Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Frittmann János teljes készletét kínálja a borfesztiválon

Szeged - A 2007-es év borászának választott soltvadkerti Frittmann János 1999 óta vesz részt a szegedi borfesztiválon, és most is itt van a Széchenyi téren. A várost különösen kedveli, már csak azért is, mert ahogy fogalmaz: "1988-ban itt kezdtük a borforgalmazást saját üzlettel."
Szakmai berkekben nagy feltűnést keltett, amikor tavaly, a díj 16 éves története óta először a 110 hektáron gazdálkodó alföldi borász, Frittmann János állhatott a képzeletbeli dobogó tetejére. Maga mögé utasítva a villányiakat, egrieket, tokajiakat. A döntést kommentáló nagy hírű kolléga, Polgár Zoltán úgy fogalmazott: "jó helyre került a díj."

A hamisítási botrányok sokáig elriasztották az embereket attól, hogy alföldi termelők borait keressék. De ez már a múlt. Például a Frittmann-féle rosék igen kapósak. Kérdeztük a borászt, hogyan készül az idei szegedi fesztiválra. Mondhatni, hagyományosan, hiszen pincészetük teljes választékát, 18-20 fajta italt, és azok különféle típusait vonultatják fel. Van-e kedvence? Nincs, hangulattól függ, hogy éppen milyen bort tölt a pohárba. Azért sikerült két fajtát kicsikarni belőle, amely különösen kedvelt számára, az ezerjót és a rosét említette.

Frittmann Szegedre szinte már haza jön. Sok ismerőssel szokott összefutni a platánok alatt, a fesztivál kavalkádjában. Azt mondta, a szegedi vásár hangulata utánozhatatlan. És – a soltvadkerti borásztól most már tudjuk – mindenki hangulatától függően választhat majd Frittmann János standján a pincészet teljes kínálatából.

Bővebb információ: www.frittmann.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juronics lemondott a táncművész szövetség elnöki posztjáról

Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház nemrégiben kinevezett művészeti igazgatójaként számos új feladat hárul rá, másrészt továbbra is vezetnie kell a Szegedi Kortárs Balett együttest. Tovább olvasom