Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Fontos Zoltán jubileumi kiállítása

Szeged - Hatvanadik születésnapját ünnepelte októberben Fontos Zoltán szegedi festőművész. A jubileum alkalmából a napokban kiállítás nyílt az utóbbi hat évben készült műveiből az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban.
– A képeimen nagyon sokszor visszaköszönnek a rajzi elemek – nem véletlenül. Szeretek rajzolni, ezért jellemző a munkáimra a vonal meghatározottsága. Főleg az irodalomból merítek ihletet, de a kereszténység is foglalkoztat. A legutóbbi kiállításom a szőregi művelődési házban éppen egy bibliai témájú sorozat volt: kicsit átformálva, ironikusan festettem meg bibliai jeleneteket – mondja Fontos Zoltán szegedi festőművész. Októberben ünnepelte a hatvanadik születésnapját; a jubileum alkalmából az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban nyílt kiállítása a napokban – december 5-éig tekinthető meg.A 22 alkotást bemutató, színekben gazdag tárlaton főleg emberábrázolásokat láthat a közönség. „Oldásképpen" néhány tájképet is beválogatott a művész, hogy „ne legyen túl tömény" a kiállítás, amely az elmúlt hat évben festett műveiből ad ízelítőt. Az egyik képen Bartók Béla zeneműveit jeleníti meg, de bőréből kivetkőző embert és folyékony ragasztóval kirajzolt fákat is láthatunk.

Fontos Zoltán műszaki pályán indult, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán végzett Szegeden. Édesapja Fontos Sándor festőművész, akiről Üllésen általános iskolát neveztek el. – Dolgoztam a vasútnál, a Volánnál, a postánál, és közben már festegettem. Autodidakta módon képeztem magam. Alapvetően porfestékkel dolgozom, de sok képem vegyes technikával készül. Szeretek kísérletezni, a véletlen játékára építeni – fogalmaz a művész, aki 1975 óta fest komolyabban. 1988-tól a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. Több szegedi író és költő, például Polner Zoltán és Tarnai László köteteiben láthatók az illusztrációi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zavartalan munkát ígér a kisteleki tankerületi igazgató

Faragó Klára irodája egyelőre marad a gimnáziumban, ahol még most is besegít a feladatellátásba. Jövőre valószínűleg a járási hivatalba költözik. Tovább olvasom