Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Fürdők éjszakája a Röszkénél várakozó kamionosoknak

A katasztrófavédelem megszervezte a kamionosok fürdetését, a Napfényfürdőbe szállították őket hétfő este. Határhelyzet: a személyautók és a buszok mehetnek, a kamionok még mindig nem.

10:40 Határon tartózkodó tudósítónk szerint elkezdték beengedni a kamionokat Szerbiába, aminek már éppen itt volt az ideje - a feltorlódott sor a határ előtt 12 kilométeres volt, s akadt sofőr, aki már több mint 4 napja dekkolt. A vizuális információt Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő is megerősítette, s ígérte, hogy hamarosan pontos információkkal szolgál.

08:30 Délen a helyzet kicsit változott

A szerbiai határrendőrség arról tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy ismét korlátozás nélkül beléptetik a személyautókat és az autóbuszokat. Az út azonban még nem teljesen szabad, a szerbiai rendőrök Szabadkánál leterelik a forgalmat az autópályáról.

A kamionok "sorsáról" még mindig nincs hír - a szerbiai határrendőrség február 4-én reggel 6 órakor még nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy mikor fogadják ismét a belépő járműveket.

07:10 Délen a helyzet változatlan

A szerbiai határrendőrség továbbra sem engedi belépni az országba a tehergépjárműveket. A határra személyautóval érkezők közül is csak azok utazhatnak be Szerbiába, akik legfeljebb Szabadkáig közlekednek. A menetrend szerinti autóbuszokat fogadják.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült arra, hogy a szerbiai hatóságok döntése után azonnal megindítsa a forgalmat. A feltorlódott több mint félezer tehergépjármű kiléptetése időt vesz igénybe, így várhatóan másfél-két nap alatt rendeződhet a helyzet.

A szerbiai határrendőrség 2014. február 4-én reggel 6 órakor még nem tudott tájékoztatást adni arról, hogy mikor fogadják ismét a belépő járműveket.

Korában írtuk:

A röszkei határátkelőhelyen és az oda vezető utakon, illetve pihenőkben mintegy 700 kamion vesztegel. A gépjárművezetők ellátása megoldott, de higiénés szükségleteik egyre sürgetőbbek: sokan péntek óta várják, hogy folytathassák útjukat. - Az igények felmérése után Igazgatóságunk megszervezte a kamionosok fürdetését - tudtuk meg Tátrai János szóvivőtől. "Partnereink jelesre vizsgáztak emberségből: a Tisza Volán ZRt. egy csuklós autóbuszt küldött a határra, mely a járművezetőket a Napfényfürdő Aquapolisba szállította, ahol a Fürdő felajánlásából 21.00 és 22.00 óra között ingyenesen fürödhettek."

Kamionosok a napfényfürdőben
A Napfényfürdő

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyasztóvédelmi iroda nyílt a nagyáruházban

A Szeged Nagyáruházban kedden reggel megnyílt a Fogyasztóvédelmi Tájékoztató Iroda. Tovább olvasom