Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Gálaműsor a vörösiszap károsultjainak megsegítésére

Szeged - Kiváló szegedi előadók adtak gálaműsort a Belvárosi Moziban. Az első részben a színháziak, a másodikban a könnyűzenei élet szereplői tettek ki magukért.

22:40 Hangos ovációval és vastapssal búcsúzik a Molnár Dixieland Band. És mi is. Véget ért az ünnepi gálaműsor.

22:23 Az utolsó fellépő, a Molnár Dixieland Band húzza a talpalávalót. Többeket zavar, hogy viszonylag kulturáltan és illedelmesen kell a helyükön ülni, amikor táncolhatnának is a vérpezsdítő dallamokra.

22:21 A Molnár Dixieland Band beállása alatt Janik László tényleg vicceseket mond, majd elszavalja az erre az estére írt versét, a Viszontlátásrát. Viszontlátásra!

22:11 Janik László Czutor Zoltánt konferálta föl. Ő is a Volvoxszal játszik. Szabadon című dalával nyit. Majd a legnagyobb prepunk zenekar, a Beatles-ként ismert banda Help! című zúzását énekelte kifejezetten hitelesen.

22:00 Újra a Volvox a színpadon, akikhez csatlakozott a Magna Cum Laude énekese, Mező Misi. Először a Sirató című dalt énekli. Majd a SZIN-himnuszt énekli.

21:52 Egy újabb Megasztár a színpadon, Lakatos Krisztián énekel a közönségnek.

21:43 A szegedi Volvox következik, két számot adnak elő: Véletlen volt, illetve Taps.

21:33 A világzenei őrület után Varga J. Bernadett a Killin' me softlyt énekli a Fugees-tól. A taps után a felkonf elmaradt, így Bernadett a magad uram módszer segítségével jelentette be, hogy a Hairből énekli el az Easy to be hard című balladát.

21:30 Erdei rágcsálót mindenhová! - skandálja a tömeg körülöttem, jogosan.

21:22 A szünet utáni első fellépő Szirtes Edina Mókus. Elsőként József Attila Egyedül című versét énekli, játssza el barátaival, majd a Nem tudja meg senki cím népdalt adják elő.

Szirtes Edina Mókus - Nem tudja azt senki


21:02 Véget ért a táncügyettes műsora. Őket is vastapssal jutalmazta a nagyérdemű. Szünet következik, negyedóra múlva folytatódik a gálaműsor.

20:39 Dráma! Tönkrement Janik László mikrofonja! Szerencsére gyorsan megjavult, és fel tudta konferálni a Szeged Táncegyüttest. A jelek szerint a színpadépítés egy kicsit tovább tart - mindenféle olajozottság ellenére is. A közönség türelmesen várta a fejleményeket, végül elkezdhette műsorát a táncegyüttes.

20:26 Most már Szentpéteri játszik. Az est eddigi legszínvonalasabb produkciójának bravózik a közönség. Szerencsére nemcsak egyet zenélt, a Paganini után másodikként saját szerzeményét, a Sirályt játssza. