Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Folytatódnak az újszegedi betörések

Újabb újszegedi ingatlanba törtek be szerdán délelőtt. A tolvajok ezúttal Kancsár József színművész családi házán a teraszajtót feszítették fel. Fényképezőgépeket, érméket és ékszereket vittek magukkal a tolvajok. Idén már legkevesebb tizenöt újszegedi lakásban jártak betörők.
– Három ponton feszítették be a teraszajtót a betörők, miután kivágták a szúnyoghálót – magyarázta Kancsár József. A szegedi Pinceszínház vezetőjének családi házába tegnap délelőtt törtek be ismeretlenek.

– Már azt is furcsának találtam, hogy a kutyánk nem jött elénk, pedig rendszerint kiszalad a kerítéshez, ha érkezik valaki. Miután beléptem az udvarra, a ház ablakán keresztül láttam, hogy a mindig csukott szekrényajtónk tárva-nyitva áll. Ekkor már tudtam, hogy betörtek hozzánk. A kutyát a lakásban találtuk – mondta a színművész, aki családjával együtt alig több mint két órára hagyta őrizetlenül a házukat. A betörők feltehetően többen lehettek, Kancsárék egyik szomszédja ugyanis két gyanús idegent látott a színész házának környékén tegnap kora délelőtt. – Három fényképezőgép, ékszerek, minimális készpénz és érmék – sorolta a színművész, mit is vittek magukkal a tolvajok.

Leginkább az egyik gépén tárolt családi fotókat sajnálta, amiket 11 hónapos kisfiáról az utolsó néhány hónapban készített. Mondta, ezt pótolni biztosan nem tudja majd. De nyoma veszett annak a Kölcsey-emlékérmének is, amit a színész Szegedtől kapott a város kulturális életében játszott szerepének elismeréseként. Valami bizonyosan megzavarhatta a betörőket: a fürdőszobát és a gyerekszobát érintetlenül hagyták. A többi helyiség azonban nem úszta meg: a tolvajok felforgatták azokat.

– Éppen most akartam riasztóberendezést felszerelni, ugyanis mostanában nagyon sok lakásba törtek be Újszegeden. Az utcánk másik végén levő házba néhány hete jártak a tolvajok – mondta Kancsár József. Arról mintegy másfél hónappal ezelőtt mi is beszámoltunk, hogy rövid időn belül akkor tizenöt különböző újszegedi lakásba törtek be ismeretlenek. Utóbbi esetekkel kapcsolatban Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a nyomozás folyik, van előrelépés, jelenleg szakértői véleményekre várnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a legolcsóbb sonkát keresik

A vásárlók idén már nem az ötszáz forintos sonkát keresik. Minőségi árut ezer forint környékén lehet… Tovább olvasom