Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Fusson, jótékonykodjon, majd irány az űr!

Csongrád megye – Lélekben szellemben készüljön fel a vasárnapra, amikor a testé lesz a főszerep: segítsen ön is azzal, hogy elindul a futóversenyen!
Pénteken Alsóvárosi sétára várnak mindenkit a Napsugaras Tájháznál. A séták 9.00-tól, 11.00-tól, 13.00-tól és 15.00-tól indulnak, minden pénteken október 25-éig. A séta során megismerhetik Szeged legarchaikusabb városrészét, annak épített és szellemi örökségét. A séta időtartama 2,5 óra, ára 690 forint. A sétára előzetes bejelentkezés szükséges a 30/501-2822-es telefonszámon vagy a szegedalsovarosi.tajhaz@gmail.com e-mail címen.

Színházaink hétvégi előadásai

Nagyszínház

Vasárnap, 19 óra: Pillangókisasszony
Kisszínház
Péntek és szombat, 19 óra: Boldogtalanok
Bemutató. Írta: Füst Milán.
Vilmos élettársa, Róza házukba fogadja Vilmát, Vilmos szeretőjét, csak hogy megtarthassa a férfit. Vilmos anyja is a fiától szeretne oltalmat kapni, mert lánya, akinél eddig lakott, verte. Apránként kiderül, hogy az asszony miatt siklott ki gyerekei élete, és azért bocsátják el mindenhonnan, mert lop. Amikor fia szembesíti hazugságaival, öngyilkos lesz. Vilmos mindkét szeretője terhes, ő mégis egyre többet van távol otthonról. Közben meghal Róza első gyermeke. A szomszéd hentes akár Rózát, akár Vilmát feleségül venné, a két nő azonban képtelen elszakadni Vilmostól. Róza arra akarja rávenni Vilmát, hogy lője le Vilmost. A lány azonban magával végez.
Pinceszínház
Vasárnap, 20 óra: A halál meg a többiek, avagy a mumusok már a spájzban vannak — abszurd paródia, a Genéziusz Színház előadása.
Kövér Béla Bábszínház
Péntek 14.30: A háromágú tölgyfa tündére.
Vasárnap 9 óra: A hetvenkedő nyúl,
11 óra: A háromágú tölgyfa tündére.

A Millenniumi Kávéházban 20 órától Paku Bea és a Standard Trió koncertezik. A zenekar azzal a célkitűzéssel alakult, hogy felelevenítse az egykor szebb napokat is látott dzsessz népszerűségét.

Szombat 8 órától a Napsugaras Tájházban sütés, kézműves-foglalkozás, pásztorok pásztora ügyességi verseny, pásztorbemutató, citerazene, Szent György-napi kincskeresés, Misikancsó-kiállítás, valamint a Szegedi Nyugdíjas Egyesület Alsóvárosi Menyecske Kórus és a Sámli zenekar előadása vár mindenkit.

A Millenniumi Kávéházban a Sweet 16 zenekar koncertezik. Az 1938-ban, mindössze 27 évesen elhunyt Robert Johnson amerikai bluesgitáros zenei örökségét eleveníti fel az együttes.

Vasárnap Árkád-Rotaract Életmentő futást szervez az Árkád Szeged 8 és 13 óra között. A nevezési díjjal a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják a résztvevők. Nevezési díj előnevezéssel 600 forint (az Árkád információs pultjánál mindennap déltől szombat este nyolcig), a helyszínen 800 forint (Árkád tetőparkoló), vasárnap reggel 8–9.45-ig. A rajt 10 órakor. Útvonal: Árkád tetőparkoló–Rigó utca–Boros József utca–Kálvária tér–Kátay utca–Vásárhelyi Pál utca–Bakay Nándor utca–Árkád tetőparkoló, a táv három kilométer. Reggel fél kilenctől tánccsoportok tartanak bemutatót, 9.20-tól pedig Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének életmentő bemutatóját lehet megtekinteni. 9.40-től köszönőbeszédet mond Pintér Sándor. A futás 10 órai rajtjánál közreműködik Vadkerti Attila, a Pick Szeged csapatkapitánya. A délelőtt folyamán Tandi Flóra énekesnőt is hallhatják az érdeklődők. A futásra nevezők közül az első 1000 pólót, az első három helyezett értékes ajándékokat kap.

Készíts űrhajót! A Szeged Plazában 14 órától: Csillagászati és űrhajózási játszóház. 16.30 órakor az űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről Farkas Bertalan tart előadást. Lesz mobil planetárium, csillagászati játszóház és űrhajókészítés is.

Székkutason a Művelődési Házban fél tíztől Kistérségi Hagyományőrző Nap és Táncgála. Háziasszony: Keleti Andrea. Egész napos táncbemutatók várják az érdeklődőket egy színes családi nap keretében. A programot lovas kocsikázás, kézművesvásár, rajzkiállítás és állatsimogató is kiegészíti.

* * *

Cirkusz a SZVSE-pálya „pockosán"

Szegeden turnézik a Nemzetközi Nagycirkusz. Pénteken az előadás 18órakor, szombat és vasárnap 15 és 18 órakor kezdődik. A Délmagyarország-/Délvilág-hűségkártyával rendelkező előfizetőinknek a szombati és a vasárnapi előadások jegyárából 25 százalék kedvezmény jár (a hűségkártya felmutatása ellenében).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebédeljen Ön is Gyurcsány Ferenccel!

Holnap Szegedre érkezik Gyurcsány Ferenc, ahol egyetemistákkal ebédel majd. Borsófőzeléket mindenkinek! Tovább olvasom