Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Füstmérgezésben halt meg egy idős asszony

Szeged - Már csak a holttestét találták meg a tűzoltók annak az idős szegedi asszonynak, akinek a lakásában szombaton hajnalban gyulladt ki egy televízió. Az egyedül élő, 72 éves Jutka néni füstmérgezést kapott.
– Judit, Judit, kiáltottam neki, miközben dörömböltem a lakás ajtaján. Semmi válasz nem érkezett – mondta az az asszony, aki szombat hajnalban egy óra körül, lányával együtt érkezett haza Kossuth Lajos sugárúti otthonukba. A hatodik emeleten lakó nő elmondása szerint ekkor már az egész folyosót gomolygó füst lengte be, a környéket égett bakelit szaga járta át. Az égő lakás tulajdonosa már nem tudott ajtót nyitni a kétségbeesett dörömbölésre. A 72 éves Jutka néni ekkor valószínűleg már nem élt. A tűzoltókat az idős nő szomszédja értesítette.

Kormos konyhaablak a tragédia helyszínén Fotó: Miskolczi Róbert

Az asszony halálát valószínűleg füstmérgezés okozta. A vizsgálatok szerint kigyulladt a néni televíziója, majd az állvány is lángra kapott. Vélhetően az ekkor felszabadult mérges és gyilkos gázok okozhatták a televíziózás közben elbóbiskoló Jutka néni halálát. Még másfél nappal a tragédia után is szúrós szag terjengett a szerencsétlenül járt asszony lakása előtt, a félig kinyitott konyhaablakot és szúnyoghálót pedig mindenhol korom borította.


– A jobbkezem volt, tele életvidámsággal – mondta csüggedten a mozgásában korlátozott Bánosné, akinek időnként Jutka néni intézte a bevásárlást. Az ugyancsak 72 éves néni elmondta, ő nem is hallotta a tűzoltókat, amikor azok a riasztás után megérkeztek a hatemeletes házhoz. – Másnap reggel néztem, hogy mi az a sok korom az ajtómon. Utána tudtam meg mi történt. Még most sem tértem teljesen magamhoz – mondta könnyes szemmel.

A tűzoltókat értesítő szomszéd készítette ezt a képet a füstös folyosóról

Az egyedül élő Jutka néni ajtaján különböző feszítő szerszámoktól származó nyomokat lehetett látni. A szomszédok úgy tudták, hogy mégsem ezen, hanem a résnyire nyitott konyhaablakon sikerült végül a tűzoltóknak a lakásba jutni, ahol a füstölő televíziókészülék mellett már csak az idős asszony holttestét találták meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete pont: mutáns gyalogosok a járdán

Szeged - Mutáns gyalogosok Szeged járdáin? Vagy újra bebizonyosodott, hogy aki bizonyos márkájú… Tovább olvasom