Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Fotók a domaszéki harapós kutyáról! Keresik a gazdáját

Domaszék - Továbbra is keresi a rendőrség annak a kutyának a gazdáját, amelyik szerdán Domaszéken megharapott egy 9 esztendős kislányt.
Megírtuk: szerdán egy német juhászkutya rátámadt egy, az iskolából testvérével és diáktársával hazafelé tartó kislányra, és az arcát megmarta. A sérült lányt a mentő Szegedre szállította.

A rendőrök a polgárőrökkel és a mezőőrökkel együtt keresni kezdték az ebet, ezzel párhuzamosan folyt a szemle, valamint az adatgyűjtés, tanúkutatás, tanúk kihallgatása és a kutya gazdájának felkutatása. A kutya keresése csütörtökön reggel eredményre vezetett, a domaszéki polgárőrök találták meg a település külterületén. Az állatot megfigyelés alá helyezték.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

Az eb gazdáját azonban továbbra is keresi a rendőrség, ebben várják a lakosság segítségét is.

A kutya piros bolhanyakörvet visel. Körülbelül 45 kilogramm súlyú, kan, rajzos színezetű.

A rendőrség kéri, akik információval rendelkeznek a kutya tulajdonosának kilétével kapcsolatban, hívják a rendőrség 107, 112-es hívószámát.

Fotó: Rendőrség
Fotó: Rendőrség

A szerdai nap eseményei

A rendőrség eddigi adatai szerint a kislány épp a domaszéki általános iskolából tartott hazafelé testvérével és iskolatársával, amikor a kutya rátámadt, és az arcán megmarta.  Egy közelben tartózkodó szülő zavarta el a farkaskutyát és sietett a kislány segítségére. A mentők a sérült gyermeket Szegedre szállították - tájékoztatott a rendőrség.

A delmagyar.hu úgy tudja, hogy a kislányt kétszer harapta meg a kutya az arcán. A gyermeket megoperálták.

Jelenleg a rendőrök a polgárőrökkel és mezőőrökkel közösen keresik a kutyát. Ezzel párhuzamosan folyik a szemle, valamint az adatgyűjtés, tanúkutatás, tanúk kihallgatása, illetőleg az állat gazdájának felkutatása.

Korábban írtuk

Egy nyakörvet viselő német juhászkutya harapott meg egy 9 éves kislányt szerdán a déli órákban Domaszék belterületén, az általános iskola környékén.

A rendőrség jelenleg is keresi a kutya gazdáját, illetve mindazokat, akik az eb hollétéről, vagy a tulajdonos kilétéről bármilyen információval rendlkeznek.

Az információkkal hívják a rendőrséget a 107-es, 112-es hívószámon.

Olvasóink írták

132 hozzászólás
 • 132. Hmmm... 2011. március 18. 19:31
  „Hmmm... hazastarsa vagyok.
  2009 Decembereben 1000 km-re a lakhelyunktol talatunk egy kolyok border collie-t. Velunk volt 3 napig, nem talatuk a gazdat, igy haza utazott velunk az akkor masik negy kutya melle. Az akkori negy kutya kozul 3 nagy kutya, ember evok. Sokat kellet es kell jatszanom a kutyaval. Baratok vagyunk, igazi jo baratok. Megis megharapott 2-szer, egyszer a sziven felett, masodszor az oldalamat. Korhazban kotottem ki kb 15000 Forintos szamlaval. Meg sem a kutyat hibaztatom, hanem magamat. Tudatlan vagyok, megzavartam a Kedvest, o csak kapott a jatek utan.
  A kepen latszik ez a kutya szenved, a szemein latszik hogy fel, ideges. Haza kell engedni mert igy ez allatkinzas.”
 • 131. randika 2011. március 18. 18:26
  „szép kutya egyébként”
 • 130. Mjuriele 2011. március 18. 16:24
  „91. zoozee 2011.03.17. 17:17

  Te jóóóóóóóó Ég!

