Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Futball legenda gyújtja meg a 4. Dóm téri gyertyát

Szeged - Buzánszky Jenő 49-szeres válogatott labdarúgó, a világhírű Aranycsapat tagja fogja fellobbantani az ország legnagyobb adventi koszorújának utolsó gyertyáját a Dóm téren.
A „Kazal"-nak becézett kitűnő jobbhátvéd látogatása minden bizonnyal erősíti az a tényt, hogy a Dóm Téri Advent négyhetes programsorozata a szervezők által előzetesen becsült 150 ezres látogatószámot el fogja érni.

- Nagyon örülünk annak, hogy Buzánszky Jenő egyből igent mondott a felkérésre. Ő az Aranycsapat egyetlen vidéki tagja, és most rögtön kifejezte, milyen szívesen jön Szegedre. A gyertyagyújtás után, a Bálaszínházban mindenkinek lehetősége lesz a vele való személyes találkozásra és beszélgetésre - mondja Mocselini Rudolf főszervező.

A Dóm Téri Advent utolsó hete is gondoskodik az igazi fesztiválérzés megteremtéséről. A színes zenei kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. December 15-én, szerdán moldvai csángók muzsikáit szólaltatja meg a Mentés Másként Trió hegedűn és kobozon, másnap a Gang Band banda koncertezik. Pénteken a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Fonó Néptáncegyüttes ad ízelítőt a magyarság népművészetéről, majd hamisítatlan rock and roll hangulatot ígér a provokatív Tirke és Honolulu.

A Bálaszínház szombaton népzenei kuriózum helyszíne lesz. A folk stílus emblematikus zenekara, a Vízöntő 15 év után itt lép először közönség elé Magyarországon. Az előadáson a régi, jól ismert számaik is felcsendülnek majd a karácsonyi énekek mellett.

Advent negyedik vasárnapja meghitt hangulatban telik. Délvidéki hagyományőrzők Zentai Betlehemese vezeti be az utolsó, a beteljesülést szimbolizáló gyertya meggyújtását, melynek lángját a futball legenda Buzánszky Jenő lobbantja fel az óriáskoszorún este 5 órakor. Az Aranycsapat jobbhátvédje ezután a Bálaszínházban beszélget az érdeklődőkkel. A nap éjfélkor fejeződik be a máglyánál, közös imádsággal és virrasztással.

A Dóm Téri Advent négy hetes programsorozata december 22-én, szerdán egy különleges színpadi produkcióval zárul, amelyben a vásárhelyi Ördögfű és a helyi Antantémusz ad jelképes hangajándékot karácsony ünnepére.

Az ország második legnagyobb ünnepi rendezvényének szervezője, az Ördögszekér köszöni a látogatók szeretetét, támogatását és mindenkit arra biztatnak, a karácsony előtti napokban is részvételükkel erősítsék a Dóm Téri Advent rajongótáborát.

Olvasóink írták

  • 2. IVY 2010. december 15. 16:29
    „Isten áldja Jenő bácsit!”
  • 1. jay_és_néma_bob 2010. december 14. 20:51
    „egy méltó ember...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem javul a belvízhelyzet az Alsó-Tiszán

Szeged - Annak ellenére, hogy naponta 4,5 millió köbméter belvizet emelnek át a levezető… Tovább olvasom