Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Főherceggel báloztak a kórházért

Hódmezővásárhely - Új daganatsebészeti műszerre gyűjtött szombat esti jótékonysági bálján az Erzsébet- kórház. A rendezvényt számos ismert személyiség mellett megtisztelte a fővédnöknek megnyert Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg és Christiana főhercegnő.
Számos ismert személyiség, többek közt Martonyi János volt külügyminiszter, Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, Vizy E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke és felesége, Ádám Veronika akadémikus, Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Wittmann Tibor és Lázár György tanszékvezető egyetemi tanárok is megtisztelték az Erzsébet-kórház szombati, a Fekete Sasban rendezett jótékonysági bálját. Fővédnöknek Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceget, a Mindszenti Alapítvány elnökét és feleségét, Christiana főhercegnőt nyerték meg a szervezők.

– Örömmel jöttem ismét Vásárhelyre, hiszen a kórház névadója Erzsébet, az egyik ükanyám, aki maga is sokat foglalkozott az egészségüggyel – mondta a főherceg. Ádám Veronika szerint Vásárhelyre büszke lehet minden polgára. Lázár János polgármester pedig megköszönte azt a kórház melletti kiállást, amelyet a vásárhelyiek az egészségügy átalakítása idején tanúsítottak. Kallai Árpád főigazgató reményét fejezte ki, hogy sikerül megvenni a 8 millió forintos korszerű daganatsebészeti izotópdetektort.

Orvosbál a vásárhelyi Fekete Sasban. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A jó hangulatú esten Janza Kata adott elő részletet az Elizabeth című musicalből. Vacsora után pedig megtelt a táncparkett, majd Csepregi Éva és a Fővárosi Operettszínház fiatal sztárjai énekeltek részleteket a Szép nyári nap című musicalből.

Rotary-bálokkal indult a szezon

A szegedi Rotary klubok báljai nyitották szombat este az idei szezont. A Tisza Szállóban álarcban táncoltak a vendégek, az IH Rendezvényközpontban szmokingban és nagyestélyiben szórakozott Szeged elitje.

A Tisza Szállóban vikingek, fehér parókás grófok, csillogó szárnyas tündérek, az IH Rendezvényközpontban szmokingos urak és estélyi ruhás hölgyek szórakoztak – szombaton rendezte a két szegedi Rotary klub éves bálját. Az estélyek abban megegyeztek, hogy mindkettő bevételét jótékony célokra fordítják, ám míg a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai hagyományos bált szerveztek, addig a Rotary Club Szeged-Tisza tagjai maskarába bújtak. Binszki József, a röszkei vám- és pénzügyőrség parancsnoka például kalóznak öltözött. Fiától kérte kölcsön a kellékeket: kampókezet és játék kardot. Néhányan azonban nem öltöttek jelmezt, mint például az albán nagykövet, Florian Nova sem, aki most először járt Szegeden, a klub meghívására érkezett ide. Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője sem vitte túlzásba a maskarázást: egy ezüst színű álarcot hozott magával, de azt sem vette fel.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club bálja az IH-ban. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Az IH Rendezvényközpontban álarc nélkül jelentek meg a vendégek, köztük az est védnökei: Botka László polgármester és Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, akik visszafogottan beszélgettek asztaluknál. Ujhelyi István országgyűlési képviselő viszont többször is táncba vitte elbűvölő feleségét. A tombolán megnyerhető ajándéktárgyak közé a képviselő egy herendi, a polgármester egy zsolnai vázát hozott, de kétszemélyes wellnesshétvégét és értékes festményeket is kisorsoltak.

A Rotary Club Szeged-Tisza bálja a Tisza Hotelben. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Tíz órától a Bereczky–Szinetár páros szórakoztatta a komoly üzletemberekből, vállalkozókból, cégvezetőkből, orvosokból álló publikumot. Éjfél körül már a leggátlásosabbak is a tánctérre merészkedtek. Hajnalig ropták a Zsomboys zenéjére.

Milliókkal segítenek

A Rotary Club Szeged-Tisza tagjai szombati álarcosbáljuk bevételéből is segítik a rászorulókat, mint ahogyan a Szent-Györgyi Albert Rotary Club is. Bozsó Miklóstól, a LIMIT Kft. ügyvezető igazgatójától, a klub titkárától megtudtuk, a szombati bálon összesen 3 és fél millió forint gyűlt össze.

Kevesen húztak nagyestélyit

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club bálján csak néhány hölgyet láttunk nagyestélyiben. Szolid és kényelmes ruhákat választottak. Sokan viseltek feketét, ám akadt, aki a színesre voksolt. Perjésiné Farkas Gabriella lila ruhát kölcsönzött az alkalomra, és férjét is lila ingbe öltöztette. A fiatalok között volt, aki csupa rojtos koktélruhában feszített, és akadtak olyanok is, akik nem estek hasra a Rotary-báltól: egyszerű, rövid ujjú vászonruhában jelentek meg.

Olvasóink írták

 • 4. igaz1017 2010. január 27. 17:40
  „Buliztak egyet a tudjukkik.”
 • 3. ava44 2010. január 26. 20:47
  „Megalománia.”
 • 2. KG1947 2010. január 25. 13:55
  „Kedves Kerion!

  Szép és igaz gondolat, hogy a szegény néni 1000 forintja többet ér, mint "ezektől" sokkal több.

  De az se baj, ha "ezek"-től beszednek annyit, amivel tényleg lehet már valamit kezdeni.

  És az MDF korábbi ténykedéséről mi a véleményed, amikor Habsburg György tolta maga előtt Bokros Lajost az Európai Parlament felé?
  Üdv!”
 • 1. Kerion 2010. január 25. 10:46
  „Ebből a cikkből világosan látszik a jelenlegi politikai " elit " és a rosszemlékű Habsburgok összefonódása . Egy biztos , az Újrateremtett Magyarországot már nem ők fogják képviselni . Semmilyen szinten . Egyébként meg egy szegény nyugdíjas néni adományozott 1000 Ft-ja az én szememben milliószor többet ér , mint az ő odavetett millióik .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos tempó: 220-szal száguldott a 47-esen - fotókkal!

220-szal szaladt bele egy sebességellenőrzésbe a 47-es számú főúton egy autós, Nagymágocson pedig újabb négy sofőrnek kerül sokba a településen belüli száguldás. Tovább olvasom