  Ugye ezt nem mondod komolyan?
  Mit is tehetnek szegény jószágok az ő sorsukról?
  Jobbra többre érdemese, nem önszántukból lettek kóborlók!!!
  Ők ellentétben velünk nem tudják a sorsukat irányítani, csak szenvedő alanyai lehetnek az emberi gonoszságnak!!!!!!!”
 • 129. Onis 2011. március 18. 11:41
  „Hmmm teljesen egyet értek veled még ha másoknak egészen más véleményük van ezzel a kapcsolatban.És köszönöm aragorn-nak és Agazdi-nak a leírtakat mert így pontosabb megvilágítást kapott a dolog.Remélem másoknak is akik csak pötyögtek de nem látták az eseményt és már azonnal egy prérifarkasnak könyvelték el a kutyát.Természetesen jobbulást a kislánynak és kívánom hogy heverje ki mihamarabb!!!!!És igen,véleményem szerint a hibát a kutya tartója követte el.De amint Agazdi leírásában is olvasni,a kutya nem ok nélkül lehetett ilyen hisz "elcsapták a háztól"....”
 • 128. Hmmm... 2011. március 18. 09:39
  „Oszinte tiszteletem "Agazdinak". Orommel olvasom, hogy vegre egyre tobben akadnak masok is, akik nem a kutya leloveteset /mert van aki igy irja/ ill. elaltatasat tartjak megoldasnak. Gyanitottam elejetol, hogy az etetes valami formaja valtotta ki az allatban ezt a reakciot, mert ok nelkul csak tenyleg fenevad tamadna vagy talan meg az sem.
  Korabban mar jeleztem, mennyire fontos gyermekeink felkeszitese, tanitasa az allatokkal, kulonosen ismeretlen allatokkal valo viselkedesre. Tudom, nem mindenki tart allatot, esetleg nem is volt kozeli kapcsolata allatokkal. Talan az oktatasi intezmenyek vehetnek tananyagba megfelelo tantargy kereteben az allatokhoz valo viszonyulas es veluk valo kapcsolat megfelelo formajat. El lehetne vinni a gyerekeket pl. az allatmenhelybe vagy bevinni egy tanitott kutyat, cicat az iskolaba. Kulfoldon sok pelda van erre.
  A "kutya jogositvany" sem egeszen uj dolog. Legtobb orszagban, ahol magas az allatok tisztelete, menhelybol pl csak elozetes vizsgalat utan adjak ki a kert allatot. Nezik a leendo gazda korulmenyeit: kerites, szallas, mozgaster stb /nem a luxust keresk!/ a mar meglevo allatok fajtajat,kondiciojat stb”
 • 127. Hell-icon 2011. március 18. 07:57
  „119. Agazdi 2011.03.17. 23:23

  Ha tudod melyik állatorvoshoz vitték oltatni akkor túl bonyolult dolgod nem lesz. El kell menni hozzá és a kutya kartonjáról másolatot kell kérni. Azon minden szükséges info rajta lesz.”
 • 126. bambinaXX 2011. március 18. 04:46
  „Remélem a kislány mihamarabb felépül(lelkiekben is) és nem marad (durva) nyoma!
  engem is harapott meg kutya-az én hibámból (belerúgtam: 4éves lehettem), nem volt vészes..

