Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Fújhatjuk

Szeged - Szent a béke az autósok és a biciklisek között, kivárják egymás a kerekek pumpálásánál – a benzinkutasok kicsit morgolódnak.
Az utóbbi időben sokat hallhattunk a biciklisták és az autósok közötti konfliktusokról, ez a probléma azonban nincs jelen a benzinkutakon. Mivel a pumpákat mind a két tábor rendszeresen igénybe veszi, előfordulhatnak torlódások, ezeket azonban a legtöbbször sikerül kulturáltan megoldani.

Pálfi István kerékpáros rendszeresen a benzinkutakon fújja fel biciklije kerekeit, és úgy véli, ha van is egy kis fennakadás, mindenki illedelmesen kivárja a sorát. Szerinte pont ez a kulcs ahhoz, hogy elkerüljék a súrlódásokat. Szabó Zsolt is hasonló véleményen van, miszerint soha nincs konfliktus, de viccesen megjegyezte, hogy ha nagyon akarunk, a kedvünkért okozhat.

Biciklis és autós együttállása a pumpánál. Fotó: Szekeres Máté
Biciklis és autós "együttállása" a pumpánál.  Béke van.
Fotó: Szekeres Máté

A sofőrök is hasonlóan vélekednek, Szabó László és Szabó Zoltán sem tapasztalt soha problémát biciklisták és autósok között. Vannak ugyan olyan szituációk, hogy az éppen siető autósok láthatóan nem örülnek az előttük ügyetlenkedő négyfős, biciklis családnak, még sincs belőle összetűzés.

A benzinkutak alkalmazottjai, már koránt sincsenek annyira elragadtatva attól, hogy a személygépkocsiknak fenntartott pumpáikat főleg biciklisek használják és teszik tönkre – ráadásul anélkül, hogy bármit vásárolnának. Egy megkérdezett alkalmazott szerint nem lehet mit kezdeni a helyzettel, nem örülnek neki, de el kell fogadniuk, ez szükséges rossz. S arra sincs jó megoldás, ha a rendszeresen náluk tankoló, havonta több tízezer forintot a társaságnál hagyó autós, egy biciklis iskolás csoport miatt késlekedik.

Ellenvéleményen van azonban Sebestyén László, egy magyar társaság alkalmazottja. Úgy véli, nekik az a dolguk, hogy segítsenek mindenkit, függetlenül attól, hogy fizetett-e vagy sem. Törzsvásárlóknak is ugyanaz a bánásmód jár mint a biciklisnek, aki csak a kerekét akarja felfújatni.

