Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Galaktikus törülközőverseny

Megmérkőztek a város legszebb törülközői Szegeden. A Dugonics téren bárki nevezhetett a hivatalos törülközőnapon.
Angolszász irodalmi ötletből lett szegedi találmány: a törülközőverseny. Fotó: Schmidt Andrea
Törülköző-szépségversenyt rendeztek tegnap Szegeden. Az ötletnek, mint azt Földi Ádám szervezőtől megtudtuk irodalmi alapja van. Douglas Adams írt egy „könyvtrilógiát öt részben", Galaxis útikalauz stopposoknak címmel. A történet az űrben játszódik, ahol nagy jelentőséggel bír a törülköző. Ha valaki ezzel stoppol, övé a világ – adott magyarázatot az angol szakos egyetemista. A világon egyébként május 25-e hivatalos törülközőnap, de a szervezők tudomása szerint a szépségverseny szegedi találmány.

– A munkahelyemre is magammal vittem a kedvenc törülközőmet, onnan egyenesen ide igyekeztem – mesélte Nógrádi György. A kiskunfélegyházi férfi elárulta, egy törülközőnek csak a legutolsó funkciója az, hogy kezünket-arcunkat szárítsa. – Összecsavarva praktikus fegyver – idézett a 2001-ben elhunyt angol író művéből. Más fajok is esélyt kaptak tegnap: Rozit, a pulikutyát nyakában egy zöld színű törülközővel, gazdája nevezte a versenyre.

– Fogalmunk sincs mi az a törülközőnap. Csak sétálgattunk és hallottuk, hogy lehet szavazni. Valamivel el kell tölteni a napot – mondta Kovács Lászlóné, miközben a kiállított darabokat tanulmányozta a szökőkút körül. A szavazatok összesítése után a kategória legjobbjait – lapzártánk után – aranyszínű „törülköző Oscarral" jutalmazták, amit Földi Ádám saját kezével fabrikált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatás a gazdasághoz szabva

A közelmúltban kapott Szilárd Leó-díjat a szegedi Dékány Imre professzor, aki főként… Tovább olvasom