  Ókupa! Egyetértek: az ivartalanítást kellene segíteni (olcsóbb lehetőséggel, mert sokaknak nagyon drága) és kevesebb kivert v. menhelyes kutya lenne..
  Valamint a szaporítók tevékenységét akadályozni (pl.büntetéssel a nem megfelelő tartásért, beteg egyedekért).
  És valóban jó ötlet a "kutyajogsi" - a felelős állattartásért.”
 • 125. nagypappa 2011. március 18. 04:07
  „Azt tudja-e valaki, hogy van a kislányt?
  Ahogy a történeteket olvasom az a véleményem, hogy a kutya ennivaló megszerzése (illetve annak elvesztésének félelme ) miatt támadott.
  Ez még a német juhásznál jámborabb kutyáknál is előfordul.
  Az unokámat is arra tanítom, ha a kutyának adott enni valamit, akkor végérvényesen az övé, meg se próbálja tőle visszavenni, etetőedényét igazgatni. Ha a hátán feláll a szőr azonnal távol kerüli az állattól (nem menekülni)”
 • 124. koranyi2 2011. március 18. 00:34
  „Bízom benne, hogy valamilyen módon el lehet kerülni a kutya elaltatását!! Agazdi - igen becsületes dolog tőled, hogy jelentkeztél, vállaltad a felelősséget és a kutya érdekében is megteszel mindent. Le a kalappal! Komolyan mondom! Sajnos kevés ember tenné ezt meg a helyedben... Remélem ha lesz valamilyen fejlemény értesítesz minket (akiket érdekel a kutya sorsa).”
 • 123. Agazdi 2011. március 18. 00:10
  „Gondoltam, hogy nem kerülhetem el hogy kiderüljön pár személyes információ rólam ha megszólalok, de sajnos csak azzal tudok védekezni, hogy a tulajdonosa az apám. Kertes házból költöztem belvárosi lakásba, nem volt szívem magammal hozni, mert ez itt börtön lett volna neki, amellett hogy ott volt egy kisbarátja, egy másik kutya is. Tisztában vagyok azzal, hogy mi történt mikor a kutya kiszökött. Hibázunk, emberek vagyunk. De arról is tudok, hogy 1 percet sem áldoztak a keresésére, és innentől kezdve tartom őket igazán felelősnek a tulajdonost. (Maradjunk továbbra is a tulajdonos kifejezésnél, ugyanis nem viszláttal köszöntem el.)
  A holnapi nap folyamán mindenképpen megtörténik az azonosítás, de én a képekről is 100%ig biztos vagyok. A 2. képen látszik, hogy a bal hátsó lábára nem tud teljes súllyal ránehezedni, ezt a kertben található szögesdrótok okozták. A baleset után eltávolítottam, de a kutya sajnos sánta maradt.”
 • 122. Ókupa 2011. március 18. 00:05
  „Helyebítek!
  Elnézést de nem tudhattam, hogy két személyről van szó.
  Nevezetesen Gazdiról és tulajdonosról.
  Ez estben természetesen az alábbiak a tulajdonosra IS vonatkoznak a felelősséget illetően!”
 • 121. Agazdi 2011. március 17. 23:58
  „A rendőrségi bejelentés megtörént órákkal ezelőtt. Amin biztosan mondhatok, az az hogy a kutya be volt oltva. Ma már nem lehetett elérni a menhely alkalmazottját, aki be tudott volna engedi hogy azonosíthassam a kutyát. Holnap gondolom mindenképpen keresni fognak, ebben maradtam a rendőrség diszpécserével.”
 • 120. aragorn 2011. március 17. 23:57
  „Agazdi:
  Remélem a rendőrök is tudják már a "tulajdonos " kilétét, vagy akár a tiéd?

  Mikor rohantam a kislánnyal az orvoshoz, végig azt kiabálta, hogy "MEG FOGOK HALNI"
  Ja és ott volt a másik két kicsi akik végig nézték, és teljesen sokkos állapotba kerültek.

  Egy kutyát elajándékozhatsz vagy eladhatsz, vagyis lehet új "tulajdonosa", de elég időt töltött veled, már pedig 2,5 év nem kevés, hogy ne trauma ként élje meg a hiányodat.
  Felelősnek kell érezned magad, mert egy olyan valakire hagytad, akiről nem bizonyosodtál meg, hogy milyen sorsot szán neki.”
 • 119. Ókupa 2011. március 17. 23:53
  „aragorn
  Üdvözöllek, nem sokat írtál, hanem nagyon jókat és tanulságos dolgokat!
  Részese voltál az eseményeknek, tapasztaltad érezted az eseményeket , sőt beavatkoztál, hogy a végkifejlet ne legyen tragikus. Köszönet érte.
  Nagyon igaz az a tény miszerint a kutya észreveszi, hogy ki az aki nála gyengébbnek látszik és a mozgását illetően határozatlan.
  Én nem vagyok tenyésztő de tenyésztettem, egy bizonyos fajtát amelyik teljesen ártalmatlan, jó szándékú ugyan nagytestű, gyermek szerető kutya fajta.
  Mind addig tettem ezt míg nem jelentek meg ennek a fajtának a szaporító "Tenyésztőnek nevezett egyedei", ez így igaz, hogy a szaporító által rosszul kiválasztott idegrendszeri problémákat átörökített párosítás gyümölcse lehet a probléma gyökere ez esetben is.
  Na igen a veszettség kérdése?
  Hát igen a gazdinak jelentkezni-e kell!!!
  Bizonyítandó azt, hogy a kutya be volt oltva veszettség ellen!
  Ne keljen szegény kislánynak elviselnie az ellen oltásokkal járó fájdalmakat.
  Itt kérem fel, hogy jelentkezzen az oltási, vagy nem beoltási bizonyítvánnyal.
  Gondoljon bele mi volna ha az Ő gyermekéről volna szó.
  Biztosan támogatjátok a kérésemet.”
 • 118. Agazdi 2011. március 17. 23:23
  „Ókupa: Nagyon rátapintottál a lényegre. A kutya neve Bundás, 3 éves. Barátságos természetű, emberbarát és tisztelettudó házőrző. Fél éves korában ismertem meg, amikor külföldről hazaköltöztem Szegedre. Azóta egyetlen egy alkalom sem volt, hogy láttam volna a kutyát agresszívan viselkedni! Úgy hozta az élet, hogy januárban el kellett költöznöm, sajnos őt nem vihettem magammal. Pár hétre rá hallottam, hogy a tulajdonos elcsapta a háztól. Aznap éjszaka órákon át kerestem a környéken, több kutyát sétáltató ember is látta, de sajnos nem találtam meg. Nem hiszem, hogy lehetne őt hibáztatni bármiért is, és ha a tulajdonosa nem akar felelősséget vállalni érte ( itt nem az esetleges jogi következményekre gondolok, mivel nyilvánvaló hogy nem én vagyok a tulajdonos), akkor én mindent el fogok követni hogy ne altassák el!

