Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Fokozatosan visszaáll a rend a Rókusi csomópontnál

Fokozatosan állítja vissza az 1-es villamosvonal-rekonstrukció kivitelezője a terelőutak forgalmi rendjét a szegedi Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi csomópont környékén.
Péntektől újból két irányban járhatók az ideiglenesen egyirányúsított vagy lezárt utcák. Vasárnaptól várhatóan eredeti rendben kanyarodhatnak balra a közlekedők a nagykörútról a Kossuth Lajos sugárútra.

Péntektől fokozatosan állítja vissza az 1-es villamosvonal-rekonstrukció kivitelezője a terelőutak forgalmi rendjét a szegedi Kossuth Lajos sugárút és a Rókusi csomópont környékén. Mától eredeti rend szerint két irányban járható a Damjanich utca, a Szatymazi utca és a Búvártó utca. A Teréz és Pulz utca kereszteződésében szintén helyreállt az építkezés előtti forgalmi rend: a Kossuth Lajos sugárút felől érkezők minden irányban továbbhaladhatnak. Változott a Pulz utca közlekedési rendje; a Vásárhelyi Pál utcát nem keresztezhetik az arra haladók.

Újdonság, hogy Izabella híd alatti villamos átjáró előtt stop-tábla biztosít elsőbbséget a villamosoknak. Változott az autóklub felé vezető szervizút forgalmi rendje. A Kossuth Lajos sugárút közlekedési rendje a belváros irányában a Rókusi templom előtt megváltozott: a külső buszsáv megszűnt, az eddigiektől eltérően az autósok a külső sávból hajthatnak egyenes tovább a Belváros felé, a belső, korábban egyenesen vezető sávból csak balra lehet kanyarodni. Módosult a Rókusi templom előtti buszmegálló helye is: a volt I-es kórházhoz közelebb került 30 méterrel.

Vasárnaptól várhatóan eredeti rend szerint használhatók a nagykörút Mars tér felől balra, a Kossuth Lajos sugárútra kanyarodó sávjai. A Bertalan híd felől kis ívben jobbra kanyarodó sáv egyelőre még zárva van a tranzitforgalom útvonalának helyreállításáig.

Olvasóink írták

 • 10. ifj. Nagy Gábor 2010. június 06. 23:30
  „3. hozzászólás Ganxta 2010.06.04. 21:10
  "Vásárhelyi-Pulz sarokra úgy kellett az a terelősziget, mint egy falat kenyér..."

  Ha már két sávból jön majd a forgalom a Vásárhelyin (a kristálygömb szerint jövőre), akkor módosítanak az alakján, hogy elférjen mellette két sáv.”
 • 9. ifj. Nagy Gábor 2010. június 06. 23:28
  „Bocsánat, rosszul írtam, a

  megtízszereződött helyett

  _tizedére csökkent_

  értendő.”
 • 8. ifj. Nagy Gábor 2010. június 06. 23:27
  „1. hozzászólás 9349779 2010.06.04. 18:36
  "Qrvára igaz..most már ismételten a Volán székház előtt ál délután a sor. Tegnap 16-h kor, ma 12-h- kor a volán előtt dekkoltunk Addig amíg nem volt ilyen biz-isten tízszer gyorsabb volt."

  Hümmmmm.... először azt mondod, ISMÉTELTEN odáig áll a sor, aztán meg azt, hogy a korábbi kereszteződés TÍZSZER gyorsabb volt.

