Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Fool Moon A’Capella fesztivál az IH Rendezvényközpontban

Szeged - Fool Moon nemzetközi A’Capella fesztivált idén 8. alkalommal rendezik meg Szegeden és Vásárhelyen.
Idén a Muzsikáló Udvarban a Fool Moon és az á la c’ARTe kórus közös munkája október 11-én debütál. A “Fool Feature" elnevezés a filmek világára utal, az érdeklődők számára előrevetítve: ezen az estén filmzenéket hallhatunk. A koncet folyamán a könnyed magyar filmzenék mellett elhangzanak olyan szimfonikus darabok kórus- és acappella átiratai is, mint a Gyűrűk Ura, Indiana Jones, Star Wars vagy A Szakasz.

A fool Moon együttes
A Fool Moon együttes.

Pénteken két csapattal ismerkedhet meg a közönség, az idén alakult, 6 kiváló zenészből álló SixTones-szal és a Vivat Bacchus pécsi formációval. A mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus a kulturált borfogyasztás és a mulatozás igéjét saját szerzeményű bordalokba öntve lépett be a köztudatba. Repertoárjukban fölfedezhető a népi folklóron kívül sok más stílusirányzat is, mint például jazz, blues vagy rock and roll,- mint bordal! Az énekegyüttes mindig vidám és szórakoztató műsoraival mára elengedhetetlen „tartozékává" vált a magyar borkultúrának.

Az olaszországi Mezzotono
A Vivat Bacchus csapata.

Szombaton az első magyar pop-acapella együttes, a Fool Moon ad koncertet. 2001-ben Szegeden alakult formáció 5 év alatt végigkoncertezte Magyarországot és Nyugat-Európát, 3 lemezük jelent meg, együtt léptek fel többek között Zsédával, Szolnoki Péterrel, Szekeres Adriennel és Edvin Martonnal. 2005-ben megnyerték a graz-i Ward Swingle díjat, 2006-ban pedig a Tajvani Nemzetközi Acappella Verseny fődíját és 2 különdíját.

Vivat Bacchus - Bordalok.

Őket követi majd a Mezzotono Olaszországból, a Mezzotono műsora a zene, a vidám előadás és kultúra keveréke, amelyben nem használnak hangszereket, csak énekhangokat, így a hangszereket ők maguk imitálják. 18 ország látta már vendégül őket, ezzel a legtöbb külföldi koncerttel büszkélkedő olasz énekegyüttessé válhattak.

Az olaszországi Mezzotono
Az olaszországi Mezzotono.

A fesztivál utolsó napján október 14én vasárnap a Fool Moon és olasz vendégeik Hódmezővásárhelyen lépnek fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érzi magát bűnösnek a tömegszerencsétlenséget okozó román kamionos

Tavaly októberben kamionjával 14 ember halálát okozta az M43-as autópályán O. Munteanu, aki a baleset pillanataira nem emlékszik és nem érzi magát bűnösnek.
Tovább olvasom