  Sajnos a kislányt és a családját nem ismerem, de szeretnék tőlük ez úton is bocsánatot kérni az elszenvedett traumáért, a kislánynak pedig jobbulást kívánok, és ha lesz lehetőségem, meglátogatom a kórházban!

  A gazdi”
 • 117. aragorn 2011. március 17. 23:11
  „Üdvözletem!
  Sajnos ez az a kutya...
  És ezt első kézből erősíthetem meg ugyanis én zavartam el a kutyát.
  A szitut elejétől láttam csak sajnos még akkor messze voltam, ahhoz hogy az első marást is megakadályozhassam.
  A kutya ment a gyerekekhez akik beszélgettek és rágcsáltak valamit. A kislány akit megmart adott neki egy falatot ami ki eshetett a szájából, mert a kislány utána nyúlt, ekkor kezdett el agresszív lenni a kutya, kihúzta magát és a felcsapott farkát csóválta. Ez másodpercek alatt zajlott én ekkor már rohantam, a gyerekek hátrálni kezdtek, (mint utóbb kiderült, morgott is) a hozzá közelebb eső gyereket tudatosan támadta meg, mert másodszor is ugrott , de akkorra értem olyan közel, hogy a táskámat futtában neki vágtam, ettől hátrált meg és ment arrébb, de még egyszer vissza fordult mikor már a kislány mellet voltam így bele is kellet rúgnom, akkor adta fel és mintha misem történt volna elsétált.
  Az nap délelőtt többször is láttam a kutyát, ha hiszitek, ha nem még meg is simogattam. És ezt tettem azért mert egy hülye kutya bolond vagyok és én magam is tenyésztettem NJ-t. Semmi jelét nem mutatta akkor hogy éhes lenne, mert a kosaramban még a felvágottra sem reagált. Inkább zavartnak tűnt, mintha nem találna haza, mert mint írtam többször is láttam és mindig oda vissza járkált az utcában. Amúgy ekkor már be volt jelentve a kóborlása egy szomszédom által, aki gyűlöli a kutyákat és mivel reggel be tévedt a nyitott kapuján, ő rögtön zaklatásnak vette.
  A támadása valószínűleg azért következett be mert érezte, hogy fölénybe került mikor félelmet mutattak a kicsik, és ez részükről teljesen természetes is volt, hiszen egy igen jól fejlett nem standard magasságú kan, akitől alig voltak magasabbak.
  A gyerekek nem hibásak, még egy felnőtt is automatikusan hátrálással reagálna ha morognak rá.
  Nem olvastam el a hozzászólásokat, de a véleményem:
  A kutya már akaratlanul is sajnos hibás mert, lehet egy szaporító által rosszul kiválasztott idegrendszeri problémákat átörökített párosítás gyümölcse. (Lehet hogy soha többet nem tenne ilyet, de lehet hogy nem ez volt az első és ha nem fogják meg, akkor nem is az utolsó.)
  A gazda viszont egyértelműen hibás, egyrészt mert szocializációs problémái lehetnek ami abból adódik, hogy nem foglalkozott vele kellő képen, másrészt pedig hogy nem elég elővigyázatos hogy a kutyája ne szökhessen el, bár lehet direkt rakta ki a szűrét miután megunták és ezért nem találta a haza vezető utat.
  Amúgy pedig, aki esetleg nem tudná, a megfigyelés a veszettség miatt kell, csípőből nem adhatják be a kislánynak mert lehet nem is kell.
  Na most már épp eleget írtam...”
 • 116. Ókupa 2011. március 17. 23:07
  „koranyi2 köszönöm!
