Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Fokozott ellenőrzés a Csillag téren és környezetében

Fokozott ellenőrzés a Csillag téren és környezetében

A rendőrség reagált lapunk, Romáktól rettegnek a Csillag téri garzonházban című írására.

Delmagyar.hu - 2013.02.15. 14:08
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
"A Délmagyarország című napilap 2013. február 14-i számában megjelent „Romáktól rettegnek a Csillag téri garzonházban" című cikkel kapcsolatban a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adja:

A cikk megjelenését követően a rendőrség munkatársai felvették a kapcsolatot a társasház lakóival. A megkérdezettek általában elégettek a térség közbiztonságával, egy részüknek nincs közvetlen tapasztalata az újságban megjelentekről, azokról csak áttételesen értesültek. Általános kép azonban, hogy a lépcsőházakban az ott lakó fiatalok hangoskodnak, cigarettáznak, a folyóson élik az életüket. Zavaró körülményként számoltak be arról, hogy a ház előtt, illetve közvetlen környezetében a fiatalok „bandáznak", hangoskodnak.

A terület bűnügyi fertőzöttsége átlagos, a Szegedi Rendőrkapitányságnak 2012. szeptember elseje óta 8 bűncselekmény jutott a tudomására. Az adatok előzetes összevetéséből az állapítható meg, hogy a lakók nem számoltak be olyan bűncselekményről, amelyekben nem indult volna már eljárás.

A Szegedi Rendőrkapitányság vezetője felvette a kapcsolatot a terület önkormányzati képviselőjével, valamint az IKV Zrt. képviselőjével, akikkel egyeztetve a közeljövőben lakossági fórumot szervezünk. Ennek időpontjáról a lakosságot a rendőrség a sajtón keresztül értesíti.

A lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a területre. Ennek eredményeként 2013. február 14-én két körözött személyt fogtak el a rendőrök. A fokozott rendőri jelenlétet a Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges ideig fenntartja.

Egyben kérjük a lakosságot, hogy amennyiben bűncselekményt, szabálysértést, vagy bármilyen rendőri intézkedést igénylő esetet észlelnek, tegyenek bejelentést a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívószámán." – közölte a rendőrség.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12345 következő >> végére >>> 50 hozzászólás
Moderálásra küldöm 50. kormoska 2013.02.18. 10:05

48.vélemény.
Bármi előfordulhat az életben!Szerintem minden második szegedinek volt összetűzése romákkal.Rám is rántott már kést egy roma"polgártárs"a Dimovics famíliából,pedig kerülöm a bajt.Ha szegedi vagy tudod hogy kikről beszélek.Szerencsére csak az ingemet szakította fel kicsit és nem a hasamat,mert még idejében hátraléptem....

A lényeg az,hogy bármi is történik a szélsőjobbra sosem fogok szavazni,mert a fellépésükkel-ideológiájukkal-stílusukkal nem tudtam és nem tudok azonosulni.Nem kétlem hogy a Jobbik tényleg változtatni szeretne,de rendre rossz retorikát és eszközöket választ!

Moderálásra küldöm 49. sügér63 2013.02.17. 09:10

"Kinyírunk benneteket, rohadt magyarok, mi fogunk ttt uralkodni." fröcsögte nekem három roma srác,miután egyikük jól hátba rúgott (mert állítólag "csúnyán mentem el a házuk előtt) Kihívtam a rendőrséget,de mivel nem volt kőzvetlen életveszély 1 óra múlva jöttek. Én nem tettem feljelentés, mert dolgoztam, nem akartam időt fecsérelni. Kiderült a romák viszont feljelentettek, mert állítólag rugdostam a kutyájukat (10 roma szemtanú állította) Mindegyikük szemrebennés nélkül hazudott!

Moderálásra küldöm 48. vélemény 2013.02.16. 23:40

45. kormoska
én nem dőlök be.
- Addig míg nem tapasztalod meg, hogy kirabolnak.

Moderálásra küldöm 47. Ebgondolat 2013.02.16. 23:26

46. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.02.16. 22:40
Látom, téged is sötétség táplál! Szerinted ha valaki alszik, akkor rálát a kocsijára? Esetleg tízpercenként felkel?
Egy kapitális ferdítés az, amit állítasz. Ezt úgy adod elő, mintha 100 kocsit ellopnának naponta Szegedről. De már megszoktuk tőled és a hozzád hasonló értelmiségiektől.

Moderálásra küldöm 46. anyahajókabinajtóhajtogató 2013.02.16. 22:40

44.Te szeren..len, először is a cikk a cigóbűnözésról szól, téged nem érint?Másodszor, a magyar azért nem parkol a telepen a lakásától 100 méterre, mert ha nem lát rá a verdára, reggelre csak a maradékot találja....

Moderálásra küldöm 45. kormoska 2013.02.16. 22:33

A rendőrség ezzel"letudta"a kötelező feladatot!
Sűrűbben járőrözik,igazoltat,lakossági fórumot kezdeményez.Nem is tehet többet.
Már két körözött fickót elkaptak,tehát már megérte a felhajtás.
Az Ikv tehetne többet is,ha végre belátná:Ez a pár Szegedi lakótömb nem maradhat állandó 24 órás őrzés nélkül!
A Jobbik pedig próbálja meglovagolni az eseményeket,szerintem hiába,ugyanis láthatóan ez az egész a szavazatszerzésről szól!Bár lesznek akiket a mostani fellépésükkel megnyernek én nem dőlök be.

Moderálásra küldöm 44. Ebgondolat 2013.02.16. 22:25

43. bánki 2013.02.16. 21:23
Nem, kedves bánki! Nem arról van szó, hogy kevés a parkolóhely, hanem arról, hogy mindenki 20 méterre a bejárattól akar megállni! Mert a magyarnak valamiért derogál 100-200 méter gyalogolni. Inkább parkol járdán, kereszteződésben, zöldterületen, kapubejáróban. Ahogy azt már megtapasztalhattuk..

Moderálásra küldöm 43. bánki 2013.02.16. 21:23

41. Ebgondolat 2013.02.16. 20:24

A másik verzió - kevés a parkolóhely.

A város tervezés, rendezés parkolás némi kívánnivalót hagy maga után.

Talán egy q-va nagy árvíz segítene !

Moderálásra küldöm 42. bánki 2013.02.16. 21:18

Csillagtér után csillag börtön. Legalább a címet egyszerűbb megjegyezni a delikvenseknek !

Moderálásra küldöm 41. Ebgondolat 2013.02.16. 20:24

Hogy ne mindig csak a kerékpárosokról essen szó:
Nemrég volt szerencsém a Deák F. Gimnázium környékén járni. Hát, mit mondjak. Egyszerűen döbbenetes: autók egymás hegyén-hátán. Parkolnak a zöldterületen, járdán, mások kapubejárójában, kereszteződésbe belógva.
És még mi balkánozunk egy-egy török, szerb, román autós esetén. Az a szomorú igazság, hogy a magyar mentalitás egy fikarcnyival sem jobb a balkáninál! A Tarján széle utca és a Csongrádi sgt kínai áruház környéke kongott az ürességtől, de a magyar autós nem fog 100-200 métert gyalogolni, ha a bejárattól 10 méterre szabálytalanul is megállhat! A rendőrség és a közterület felügyelet nyugodtan "razziázhat" pénteken, szombaton a szalagavatók ideje alatt -már ha nem esik le a gyűrű az ujjukról, mert elképesztő állapotok uralkodnak! Az éves büntetés nagyon nagy részét is simán beszedhetik. Úgyhogy emberek, csak visszafogottan a balkánozással.


50 hozzászólás12345 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...