Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Frankofón hét Szegeden

Szeged - Frankofón hetet rendeznek koncertekkel, kiállítással, előadásokkal, maratoni filmvetítéssel március 19–24. között Szegeden.
A kulturális eseménysorozat március 19-én, hétfőn este 8 órakor Takáts Eszter és zenekara, valamint a reimsi Karpatt együttes koncertjével kezdődik a Grand Caféban. Március 20-án, kedden este fél 6-kor a Brüsszel, a francia kultúra 1000 éves tündöklése című kiállítást ajánlja az érdeklődők figyelmébe Jo Indekeu, Belgium magyarországi nagykövete az SZTE Dugonics téri rektori hivatalában. Este 7 órától Ravel-, Ibert- és Debussy-dallamok csendülnek fel a Reök-palotában Pálfi László (bariton) és Tóth-Fekete Nóra (zongora) előadásában. A műsort Debussy François Villon verseire íródott ciklusa zárja.

Március 21-én, szerdán délelőtt 10 órától a szegedi Alliance Francaise és a Szegedi Tudományegyetem a 19. század egyik legünnepeltebb íróját, Victor Hugót mutatja be – ezúttal kevésbé ismert oldaláról. Az Alliance Francaise Dugonics tér 2. szám alatti székházában Iványi-Papp Monika zenetörténész, Kovács Ilona egyetemi docens, valamint Szász Géza tanszékvezető egyetemi docens tart előadást. Este 6 órától A nyomorultak adaptációját, a 2000-ben készült tévéfilmsorozatot nézhetik meg a Grand Caféban Gérard Depardieu-vel és Christian Clavier-vel a főszerepben, francia eredetiben, magyar felirattal, négyszer 90 percben.

Március 22-én, csütörtökön este 7 órától Ionesco A székek című darabját nézhetik meg a belga Alternative Culture asbl előadásában a Reök-palotában. A Frankofón hetet március 23-án este 8 órától Funky randevú címmel elektroszving est zárja az Alliance Francaise székházában. És még valami: a gasztronómia iránt érdeklődőket egész héten francia menü várja a Bistorantban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszámolják a krónikus utókezelőt Nagyfán

A budapesti összevonás után a nagyfai krónikus utókezelő betegei helyét elítéltekkel töltik fel, amitől a börtönök telítettségének csökkenését várják. Tovább olvasom