  Én ezt így is gondolom, és ennek a szellemében cselekszem, hogy az állat szeretet adó, szeretetre méltó, érző lény!
  Nagyon sok ember tart kutyát másfél méteres láncon, fedél és ívó víz nélkül tűző napon. (Öt kellene kikötni egy félnapra!)
  Én személyesen kérdeztem meg a ""GAZDÁJÁT """" egy kutyusnak, hogy miért tartja ilyen mostoha körülmények mellett az a jószágot?
  Mit gondolsz - tok?
  Mi volt a válasz?
  Fogjam be a pof...mat és takarodjak még a környékről is, mert ez a kutya az övé és azt csinál vele amit akar. Ilyen szemlélettel mit lehet kezdeni?
  És vannak emberek akik le akarják lőni (lövetni) azokat a kutyákat akik a gazdáik felelőtlensége miatt tömörültek falkákba és megtámadnak vétlen embereket.
  Én egyébként már ebbe belefáradtam, hogy próbálom megvilágítani azt, hogy nem puskával kell neki menni a a kedvenc kutyáknak és cicáknak, hanem a szaporulatukat kell szabályozni. Hát csak ez pénzbe kerül.
  Ki fizeti a Révészt?”
 • 115. koranyi2 2011. március 17. 22:26
  „Ókupa - minden tiszteletem a Tiéd!”
 • 114. Ókupa 2011. március 17. 22:23
  „A kislányt nagyon sajnálom, mert egy életen át kísérni fogja a félelem a kutyákkal szemben.
  Holott a kutyák mindig olyanok amilyenné a gazdájuk nevelte, legyen az juhászkutya vagy, tacsi, akár vizsla a nevelés és tartási körülmények alakítják ki a kutya egyéniségét ( igen, egyéniségét, jellemét, viselkedését, az emberekhez való viszonyulását.) sajnos az emberek egy része aki kutyát tart, ( nem veszi tudomásul, komolyan) hogy az mekkora felelősséggel jár a kutya tartás. Egyébként részemről teljesen mindegy a kutya fajtája, hogy törzskönyvezett vagy korcs, az egy érző lény, ugyanúgy fáj neki minden mint az embernek. Ha az eddig szeretett jószágot a gazdája kidobja, számára feleslegessé válik az addig szeretett jószág, űzött vaddá válik, és nem érti azt, hogy mi történt vele, az eddigi szelíd állat támadóvá és megbízhatatlanná lesz.
  Nekem nem egy, hanem több kutyám van! Bizton állítom, hogy a kutya ilyetén viselkedéséről a gazdája tehet, vagy a körülmények ahol eddig élt a jószág, nem tudom, hogy kicsapta-e, elkóborolt-e, vagy meg ijedt valamitől (mondjuk lövésektől, esetlegesen petárdától és világgá ment) A képek alapján szép és szelíd állatnak tűnik, kár volna elaltatni.
  Nagyon bízom benne, hogy nem lesz maradandó és látható külsérelmi sérülése a támadást elviselő kislánynak.
  Jobbulást gyors felépülést kívánok neki.
  És még valamit!
  A kutyákban meglehet bízni, mert ők az ember barátai!!! Mi emberek szelídítettük meg őket! Sajnos mi is vadítjuk el!
  Írta egy ember aki kutya és állat barát.”
 • 113. koranyi2 2011. március 17. 22:04
  „zozee! <moderálva>... van neked kutyád? ha van - és értesz is hozzá - akkor tudhatnád, h minden a gazdán és a nevelésen múlik...erről ennyit!”
132 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok nyugdíjasoknak: védekezés trükkös tolvajok ellen

Az idősek figyelme könnyen elterelhető, és gyakran tartanak otthon készpénzt. Másképp szocializálódtak, ezért jobban megbíznak az idegenekben. Tovább olvasom