Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Foltos hiéna kölykök születtek a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Az idei év eddigi legnagyobb zoológiai szenzációja, hogy a Szegedi Vadasparkban két foltos hiénakölyök született.
Nemcsak azért kiemelt ez a hír, mert Magyarországon még nem született foltos hiéna, hanem szerte Európában is kevés van ebből a fajból az állatkertekben - tudta meg a delmagyar.hu.

A nemzetközi nyilvántartási rendszer adatai szerint hatvannál is kevesebb hiéna él Európában. Az elmúlt egy évben mindössze négy kölyök született, ebből kettő Szegedi Vadasparkban.


A foltos hiénákat sokan kizárólag dögevőnek tartják, és kevesen tudják, hogy egyben a leghatékonyabb afrikai vadászok. értelmesek, kitartóak, izmosak, ráadásul a legerősebb harapású szárazföldi emlősök. Fura testalkatuk ellenére gyorsan futnak és kitartóan. Megfigyelték, hogy egy alkalommal 24 kilométeren keresztül űzték a kiválasztott zsákmányukat, mielőtt leteperték. Sokszor kerülnek összetűzésbe az oroszláncsapatokkal, és némi létszámbeli fölény esetén a hiénák szoktak győzni.

Szavazz, színezz!

A Délmagyarország és a vadaspark június 27-én nyári játékkal kedveskedik az olvasóknak. Keressük a Vadaspark legszebb lakóját!- címmel meghirdetett versenyünkre lehet szavazni a delmagyar.hu oldalán.

A szavazók sorsoláson vesznek részt, melyen 10 db gyermekbelépőt sorsolunk ki. Értékes ajándékok is gazdát találnak ezen a napon. A részvételhez nem kell mást tenni a gyerekeknek, mint a delmagyar.hu képgalériájáról letölteni, kinyomtatni és kiszínezni az ott található kifestők egyikét és leadni a delmagyar.hu egyik standjánál 20 és 22 óra között.

A mezőnyt megnézni és szavazni itt lehet!

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2009. június 25. 18:29
  „Döngicsélő dögevő :D”
 • 5. redstar 2009. június 25. 15:48
  „Majd ezeket is "széttépik a kóbor kutyák..."
  l.Mignon: nem is mondtad, hogy foltjaid vannak...:-))))”
 • 4. Mil 2009. június 25. 08:43
  „Kemény jószágok, oda...<moderálva> az oroszlánoknak is.. :)”
 • 3. CID 2009. június 24. 22:28
  „moderálva”
 • 2. CID 2009. június 24. 22:26
  „Bár felnőve könyörtelen vadász, de mint minden kölyök, ezek ANGYALIAK :)”
 • 1. Mignon 2009. június 24. 20:21
  „Nehany "foltos hiena kölyök" mar kommentet is tud irni.............”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakatos Krisztián: Túl nagy volt a távolság

Szeged - Lakatos Krisztián a közelmúltban szakított 30 éves barátnőjével, aki Nyíregyházán él. Túl nagy volt a távolság. SMS-ben vetettek véget a kapcsolatnak, nem veszekedtek. Tovább olvasom