Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Fókapuszi, cukiskodás az új fókabébivel

Szeged - Először találkozott apjával az a fókabébi, aki nemrég született a Vadasparkban. Nézze meg, mennyire aranyosak a szegedi fókák!
Angie, a Szegedi Vadaspark borjúfókája a vemhességének utolsó időszakát a medence egy sekély vizes elkülönített részén töltötte. Ennek oka az, hogy az éppen megszülető kölykök még gyengék ahhoz, hogy a mély vízbe esve visszakapaszkodjanak a szárazföldre, így meg is fulladhatnak. Ez a veszély csak az első napokban áll fenn, majd követik anyjukat a vízbe. A még névre váró kis fóka július 30-án, a látogatók szeme láttára jött a világra, péntek reggel engedték a csapat többi tagja közé. Először találkozhatott apjával, úgy tűnt, mindenki jól fogadja a kis fókát.

Fókapuszi, cukiskodás az új fókabébivel. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA

Az új jövevény nevét még nem találták ki, ehhez a Vadaspark barátainak segítségét kérik. Az info@zoo.szeged.hu címre várják az ötleteket augusztus 16-ig. A legjobb név kitalálóját állatkertes ajándékcsomaggal jutalmazzák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

23 centis késsel szúrta szívtájékon vitapartnerét

Szeged-Gyálaréten, a szennyvíztelep környékén vitatkozott össze két csoport, majd egy féri a vitát késeléssel zárta le. Az ügyészség pénteken dönt az előzetes letartóztatásáról. Tovább olvasom