Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Gábor után Eszter is eltűnt az algyői családból

Tíz napja egy 19 éves algyői lány, három éve, szinte ugyanazon a napon, egy 18 éves fiú tűnt el egy ötgyermekes algyői családból. A fiúról azóta sincs semmi hír, viszont húga, a vásárhelyi szakközépiskolás lány kétszer is adott életjelet magáról.
Tíz napja egy 19 éves algyői lány, három éve, szinte ugyanazon a napon, egy 18 éves fiú tűnt el egy ötgyermekes algyői családból. A fiúról azóta sincs semmi hír, viszont húga, a vásárhelyi szakközépiskolás lány kétszer is adott életjelet magáról. Nem az anyját hívta, aki szerint Eszti azért telefonált, mert kényszerítették.

Lánya eltűnése miatt a rendőrséghez fordult Bakosné Wágner Tünde. Az ötgyermekes algyői asszony előző házasságában született legidősebb lánygyermekének, a 19 éves Domján Eszternek tíz napja, május 25-éről 26-ára virradó éjjel veszett nyoma. A hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond Ipari Szakközépiskola és Szakiskola végzős diákja péntek este még találkozott a tőlük alig kétszáz méterre lakó barátnőjével, Csongrádi Beatrixszel, megbeszélték, hogy másnap délelőtt ismét összejönnek, de Eszter nem jelentkezett.
– Semmit nem vettem észre rajta. Ugyanolyan volt, mint máskor – mondta Beatrix, aki azóta nem látta egyik legjobb barátnőjét, és nem is beszélt vele.

A szóbeli érettségi előtt álló lánnyal együtt algyői otthonából eltűntek a ruhái, tankönyvei és még kedvenc plüssállatai is. Ezek arra utalnak, hogy a lány elszökött hazulról.
– Hiába kérdezi meg többször is, csak ugyanazt ismételgethetem: sem én, sem a nevelőapja, az egyébként súlyos beteg, kórházban fekvő férjem, sem az ő anyjáék, vagyis anyósomék nem veszekedtek vele. És senki nem bántotta! Erről bárkit megkérdezhet a faluban! – válaszolta elkeseredetten Bakosné Wágner Tünde. Az elmúlt napokban neki és anyósáéknak is többször feltettük azt a kérdést, nem gondolják-e, hogy a lányuk előlük menekül.
– Nem kellene „menekülnie", hiszen elmúlt 18 éves – tette hozzá az asszony. – Olyasmi lehet a háttérben, amiről mi nem tudunk.

A bátynak sincs nyoma

Domján Eszter bátyja, a most 21 éves Domján Gábor három éve, szintén május végén tűnt el. A fiúnak máig nem akadtak a nyomára, az anyja azt sem tudja, él-e, hal-e. Az asszony azt kizárja, hogy a két gyerek vagy valamelyikük az apjukhoz ment, hiszen 18 éve elváltak, volt férjével azóta sem neki, sem a gyerekeknek nincs kapcsolata.

Algyőn napok óta téma a 19 éves lány eltűnése. Az emberek találgatnak, közben mindenfélét beszélnek. Vannak, akik azt hallották, hogy a lányt lépre csalták, és valamelyik nyugati országban másik három lánnyal prostitúcióra kényszerítik. Egyesek szerint egy földeáki fiú és egy algyői, idősebb férfi „sok mindent tudhat Eszter eltűnéséről". Az utóbbi telefonszámán lehet érdeklődni a lány felől – tették hozzá. A fiúról senki nem tud semmit, még a nevét sem, az idősebb férfi pedig azt mondta, igaz, hogy ismeri a lányt, de neki semmi köze nincs az eltűnéséhez, azt pedig nem érti, miért az ő telefonszámát adták meg bárkinek is, hogy azon érdeklődhet Eszterről. Néhányan már azt is hallották, hogy a lány felbukkant Hódmezővásárhelyen az egyik szórakozóhelyen, megint mások úgy tudják, Eszter pénteken egy sötét bőrű fiúval a vásárhelyi kórházban járt.

Ezek a találgatások a lányát kereső, Algyőn utcáról utcára, házról házra járó anyához is eljutottak.

Csongrádi Beatrix egyébként azt is elmondta, a barátnője neki soha nem beszélt arról, hogy otthon bántanák. Nem is tartja elképzelhetőnek. „Ezt, azt" ő is hallott az eltűnéssel összefüggésben, de azt nem tudja, hogy valami igaz-e belőle.

– Eszter tud magára vigyázni, csak ebben vagyok biztos! – mondta Beatrix. A lány határozottan állította, hogy őt az elmúlt napokban nem hívta fel a barátnője. Annyit hallott, amiről szintén beszélnek a faluban, hogy Eszter levelet küldött a nagyapjának, amit Szegeden adott postára, leírta benne, ne keressék, nem megy haza, a nevelőapját pedig feljelenti.
– Nincs ilyen levél! Sem én, sem a feleségem nem kapott levelet az unokánktól – mondta a nagyapa, Bakos Ferenc.

Domján Eszternél az elmúlt hónapokban sok (?) pénzt, 4-5 ezer forintot és ékszereket láttak családtagjai. Amikor megkérdezték tőle, honnan, kitől van, mindig kitérően válaszolt.
– Arra gondolunk, hogy a lányomat a pénzzel és az arany ékszerekkel „beetették", így tudták elcsalni, és most már fogva tartják! – mondta az asszony.

Bakosné és férjének az anyja, a „mostohanagymama" pénteken elment a Kalmár Zsigmond-iskolába, hátha ott tudnak valamit. Kiderült, Eszter a múlt hét elején telefonált az egyik tanárnak, azt mondta neki, jól van, megy a szóbeli érettségire, ne keressék, nem megy haza. A lány, miközben anyja és nagyanyja az iskolában volt, felhívta a nevelőapja apját, de mindössze annyit mondott, tudja, hol vannak az anyjáék, és őt ne keressék.
– Szinte biztos vagyok benne, hogy mindkét alkalommal kényszerítették a telefonálásra – mondta az anya. Eszternek nincs mobilja, a készüléket valakitől kaphatta. Nem fülkéből beszélt, ugyanis a hívást fogadó telefonok nem jeleztek ki számot.

Bakosné arra a kérdésre, hogy mire számít, azt válaszolta: reméli, hogy a lánya jól van és hamarosan előkerül. A kutatást nem adják fel, mást egyelőre nem tehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romantikus döcögés az Újszeged – Mezőhegyes vasútvonalon

Tizenegy megálló, hatvanhat kilométeren. Mindezt kilencvennyolc perc alatt teszik meg a 121-es… Tovább olvasom