Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Gálaműsor a veteránokért

Szeged - Megérjük a pénzünket címmel jótékony célú gálaestet szervez a teátrum „veteránjai" javára a Solve Alapítvány május 16-án, vasárnap 17 órai kezdettel a kisszínházban. A gála rendezője, Rácz Tibor színművész színes, népszínházi jellegű műsort ígér.
Néhány évvel ezelőtt Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház akkori főigazgatója hozta létre a Solve Alapítványt azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a „veterán színháziaknak", azaz a teátrum egykori dolgozóinak, művészeinek.

– Az a támogatás, amit az alapítvány adni tud, természetesen nem túl nagy összeg, de évente öt-hat embernek mégiscsak némi segítséget jelent. Persze nemcsak pénzügyi támogatást nyújtunk, hanem éreztetjük, hogy emlékszünk és odafigyelünk az egykori kollégáinkra, munkatársainkra. Szeretnénk, ha valóban úgy éreznék: továbbra is a színház látókörében vannak. Azért, hogy ezt a szép hagyományt fenntarthassunk, legyen pénz a támogatásokra, kiötöltük, hogy rendezünk egy gálaestet, amelynek a bevételéből idén talán több embernek tudnánk segítséget nyújtani – mondja Rácz Tibor színművész, aki Vajda Júlia operaénekessel, valamint a Solve Alapítvány kuratóriumának többi tagjával együtt jótékony célú gálaestet szervez Megérjük a pénzünket címmel a „veteránok" javára május 16-án, vasárnap 17 órai kezdettel a kisszínházban.

Rácz Tibor színművész szervezi a május 16-i jótékonysági gálát.
Rácz Tibor színművész szervezi a május 16-i jótékonysági gálát.
Fotó: DM/DV

– Természetesen nem csupán a jegybevételre számítunk, hanem további adományokat is szívesen fogadunk majd a kisszínházban. Nemcsak idős művészeket segítünk – egyébként ők hunynak el legkorábban a színházi dolgozók közül –, hanem azokat is, akik a műszak munkatársai voltak. Olyan sokszínű, népszínházi jellegű gálaműsort tervezünk, amiben a magyar nótától az olasz dalon és a musicalen át a vidám versig és a vonósnégyesig szinte minden műfaj képviseltetheti magát. A teátrum szinte összes színésze, operaénekese és a tánckar tagjai is fellépnek; segítenek bennünket a színház műszaki dolgozói, és természetesen mellettünk áll a színház vezetése is – ajánlja a gálát Rácz Tibor, aki valószínűleg nem lép fel, hiszen rendezőként a háttérből szervezi-irányítja a kétrészes, körülbelül kétórás műsort. Jegyeket egységesen 1500 forintért már lehet kapni a színház jegyirodájában.

Könnyekig meghatódtak

Az elmúlt években a támogatottak örömmel fogadták az Solve Alapítvány segítségét, még ha a pénzadomány olykor csak egy-egy gáz- vagy vízszámla fedezésére volt is csupán elég. Ennél is fontosabb számukra, hogy érezhették a mai kollégáik odafigyelését, szeretetét. Ettől sokan könnyekig meghatódtak. A kezdeményezés korábbi sikerét látva a gálaest szervezőinek kérésére a társulat szinte egy emberként megmozdult, így jelentkező fellépőből nem volt hiány.

Olvasóink írták

  • 1. szilléri 2010. május 08. 15:29
    „Ok ! Jobb mint Józsi bá !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekszínészek a színpadon

Felnőtteknek szóló előadásokban is kapnak hangsúlyos szerepeket a szegedi gyermekszínészek, Vass Viktória és Resch Béla Márton. Tovább olvasom