  Akkor egy év alatt megtízszereződött volna a Vásárhelyi Pál utca forgalma, ha egyszer előtte is odáig állt a sor, hiszen "ismételten" odáig áll, vagyis előtte is odáig állt ugyebár? ;-)))”
 • 7. barkzso 2010. június 06. 22:48
  „1. hozzászólás 9349779 - mindenhol pontosan úgy van/volt ahogy írtad.
  3. hozzászólás Ganxta - már éppen írni akartam én is. Ez az egyik baromság amit csináltak de a legnagyobb az volt, hogy ezt az egészet idegányolták.
  Gigantomániás förmedvény - viszont olyan mint egy karácsonyfa: színes fények villognak mindenfelé - gondolom a város itt állít már az idén fenyőt az ünnepere :))”
 • 6. csendesen 2010. június 06. 20:12
  „Szerintem nagyon jó lett ez a körfolgalom. Sokkal gyorsabb a jelzőtáblák pedig teljesen egyértelművé teszik a használatát. Az utak állapota ugyan pillanatnyilag igen komoly gond, azt viszont nem értem hogyan nem gondolt a régebbi városvezetés ( 10-15 év ) erre a problémára! Természetesen meg lehet magyarázni, de akkor is tudták már, hogy milyen irányba halad az uniósdi. Valamint a közlekedés szempontjából, már akkor is látható volt, hogy dél felől Európába a legrövidebb út pontosan Szegeden keresztül vezet.
  Egy ekkora városnak igenis folyamatosan fejlődni kell, ez sok esetben kellemetlenségekkel jár, DE azért valjuk meg őszintén amikor dicsérik!!! NO
  Egyébkén a kellemetlenség annyira az ahogyan megéljük.”
 • 5. sadaskia 2010. június 06. 08:37
  „Én a csongrádi sgt.-on élek.Senkinek nem kivánom a tavaly karácsonyt amikor a kedves átutazó vendégmunkások 4 sávban álltak és dudáltak késő este mert nem tudtak haladni.Aki tervezte azt a nagy borzalmat a rókusin biztos nem ilyen szar helyen lakik.Amúgy itt is délelőtt vagy kora este nem lehet meg maradni a zaj miatt.Dehát szegények vagyunk de kocsival járni arra van pénz.Meg járó motorral várni még öt perc múlva zöld lesz.”
 • 4. K.T. 2010. június 05. 10:32
  „"Fokozatosan visszaáll a rend"
  Ez nem igaz. Tönkre tett terelőutak, leharcolt lakóterületek maradnak hátra!

  Kár hogy önkormányzatunk annyira tutyi-mutyi, de nevezhetem korruptnak is, hogy a projekttel nem állíttatja helyre az időközben ledarált kis utcákat és egyéb terelő útvonalakat.
  De ezt hiába is veti bárki a szemükre. "Mi a gond?" A Széchenyi tér csodaszép, a lesötétített autók ablakából hazafelé meg úgy sem látszik a többi. A sofőr meg nem teszi szóvá.”
 • 3. varadipal 2010. június 05. 09:29
  „Jó lett volna a kamionforgalmat a város egyik fő tengelyéről elterelő út időben történő átadása is. A Kossuthon a jövő héttől csak zárt ablaknál lehet élni.”
 • 2. Ganxta 2010. június 04. 21:10
  „Vásárhelyi-Pulz sarokra úgy kellett az a terelősziget, mint egy falat kenyér...

  Sz..jon sünt aki kitalálta.

  És még azi nagyon szép, hogy egyéve lassan, hogy nem lehet kisívben kanyarodni a Kossuth Lajosra a Nagykörútról, de ez alatt az idő alatt sem sikerült kijavítani a kátyúkat a terelősziget mellett. Pár nap múlva visszaengedik a kamionokat, meg lehet nézni majd egy pár nap után már a csatornaműveket is akkora lesz a luk.”
 • 1. E! 2010. június 04. 19:25
  „A gyalogosok tudtommal továbbra is a dudvában gázolnak, ha el akarnak jutni a Belvárosból a Rókusi pályaudvarra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki nyírja a gazt, ha közterületen nő?

A címben lévő kérdésre egyből rávághatnánk a választ: az önkormányzat. De mi történik akkor, ha nem nyírják, azért, mert nem tudnak róla? Rövid helyzetmegoldás. Tovább olvasom