Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Fotókiállítással indult a XV. Egyetemi Tavasz: 15 éve kezdődik a Magyar Költészet Napján - galéria

Április 11-étől május 18-áig a város lakói és az egyetemi polgárok egyaránt részt vehetnek a több mint 200 különböző kulturális, tudományos és ismeretterjesztő rendezvényen.
Tizenöt esztendeje a magyar költészet napja az Egyetemi Tavasz kulturális programsorozatának indulását is jelenti Szegeden. Április 11-étől május 18-áig a város lakói és az egyetemi polgárok egyaránt részt vehetnek a több mint 200 különböző kulturális, tudományos és ismeretterjesztő rendezvényen.

Ünnepélyes keretek között Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese nyitotta meg szerdán  este az egyetemi tavaszi kulturális fesztivált, valamint az SZTE Kulturális Iroda által kiírt egyetemi fotópályázat kiállítását. A rendezvényen Tajti Gabriella, az SZTE Kulturális Iroda vezetője mondott köszöntőt, majd átadta a nyerteseknek az iroda idei pályázatainak díjait.

– Ma minden a versről szól – fogalmazott Tajti Gabriella, utalva a költészet napi eseményekre is, majd a Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó, Tóth Péter Lóránd a 113 éve született József Attila Thomas Mann üdvözlése című költeményét szavalta el.

Az Egyetemi Tavasz programjait itt találják meg olvasóink.
 
Elstartolt az Egyetemi Tavasz, a megnyitón jártunk - GALÉRIA. Fotó: Kuklis István

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 éves a Szegedi Fotókör: jubileumi fotókiállítás nyílt az Agórában

60 éves a Szegedi Fotókör: jubileumi fotókiállítás nyílt az Agórában
A kiállítást április 24-éig tekinthetik meg az érdeklődők. Tovább olvasom