Olvasóink írták

 • 18. Smerdis 2012. augusztus 15. 22:46
  „6. klj-54 2012.08.13. 13:22

  ugorj be hozzám, tíz barig jó vagyok a műhelypumpámmal :)”
 • 17. vuk 2012. augusztus 15. 09:12
  „"Egy megkérdezett alkalmazott szerint nem lehet mit kezdeni a helyzettel, nem örülnek neki, de el kell fogadniuk, ez szükséges rossz."
  Gyonyoru mentalitas... En ha tankolas utan nem fujtam a kerekembe, akkor kesobb odamehetek a biciklimmel, az ugy mar oke? Szanalmas.”
 • 16. vogyo60 2012. augusztus 14. 14:49
  „Én nem tankolok, mert nincs autóm. de ez a benzinkutas dolgot kipróbálom. sajnos nagyon nehezen tudom felpumpálni a kerekeim, 3 van belőle, Bringás üzletekben szoktam segítséget kérni. szidjátok a benzinkutasokat, ehhez nincs véleményem, de a Dorozsmai úton van három kút, és mellékhelyiség használat miatt már voltam mindben, de kedvesek voltak, annak ellenére, hogy nem vettem semmit.
  Ez a cikk pedig egy téma nélküli, kínlódó ember cikke, akinek valamiért az tűnt fel, hogy jéééé, nem tépik egymást, pedig lehetne. szomorú, hogy ma már nem az erőszak a rendkívüli, hanem az ha valahol béke van.”
 • 15. polo 2012. augusztus 14. 09:30
  „mért nem bedobós ha tankolsz kapsz egy zsetont ha kérd, ha nem 20 ft szerintem ennyi”
 • 14. CsImre 2012. augusztus 13. 23:31
  „13. 9349779: A csapvíz minden vendéglátóipari egységben ingyen van, és adniuk is kell, ha valaki kér.”
 • 13. klj-54 2012. augusztus 13. 19:43
  „@9349779:
  Nem tudom mennyi idős vagy és az sem jártál e a Lajtán túl.
  De hidd el nekem, hogy más országban megköszönik a bringásnak ha igénybe veszi a benzinkút eme szolgáltatását!
  Ott kiszolgálják a vásárlót itthon meg utálják!”
 • 12. dendri 2012. augusztus 13. 16:37
  „Én sem látok két tábort a világban. Volt már, hogy egy benzinkúton bunkóztak velem (amikor meglátták, hogy biciklisként közeledek, megfogták és bevitték a pumpát. Ezzel csak annyit értek el, hogy bár korábban rendszeresen tankoltam ott autóval, de mostantól máshova viszem a kocsit megtankolni. De ha ez megéri nekik...”
 • 11. klj-54 2012. augusztus 13. 15:09
  „@Horthyszobor:
  1, Vásárlók könyve
  2, https://secure.shell.com/home/forms/nld/footer/contact_us/contact_forms/form_comms.html”
 • 10. Horthyszobor 2012. augusztus 13. 14:06
  „Most, ahogy elolvastam a hozzászólásokat, akkor jutott eszembe, hogy jelezni kellene, a Szabadkai úti és az Algyői úti Shell kút tulajának, hogy le lehetne cserélni a fiatal csajszikat a pénztáraknál. Nem csak hogy beképzeltek, undokok, de szakmai hozzáállásuk, segítőkészségük, gyorsaságuk iszonyatosan visszatetsző a mai korban!!!! Nálam már az első rostán kiesnének az ilyen jellegű munkavállalók!!! Jelzem nem kevés pénzt hordok ezekre a kutakra, a minőség miatt...”
 • 9. istvang58 2012. augusztus 13. 14:02
  „Ügyes vagy Margareth. Mrgértetted, hogy mit akarok írni. Innentől nem számít, hogy bicikli vagy bicigli az értelmes úgy is megérti, a helyesírás szabályait pedig sok túl okos hagyta jóvá.
  Nem lenne olyan sok szabálytalanság, ha sok sorvadtagyú nem találja ki , hogy a kerékpárosoknak külön utat kell építeni. stb.”
 • 8. Horthyszobor 2012. augusztus 13. 13:59
  „4. van benne némi igazság...:)”
 • 7. CsImre 2012. augusztus 13. 13:34
  „Két tábor? Milyen két tábor? Úristen, de hatásvadász cikk a semmiről. A benzinkutak hozzáállása meg
  összességében pozitív, van, ahol meg is kérdezik, hogy segíthetnek-e. Nem érdekük ez ellen küzdeni, mert a biciklis máskor autós, aki tankol, az autós meg olykor biciklizik, és jól jöhet neki a pumpa. A pumpára váró biciklisek és autósok mind ingyen kapják a levegőt, a sorbanállás ismert és gyakorolt jelenség az országban, mégis mi balhé lenne ebből? Ez csak abban merül föl, aki különböző "táborokat" meg kasztokat lát...”
 • 6. klj-54 2012. augusztus 13. 13:22
  „Az én bringámat 4.2 atmoszféra nyomáson használom a súlyom miatt. (El kell olvasni mi is van a keréken!)
  Azt a nyomás csak a csongrádi sugárúton kapom meg,, tehát jó helyen lakom.
  Szeretném én látni azt a kézi pumpát amelyikkel ezt a nyomást el tudom érni!”
 • 5. Queenmargareth 2012. augusztus 13. 13:17
  „4.BICIKLI,NEM BICIGLI!lopjuk a levegőt,nyomást?! Ki is a birka?Indexet előszeretettel nem használó autós,kerékpárúton parkoló autós,elsőbbséget meg nem adó autós kerékpárúton áthaladva,benzinkútról kikanyarodva.Gondolkozz már embör!”
 • 4. istvang58 2012. augusztus 13. 12:46
  „A biciglis vegyen pumpát magának, ha hasznot nem hajt a benzinkúton ne is pofátlankodjon oda azért, hogy feltartsa az autósokat.
  A kerékpárosok közlekedése az őskort idézi, amikor az őslények birka módjára mentek össze vissza.”
 • 3. KamuNeni 2012. augusztus 13. 12:06
  „Hat igen A benzinkutasok azok bunkok. A Multkor MO-n jartam es az Ecserinel a Nagykorosi uton van egy OMV benzinkut a McDonalds mellett. A notol kerdeztem valamit es meg neki allt feljebb hogy valaszolnia kellene. Na mondom ide se jovok tobbet es nem is fogok mert van mas benzinkut is. A no kb olyan 40-50 kozotti volt sima homok szinu hajjal. Nem jegyeztem meg a nevet es mar nem akartam csak azert visszamenni. Na mindegy. Jellemzo a benzinkutasokra.

  Ha nem tetszik neki hogy pumpaljak akkor szivja be azt a levegot is durranjon szet. A benzinkut, megha magantulajdonban is van akkor is kozuzemi celt is szolgal. Ezt igy kell elfogadni mert igy van.”
 • 2. Tope2006 2012. augusztus 13. 11:13
  „A kutasok szégyelljék magukat. Mi például nem két forintot hagyunk ott a kutaknál mint autós de legutóbb a kerékpárunk 1 kerekét szerettük volna felpumpálni a szabadkai úti S--l kútnál ami egy 60-as évekbeli pumpánál is rosszabb állapotban volt. Szégyellhetnék magukat, szikszalaggal volt ragasztgatva és végül gyalog kellett eltolni a bajai úti konkurens kúthoz a kerékpárt mert az övéké használhatatlan volt. Nem sokkal később tankolás során a Coránál lévő S...l-nél uram bocsá mosdóba kellett mennem, hát ne mondjam még ilyen koszos lepusztult ócska mosdót sem láttam szégyen, hogy a drága üzemanyag árak mellett egy megyeszékhelyi vezető cég kútjai ilyen ócskák. Többet nem is tankolunk náluk, mert a kutasok zöme csak a jattért tátja a száját, ezért baj nekik a pumpálás mert azért nem tarthatják a markukat. Nyerészkedő népség, pedig a fizetésük nem minimálbér és a munkájuk sem olyan megerőltető.”
 • 1. kvikszot 2012. augusztus 13. 11:12
  „A biciklisták. Az autósok. A gyalogosok.
  Mintha kasztok lennének. Nem azok. Én pl. mindhárom vagyok. Több tízezer forintot is költök néha a benzinkútnál, máskor meg a biciklimet pumpálom fel ott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családias koncertek a zsinagógában

Nyolcadik alkalommal rendeznek Őszi Zsidó Kulturális Fesztivált Szegeden augusztus 28-ától október 30-áig. Tovább olvasom