Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Folytatnák a kórházigazgatók

Csongrád megye - A három, januárban állami fenntartásba került megyei kórház főigazgatói közül kettő beadta pályázatát intézménye további vezetésére, a makói direktor nem nyilatkozik. Hogy vannak-e ellenfeleik, és ha igen, kik és mennyien, arról nem ad felvilágosítást a pályázatokat elbíráló
GYEMSZI.
Fontos fordulójához ért az a pályázat, amelyet a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az állami fenntartásba kerülő kórházak vezetői állásaira írt ki, azokra ugyanis hétfő éjfélig lehetett jelentkezni.

A GYEMSZI-nél tegnapra összesítették az adatokat. A sajtóosztálytól kapott tájékoztatás szerint az intézmények főigazgatói posztjára 79, gazdasági igazgatói posztjára 123 pályázat érkezett. Ez azonban az egyetlen adat, ami publikus, így arra sem kaphattunk választ, hogy az érintett három Csongrád megyei intézmény vezető posztjaira hány jelentkező van.

Mivel a pályázat titkos, a kórházakban sem tudják, kik adták be jelentkezésüket. Annyi azonban biztos, hogy két jelenlegi intézményvezető szeretne maradni. Bálint Beatrix 8 éve vezeti a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházát. – Szakmailag és gazdaságilag is jól működik az intézmény, ráadásul soha nem volt adóssága, még tartalékkal is rendelkezik. Elismertsége pedig sokat gyarapodott az utóbbi időben – foglalta össze az elért eredményeket az igazgató, aki az eddigieket szeretné folytatni, a meglévő alapokon dolgozna tovább.

Július közepén lesznek új igazgatók

A beküldött pályázatokat a formai ellenőrzés után három, egyenként 5 tagból álló bizottság bírálja el. Ennek része a személyes meghallgatás is. Legkésőbb július 13-án a GYEMSZI megküldi javaslatát az emberierőforrás-miniszternek, akik kinevezi az új kórházvezetőket.  

Várkonyi Katalin, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója is az általa 5 éve elkezdett munkát szeretné folytatni. Ő 2007-ben lett az intézmény főigazgatója, egy ideig azonban szülési szabadságon volt. Ez idő alatt Baráth Lajost kérték fel a kórház vezetésére, aki a makói kórházat is igazgatta. Várkonyi a visszatérése után folytatta fél évtizeddel ezelőtt megkezdett munkáját, amelyben az intézmény gazdasági stabilizálása az egyik fő cél a kórház szakmaiságának megtartása mellett.
– Szeretném, ha a kórház továbbra is betölthetné jelenlegi szerepét, hiszen jelentős lakosság ellátását biztosítja – mondta. – A sürgősségi betegellátó osztály bővítése és fejlesztése már a végéhez közeledik, mozgásszervi rehabilitációs osztályunk rekonstrukciója pedig folyamatban lévő pályázatunk, de a központi műtőtömb fejlesztésére is mindenképpen szeretnénk beadni támogatási igényt. A szakmai fejlesztések között pedig kiemelt cél, hogy a jelenlegi struktúra megtartása mellett az egynapos sebészet bővítése is betegeink ellátását szolgálja a jövőben.

A makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet igazgatója, Baráth Lajos a pályázattal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

A vásárhelyi Erzsébet-kórház május elsején került állami fenntartásba. Az intézmény főigazgatói és gazdasági igazgatói posztjára egyelőre nem írtak ki pályázatot.

Olvasóink írták

 • 2. vélemény 2012. május 18. 09:56
  „"Ez azonban az egyetlen adat, ami publikus, így arra sem kaphattunk választ, hogy az érintett három Csongrád megyei intézmény vezető posztjaira hány jelentkező van."
  "Baráth Lajos a pályázattal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni lapunknak."
  "Mivel a pályázat titkos, a kórházakban sem tudják, kik adták be jelentkezésüket. "
  Akkor T K-nak miért kellene tudni?”
 • 1. vélemény 2012. május 18. 09:47
  „"a makói direktor nem nyilatkozik"
  "Mivel a pályázat titkos"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl a borfesztiválon

A fő műsorszám, a Szeged napi rendezvények mellett is jó néhány program lesz megyeszerte. Ízelítő ezekből. Tovább olvasom