Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Fölismeri-e Lékó Pétert?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Lékó Péter

Ezúttal a fiatal szegedi sakknagymester, a nemzetközi világranglista előkelő helyén álló sportoló, a város díszpolgárának fotóját mutattuk meg a szegedi járókelőknek. Szinte mindenki azonnal fölismerte, bár volt, aki sportriporternek, politikusnak vélte a jeles sakkozót. Aki nem ismerte föl, nevét az is hallotta.

Bucholcz Péter cukrász:

– Nem is tudom, kire gondoljak. Valami diplomás ember lehet, mondjuk újságíró. Nem az? Segítene egy kicsit? Sportoló? Ja, hát ő a Lékó Péter. Tényleg, így már beugrott. Szegedi sakkozó. Mindenki nagyon szimpatikus embernek tartja az ismeretségi körömben, meg nagyon ügyesnek is. A feleségét nem ismerem, viszont azt tudom, hogy egyre másra nyeri a versenyeket, talán már világbajnok is. További sikereket kívánok neki!

Lengyel Zoltán szociális munkás


– Persze, hogy fölismerem. Ő Lékó Péter, szegedi sakknagymester. A sakkvilágbajnokságon, azt hiszem, harmadik lett, vagy második. Fiatal sakkozó, aki hazánk és a város büszkesége. A családjáról annyit tudok, hogy az edzője lányát vette el feleségül, aki – ha jól emlékszem – bolgár származású. Ja, örmény... Már korán nagy világversenyeket nyert, legutóbb viszont kikapott Kramnyiktól. Szerintem szimpatikus srác, én drukkolok neki.

Varga Szabina tanuló


– Úristen, nem tudom, hogy kicsoda! Talán egy fiatal politikus lehet: a komolysága miatt legalábbis valami hasonlót gondolok. Vagy az is lehet, hogy menedzser. Hogy sporttal kapcsolatos a képen lévő személy? Sportriporter? Nem? Hát, így sem tudom. Ez elég égő, de tényleg fogalmam sincs róla. Biztos nem bokszoló, mert ahhoz elég intelligens feje van. Akkor sakkozó. Ő a Lékó Péter? A nevét ismerem, de az arcát sajnos nem.

Dienes Árpádné tanár


– Ismerős az arca nagyon. Ja, hát persze: ő Lékó Péter, sakkvilágbajnok, Szeged díszpolgára. Nagyon férfias ezen a képen, én még kisfiúsan emlékszem rá. Már nagyon fiatalon is szép eredményeket ért el. Ha jól rémlik, talán grúz felesége van vagy örmény – szóval valamelyik volt szovjet tagköztársaságból származik. Úgy tudom, legutóbb nem szerepelt annyira jól az egyik világversenyen. Tudom róla, hogy nagyon sokat jár moziba, amikor Szegeden van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Süllyed az Anna-kúti téglaburkolat

Az Anna-kútnál a díszburkolat, Kecskéstelepen pedig az utcák betonszőnyege süllyed a hatalmas… Tovább olvasom