton most azért küzd, hogy megnyerje a demokrata előválasztást, majd 2008-ban beköltözhessen a Fehér Házba. De már nem First Ladyként, hanem az USA első női elnökeként.

A szegedi Fodor Gabriellának nem kellett fizetnie azért, hogy az Egyesült Államok 42. elnökével közös fotója legyen. Öt évvel ezelőtt a szegedi hölgy vállalkozó párjával Ghánában, egy Accra nevű városban élt. Az immáron Új-Zélandon letelepedett és egy négyéves gyermeket is nevelő asszony az interneten elmesélte lapunknak, hogy az accrai Labadi Royal Beach Hotel parkjában, annak úszómedencéjében strandoltak. Egy napon arra lettek figyelmesek, hogy biztonsági emberek lepték el a sétányokat, majd kiderült, Clinton szállt meg két napra a hotelben. Fodor Gabi gondolt egy bátrat és merészet, fényképezőgépével megközelítette Clinton feltételezett bungalóját. „Nem sok esélyt adtam magamnak, de nem akartam kihagyni a lehetőséget" – írta. Amikor az elnököt meglátta a teraszon, intett neki a gépével, és Clinton visszaintegetett: jelezte, hogy jöhet. Rögtön testőrök állták az útját, ám Clinton szavára hátrébb húzódtak. A lapunkhoz került felvételt az a bodyguard készítette, aki az elnöki lakosztályban tartózkodott.

Fodor Gabi néhány mondatot beszélt is az elnökkel: bemutatkozáskor közölte, hogy magyar, mire Clinton azt válaszolta: volt már Budapesten, nagyon szép város. Megkérdezte, hogy Gabi mit csinál Ghánában. A Tömörkényben érettségizett szegedi lány – ma már anyuka – szerint sármos, mosolygós úriember benyomását keltette a politikus, aki nem játszotta meg magát. Később is látta a parkban sétálni farmerban és pólóban, kezet fogott, beszélgetett a turistákkal, a hotel alkalmazottaival.

Milyen az élet Új-Zélandon? Gabi elmondta: párja fogtechnikus, saját vállalkozása van. Ő most nem dolgozik, hiszen kisfia nemrégiben kezdte az ovit. Szeretnek ott élni, mert kisebb a stressz, működnek a törvények, az ország gyorsan fejlődik és kedvesek az emberek. Szülei persze nagyon hiányoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legszebb tökei Szegeden

Szeged - Csillagtök, szivacstök, sártök, lopótök, dísztök – néhány fajta a szegedi… Tovább olvasom