Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Francia bírók Szegeden

Szeged - A francia Breszt és Epinál Törvényszékeinek 4 büntetőjogi szakembere látogatott 3 napra a Szegedi Törvényszékre.
A testvérkapcsolati megállapodásokat 2004– 2005-ben kötötték, a cél egymás országában a bíráskodás tanulmányozása. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke sajtótájékoztatóján beszélt a vendégek programjáról. Megismerkedtek a nálunk folyó mediációval, a tanúgondozási programmal, a Nyitott Bíróságok programmal, és angol nyelven egy jellemzően a magyar jogra vonatkozó perszimulációt is előadtak nekik.

Eric Duraffour, a Bresti Törvényszék elnökhelyettese elmondta: Franciaországnak és az Unió más országainak közösek a problémái, amelyekre különböző, de közös válaszokat is lehet adni. A francia jogban főként a kanadai és a skandináv jogot ismerik alaposabban, pedig Közép-Európa bíróságainak módszerei is érdemesek a tanulmányozásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trapiti a járási gyereknapon

Interaktív, zenés előadást néztek meg a Szegedi Pinceszínházban tegnap, gyermeknapi ajándékként a Szegedi Járási Hivatal dolgozóinak gyermekei. Tovább olvasom