Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Forgalomba állt a tizedik új troli

Szeged - A szegedi troliközlekedés 35. születésnapján állt forgalomba kedden a tizedik új Ikarus–©koda troli.
A tömegközlekedési nagyprojektben megrendelt 10+3 tagú új flotta tagját a Csáky utcai telepen Princz Ferenc, a Magyar Trolibusz Kft. ügyvezetője adta át a cseh-magyar gyártó konzorcium nevében.

Forgalomba állt a tizedik új troli - GALÉRIA

A többi köszöntőt beárnyékolta az őszi önkormányzati választás. Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok, az SZKT felügyelő bizottságának elnöke elmondta, a Fidesz–KDNP tervei szerint a következő ciklusban a városban 56 trolit, 65 buszt és 47 villamost cserélnek le pályázati támogatással. Solymos László szocialista alpolgármester megjegyezte, az SZKT-vezető feljelentései nyomán 20 hónapot késett a troliberuházás és a Fidesz által beígért 14. és 15. troli beszerzését a fejlesztési minisztérium nem támogatja. Mikrofon kívül mosolyogva folytatták a szócsatát, kinek is kellene utánanéznie a tényeknek.

Tóth István Tibor SZKT-ügyvezető újságíró kérdésre elmondta, az új trolik számos gyermekbetegséggel küzdenek, cserélni kellett az ajtókat és további légkondicionálást kellett az akkumulátorokhoz, a fűtést is módosítani kellett. A csúszásról hozátette, nem akadályozta a beszerzést, gyanús dolgokat jelzett, de sajnos a hatóságok nem találtak bizonyítékot. Jelzi, hogy félkész tervvel pályázott a gyártó, mert a tervezésre a csúszás után is még haladékot kért. Bohács Zsolt országgyűlési képviselő nem tudta az okát, miért nem jöhet két újabb troli. Azt mondta, talán a polgármester nem tudott jó lobbizni, de majd az új ciklusban erősebb lesz Szeged.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 év fogház a tömegszerencsétlenséget okozó román kamionosnak

A férfi kamionjával másfél éve az M43-as főúton 14 ember halálát okozta. Tovább olvasom