Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Fuldoklót mentett a Tiszából Péter

Szeged - Egy 32 éves szegedi nő ugrott bele az áradó Tiszába szerda délután a Bertalan hídról. A fuldoklót a Vígmatróz kikötő és söröző nevű úszóház tulajdonosa, Bálint Péter mentette ki.
– Távcsővel kémleltem a Tiszát az úszóházról, amikor két kezet láttam kiemelkedni a folyóból. Azonnal beugrottam a motoros csónakba, hogy segítsek a vízben vergődő emberen. Nem sokkal később a segélykiáltását is meghallottam – mesélte lapunknak szerda délután Bálint Péter.

A 31 éves szegedi férfi 3 éve a Vígmatróz kikötő és söröző nevű úszóház tulajdonosa: a másodfokú árvízvédelmi helyzet miatt már két hónapja napi 24 órában az úszóházon van.

– Unalmamban szoktam a vizet nézegetni, így láttam meg a kétségbeesett embert. Két perc alatt mellette voltam a csónakkal, de az erős sodrás miatt így is csak a hajókikötőnél értem utol. Ekkor láttam, hogy egy fiatal nő kapálózik a vízben – mondta a fiatalember.

Bálint Péter motoros csónakkal sietett a Bertalan hídról az áradó Tiszába ugrott nő segítségére. Fotó: Karnok Csaba
Bálint Péter motoros csónakkal sietett a Bertalan hídról az áradó Tiszába
ugrott nő segítségére. Fotó: Karnok Csaba

Bálint Péter szerint a nő szerencséje az volt, hogy műanyag kabátot viselt, amibe levegő került: ez tartotta a víz felszínén. – Megragadtam a nadrágjánál, és a csónakomba emeltem. Kérdeztem, jól van-e, de addigra már nagyon ki volt készülve. Nem hiszem, hogy sokáig bírta volna tovább. Csak annyit mondott, hogy a Bertalan hídról ugrott a folyóba. Hogy miért? Azt nem árulta el – mesélte az életmentő férfi. Rögtön telefonált a mentőknek, akik néhány perc alatt a kikötőnél voltak.

– Állítólag már keresték a nőt, akiről azt hallottam, hogy két gyereke van. Talán kilátástalan helyzetbe került, ezért ugrott a Tiszába – morfondírozott. Bálint Péter nem tartja különösen nagyra cselekedetét. Azt mondta, ezt bárki megtette volna a helyében. A 32 éves szegedi nőt a pszichiátriára szállították. A rendőrség lapzártánkig nem tudta kikérdezni.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. Cipó99 2010. június 25. 15:03
  „57. hozzászólás marothi 2010.06.24. 13:22

  Nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásaimat, mert abban leírtam, hogy az apám öngyilkos lett!
  Számomra az egyetlen elfogadható a kínzó, gyötrő betegség! Az én betegségemet /diab.mell./ sem tudják meggyógyítani, már 39 éve, de tudni kell élni vele!”
 • 63. béla13 2010. június 24. 17:13
  „(törppicur felhasználó szavai)
  Én az ilyen embert ugyan kimenteném egy anyai pofon kíséretében.
  Ha annyi baj van ott odabenn, akkor keressen fel egy pszichológust.
  Nekem is vannak problémáim, mivel nem telik el nap, hogy ne sírjak, de öngyilkos még nem akartam lenni.
  Ez már nem tom milyen szint.”
 • 62. saniboy 2010. június 24. 16:44
  „52. hozzászólás Ányez /igazad van---!!! És senki ne bántsa a hölgyet-!!!”
 • 61. saniboy 2010. június 24. 16:40
  „Értékelendő cselekedett volt péter.Csak igy tovább!!!A hölgynek meg jabulást!!!”
 • 60. lipót 2010. június 24. 15:32
  „Nagyon sajnálom ezt a nőt és örülök hogy megmentették!!A negativ emberek meg tartsák meg maguknak a véleményüket!!Nem kivánom senkinek hogy ilyen helyzetbe kerüljön!!Milyen rossz helyzetbe kerülhetett ha két gyermeke mellet is volt erelye ezt megtenni!Minden elismerésem a megmentőjének!!”
 • 59. jozko 2010. június 24. 14:27
  „Hosszú a hídig vezető út...az előző kommentjeimben már beszéltem erről is , a segítés esélyeiről is...egyszóval a tapasztalataimról, amit sok túlélő esetét /és esélyeit/ elemezve szereztem. Megszívlelendő....”
 • 58. nemtudom11 2010. június 24. 14:16
  „Személy szerint azt vallom, hogy az élethez kell bátorság nem a halálhoz.Élni és túl élni a problémákat nagyobb bátorság mint eldobni az életet és nem gondolni arra mi marad utánunk.Van kilátástalan helyzet, de mindig az kell erőt adjon hogy akik körülöttünk élnek mit éreznének mi történne velük ha mi nem leszünk.
  Két gyermekes anya létére gondolkodhatott volna... Mázlija van hogy meg mentették.Talán jobban fogja értékelni az életét mint most.Sok erőt, és kitartást neki és a gyermekeinek.
  Mielőtt bárki lehurrogna az első mondatért, igen tudom miről beszélek.voltam kilátástalan helyzetbe és meg is fordult a fejembe a gondolat, de rögvest el is hessegetem...”
 • 57. marothi 2010. június 24. 13:22
  „Cipó99 neked nem sok fogalmad van emberi mély érzésekről....elkeseredésről, kilátástalanságról...betegségről!!!!! nem is ismerjük a nőnek a körülményeit!!!!!! Csak a tényt, hogy öngyilkos akart lenni!!! a műanyag kabátja mentette meg, mert alá ment a levegő, és így nem tudott elmerülni!!!..és az szerinted nem egy hatalmas erő, hogy valaki elhatározza magát, és eldobja az életét, amiből csak egy van, és vissza játszani már nem lehet!!!!Úgy veszem észre, hogy a te közeledben, még senki nem vetett véget az életének önkezével!!!! de ne is éld át!!!!!...mert egy életre nyomot hagy ez minden érző emberben, főleg, ha nagyon közeli hozzátartozóról van szó!!!! ...én ezt sajnos átéltem, és nem lehetett, már segíteni az anyukámon!!!!!”
 • 56. sarnyai 2010. június 24. 10:58
  „Szép volt, Péter!
  Az öngyilkosság és a kísérlete is mindig megdöbbent. Ez méginkább, hogy 2 gyereke is van a nőnek.
  Ha ilyet fontolgat valaki, akkor gondoljon a szeretteire is, akikért felelősséggel tartozik.”
 • 55. polo 2010. június 24. 10:37
  „nem látta senki mire készül, vagy ha igen ez az emberi közönyösség.
  szép volt péter”
 • 54. dblaci 2010. június 24. 10:25
  „Szép mentés.”
 • 53. Framboise 2010. június 24. 09:24
  „Megrázó, ha egy fiatal nő ide jut. Sajnálom és erőt kívánok neki a folytatáshoz!!!”
 • 52. Ányez 2010. június 24. 08:29
