Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Futókacsa és műanyag póniló a kisállatpiacon

Üllés - Kisállatvásárt tartottak Üllésen szombaton: a többség nyulat és baromfit árult, de láttunk aranyhalat, kiskutyát és műanyag pónilovat is. Az is kiderült, mire jó egy futókacsa.
A fehér egértől a pónilóig elnevezéssel rendeztek kisállatpiacot az üllési vásártéren szombaton. Az egerekre leginkább az a két kis rozsdabarna hörcsög hasonlított, amelyet a sándorfalvi Szécsi Józsefné kínált eladásra. – Az unokám foglalkozik a hörcsögökkel, de túlszaporodtak – magyarázta az asszony, aki a rágcsálók mellett aranyhalat, vízi növényt és sárgabarackot is árult. – Árukapcsolás – mutatott a lekvárnak valóra, amelyből előbb adott el, mint hogy valaki halat vett volna tőle. – Most vagyunk itt másodjára, a sándorfalvi telkünk fele halastó, abban tenyésztjük a halakat. Múltkor adtunk el belőlük – mesélte.

A legnagyobb haszonállatok egy utánfutóban békésen szendergő kismalacok voltak, de pónilovakkal is találkoztunk. Nagy Attila Gyula polgármester két kislányát vitte ki nézelődni az üllési „állatkertbe". A lányok kezükben Az én kicsi pónim mesefilm színes szereplőit szorongatták. – Ugye, hogy van póni is a piacon! – mosolyodott el a településvezető. Lányai vízilovat szerettek volna látni a vásárban, végül beérték a papagájjal, nyúllal, kiskutyával, galambbal és kacsával is. „Hát én életemben nem láttam még ilyen nagy fülű nyulat" – csodálkozott rá három német óriásra egy ősz hajú férfi. – Ha még látná az apjukat! Annak még nagyobb a füle – hangzott az eladó válasza.

Futókacsa és műanyag póniló a kisállatpiacon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Egy fehér nyúlon próbált túladni Sárközi Szabolcs is. A motoros székkel közlekedő 23 éves fiúról többször írt lapunk. Születése óta gyermekbénulásban szenved, hobbija az orral festés és az állatok. Házuk udvarán igazi kis állatkert van, amelynek a lakója többek között egy mosómedve is. – 1500 forintot szeretnék kapni a nyúlért. Meg is lehet enni – mutatta be a piros szemű, fehér bundájú tapsifülest a fiú. Szabolcsnak nagy élmény volt a piacozás, az egyik kereskedő egy fürjpárt adott neki ajándékba, amellyel tovább bővítheti állatkertjét.

Horpáczi Dénes Csólyospálosról rándult át Üllésre kacsákat árulni. Az ember nem is hitte volna, hogy a szárnyasoknak mennyi fajtája létezik. – A Homokhátságon viszonylagos óvatossággal fordulnak a vásárlók a kacsák felé, Monoron viszont nagy bizniszt tudok csinálni a futókacsáimmal. Főleg az osztrákok keresik őket. Hogy miért? A kacsák között ez a legkíváncsibb fajta, felkutatja és megeszi a meztelen csigákat. Egy nagy veteményes teljes megtisztításához három-négy kacsa kell. Németországban kölcsönözni is lehet őket tavasztól őszig – mesélt a fiatalember a pingvinhez hasonlító állatokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés indul az aktív eutanáziáért

Orvosi segítséggel vethessenek véget életüknek a gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvedők – ennek érdekében indul aláírásgyűjtés. Tovább olvasom