Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Fogházba kerül a szegedi zaklató

Végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a bíróság G. Csabát, aki közösségi oldalon, levélben, telefonon és személyesen is zaklatta békéscsabai ismerősét, mert szerelmes belé.
A Békéscsabai Rendőrkapitányság zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy szegedi férfi ellen, aki több hónapon keresztül zaklatott egy békéscsabai nőt. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015 júniusától kezdődően egy közösségi oldalon próbálta megszerezni a sértett telefonszámát, ezért a barátnőinek írogatott. Mivel a számhoz nem jutott hozzá, előbb postán küldözgetett neki leveleket, majd személyesen dobta be írásait a nő postaládájába. Így sem járt sikerrel, ezért a nő édesapjának a telefonjára küldött üzeneteket és a hölgy háza előtt várakozott.  Amikor összetalálkoztak, a sértett közölte vele, hogy semmilyen formában nem akar vele kapcsolatba lépni és hagyja őt békén, majd feljelentést tett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást rendelt el, amelynek során G. Csabát zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 39 éves férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy szerelmes a nőbe, akit feleségül szeretne venni. Mivel a sértett már korábban is feljelentette, ezért a férfi tudta, hogy erre semmi esélye nincs. De elmondása szerint ennek ellenére még reménykedett abban, hogy kapcsolat alakulhat ki közöttük, ezért kezdte el újra keresni a nőt. Kihallgatásán azt állította, hogy sajnálja a történteket és megígérte: többször nem fogja zaklatni a nőt.

A 2016. február 25-én lezárt nyomozás iratait a Békéscsabai Rendőrkapitányág bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.  Az ügyészség indítványára a Békéscsabai Járásbíróság 2016. március 3-án G. Csabát 4 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság emellett a sértett sérelmére korábban elkövetett zaklatás miatt a vádlottal szemben jogerősen kiszabott 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős - írta a police.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan spóroljunk a bevásárláson?

Hogyan spóroljunk a bevásárláson?
Az élelmiszereken, kozmetikumokon, háztartási tisztítószereken nagyon sokat spórolhatunk, ha tudatosan vásárolunk. Tovább olvasom