  „Azt gondolom, akkor legyünk okosak, amikor mi is a híd tetején állunk. És akkor döntsünk jól. Nyilván gyengébb lelkülető ez a fiatal nő, de gondoljátok már el milyen szintű kétségbeesésnek, kilátástalanságnak kell rajta elhatalmasodni, hogy 32 évesen úgy dönt meg akar halni. Könnyű addig okoskodni, amíg nem kerülünk hasonló helyzetbe. És higgyétek el, ezt sosem lehet tudni.”
 • 51. klj_54 2010. június 24. 07:29
  „48. hozzászólás flexsnake 2010.06.24. 06:35
  Én csak két embert vágtam még le kötélről, de nem ezt tapasztaltam.
  Amit írtál az csak egy urban legend!”
 • 50. mackósajt 2010. június 24. 07:20
  „Honnan tudod flex, hogy meggondolják magukat? Talán tapasztalatból? Sokan szomorúak most, hogy Te is meggondoltad magad!X) Csak viccöltem!”
 • 49. lifeguard 2010. június 24. 07:17
  „gratuláció Petinek én tudom milyen meg menteni 1 ember életét hisz én is ezt tetem 1 hete csak én a bácsikát mentetem meg a marosból. király másokon segíteni. szép volt Peti még1szer:) szép napot Neked”
 • 48. flexsnake 2010. június 24. 06:35
  „Bárki megtette volna, de most a bárki ő volt :)
  Az öngyilkosok az utolsó pillanatban mindig meggondolják magukat.”
 • 47. ezmegaz 2010. június 24. 04:35
  „Azt hiszem kevés embernek lenne ilyen helyzetben megfelelő lélekjelentéte,sokan azt sem tudnák mit is tegyenek...Mindenesetre a 32 éves Nő,ha felépül,talán meköszöni Péternek,hogy megmentette az életét,mert valószínű hogy az állapota az antidepresszesántoktól idézte elő azt,hogy el akarta az életét dobni magától.
  De amit még kihangsúlyoznék,az pedig:Péternek nem járna az Élet mentésért Talán egy köszönöm,ha nem is tüntetik ki?????"Igen csak méltó lenne rá",mindannak ellenére hogy cselekedetét emberileg,természetesnek Tarja Péter,s ez Őt is végig kíséri egy életen keresztül,arról nem is beszélve,hogy soha nem lehet tudni,ki mikor kerül ilyen helyzetbe,ha nem is öngyilkosság,pl:egy ne adj isten baleset!!!
  Kapja meg Péter azt a tiszteletet az emberektől,hogy igen is ismerjék el,Őrá bárki számíthat!!!!!”
 • 46. jozko 2010. június 23. 23:32
  „45-cipó-: Félreértettetek...de nem ez itt a lényeg. A 35. hozászólásomban a tapasztalataim egy részéről számoltam be. Többszáz, különféle öngyilkossági kísérleten átesett túlélő esetét, a döntésükhöz vezető okokat volt "szerencsém" tanulmányozni, az érintettekkel személyesen elbeszélgetve ...okulásul adtam közre ezt, mert az esetek egy részében a környezet, a család még megelőzhetné a bajt...sokszor még nagyobbat is, mert az önpusztító hajlam nemegyszer "pusztító" hajlammal keveredik vagy azzá válik! A hölgy, akit az életmentő fiatalember most kihúzott, remélhetőleg hosszabb távra lenyugodott a hideg fürdőben. De a cselekedetéhez vezető objektív okok még feltehetően nem szűntek meg...Becsületes, de túlzottan érzékeny jellem, a problémáját, amit ráadásul szégyennek is érez, nagyon képes felnagyítani. Tanácsokat szívesen oszt, de nem fogad el senkitől. Sajnos, rendkívül önző alkat. Szenvedélyes, él-hal a vitáért-és egész életében zátonyok közt hánykolódik! Szívesebben írtam volna most mást-de a tapasztalataim ezt sugallják. De v an esélye olyan partnert, környezetet találni, amelyik elsiklik az önzése felett és boldogan élhet. EZt is a tapasztalat mondatja velem-és sokszor sikerült már ebben segítenem!”
 • 45. Cipó99 2010. június 23. 22:37
  „Bocs egy "e" kimaradt, mert úgy írtam, mint a nagyok, nem olvastam el!”
64 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2,5 milliárdos adócsalás - vádemelési javaslat két szegedi cégvezetővel szemben

Adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő adócsalás bűncselekmény miatt javasol vádemelést a… Tovább olvasom