Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Fotókiállítás a Szőke Tisza haldoklásáról

Szeged - A Lajos Sándor Fotóklub hat alkotójának fotóin keresztül ismerhetik meg a látogatók a gőzös életének utolsó időszakát, az egykori legenda végső pusztulását.
Szeged ikonikus gőzöse, a legendás Szőke Tisza haldoklásáról és pusztulásáról nyílik fotókiállítás a Fekete ház Lépcsőgalériáján. A tárlatot március 14-én, pénteken 17 órakor nyitják meg.

A Lajos Sándor Fotóklub hat alkotójának fotóin keresztül ismerhetik meg a látogatók a Szőke Tisza életének utolsó időszakát, az egykori legendás gőzös végső pusztulását. A felvételek között találunk a hetvenes években készült fotót, amikor a hajó még a Belvárosi hídnál állt, és olyan képeket is, melyek az utolsó pillanatokat örökítették meg.


A Szőke Tiszát 1917-ben építették: az eredetileg IV. Károly névre elkeresztelt hajó a Magyarországon készült oldalkerekes személyszállító hajók legnagyobbika volt, többszöri átnevezés után kapta meg a Szőke Tisza nevet 1978-ban. Ekkor már állóhajóként üzemelt egészen 2000-ig, amikor egyre rohamosabban romló állapota miatt a tápéi öbölbe vontatták. A gőzöst tavaly bontották el végleg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoráth Imre most már tényleg létezik idehaza is

Szoráth Imre magyar–ausztrál kettős állampolgár tavaly áprilisban hazaköltözött. Tovább olvasom