Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Földárverések: indul a második forduló

Március 1-10. között megint földárverések lesznek Szegeden és Hódmezővásárhelyen, a szokott helyszíneken. 322 olyan állami földrészletet lehet megvenni, amelyek egyenként 3 hektárnál nagyobbak.
Tavaly decemberben tartották a megyében a földárveréseket: 603 darab, 3 hektárnál nagyobb földrészletet hirdettek meg, közülük 372 kelt el – mondta Juhász Tünde kormánymegbízott keddi sajtótájékoztatóján. Közel 11 ezer hektárból mintegy 8 ezer talált gazdára, az összesnek a 62 százaléka, 12 milliárd forint értékben. A kikiáltási árhoz képest összesen 1 milliárd forinttal adtak értük többet a licitálók. 

A kormányhivatal a sajtótájékoztatón jelentette be: március 1–10. között lesz a földárverések második fordulója, ekkor azokat a hektárokat is újra, ugyanazon az áron meghirdetik, amelyek decemberben nem találtak gazdára. A 2015-ről megmaradt földrészletek száma 231, ezekkel együtt hamarosan összesen 322 földrészletet – 6258 hektárt – vernek dobra a két megyei jogú városban, Szegeden és Hódmezővásárhelyen.

A helyszínek ugyanazok: Szegeden a Vasas Szent Péter utca 9., a Kereskedő sor 3–5., Hódmezővásárhelyen a városháza díszterme, valamint a Rárósi út 110. A napi menetrendben mindössze annyi a változás, hogy a regisztráció 7 óra helyett 8-kor indul, az árverések 10 órai kezdete azonban változatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilótafeleségből rekorder óvónő

Pilótafeleségből rekorder óvónő
Legalább húsz évet letagadhatna az életkorából Paulisz Béláné Lele Gizella. A pilótafeleségből lett… Tovább olvasom