Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Folyamatosan erősödik az agydaganatos szegedi kislány

Folyamatosan erősödik az agydaganatos szegedi kislány
Szeged- Nő a haja, és kifejezetten jól érzi magát Gyaraki Bogi. Az agydaganatos szegedi kislány négy hónapja semmiféle kezelést nem kap, folyamatosan erősödik. Áprilistól újra iskolába jár majd, és hamarosan elutazik Disneylandbe is.
– Jól vagyok – foglalta össze mosolyogva Gyaraki Bogi, amikor arról kérdeztük, mi újság vele. Természetesen ez a legfontosabb a 10 éves szegedi kislány életében, hiszen mint arról már többször beszámoltunk, agydaganattal küzd.

Tavaly nyáron fedezték fel a tumort, azóta többször műtötték. Amit tudtak, eltávolítottak, majd számos sugár- és kemoterápiás kezelést kapott. Négy hónapja azonban ezeket befejezték.
 
Bogi játszóházat szeretett volna betegtársainak. Fotó: Karnok Csaba

– A legutóbbi MR-vizsgálat azt mutatta, hogy ugyanakkora a daganat, mint a kezelések előtt, 4-szer 5 centiméteres– mesélte az édesanya, Gyaraki Zsuzsa. – Hogy miért örülünk ennek? Azért, mert ez azt jelenti, hogy nem nőtt tavaly október óta. Most nincs semmi teendő fél éven keresztül, hiszen Boginak látszólag nincs semmi baja. Nő a haja, kócosodik, jó a kedve. Most már rendben kell, hogy legyen, de hat hónap múlva ismét ellenőrzik. Addig is agykontrollozik hetente egyszer, hátha valóban igaz, hogy a szervezet képes meggyógyítani saját magát.

A család élete kezd tehát visszatérni a normális kerékvágásba. Zsuzsa például visszament dolgozni – igaz, még csak négy órában. – Vártak vissza, és most már nekem is szükségem volt arra, hogy kicsit feltöltődhessek más környezetben. Persze nem mondom, hogy könnyű volt, hiszen meg kellett tanulnom, hogy nem csak velem lehet biztonságban. Szerencsére a nagyszüleinél kifejezetten jól érzi magát.

Bogi tehát most még magántanuló, áprilistól azonban visszaül az iskolapadba. Tavasszal pedig egy másik élmény is várja: a Csodalámpa Alapítvány jóvoltából édesanyjával elutazhat Disneylandbe.

– Amikor annak idején a klinikán megkérdezték tőle, mit szeretne, először azt mondta: az onkológiai osztálynak egy játszóházat. Ezt azonban nem fogadták el, mert olyat kellett kérni, ami csak az ő örömét szolgálja. Így lett ebből a párizsi út.

Bár valószínűleg minden gyerek vágyik Európa leghíresebb meseparkjába, amikor Bogit kérdeztük, miért oda szeretett volna utazni, meglepő választ adott.

– Igazából Selena Gomezzel akartam találkozni, és ő éppen ott forgat – mondta. Arra a kérdésre, mi lesz, ha mégsem futnak össze a színész-énekessel, nevetve csak megvonta a vállát. – Azért valahogy csak eltöltjük akkor is ott az időt három napig.
 
Bogi szervezete folyamatosan erősödött az elmúlt hónapokban. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemüvegutalványokkal élelmiszercsomagokkal segítenek Lions klub tagjai

Szemüvegutalványokkal élelmiszercsomagokkal segítenek  Lions klub tagjai
Kétmillió forint értékű adományt adott át tegnap a Szeged Első Lions Club rászoruló családoknak. Tovább olvasom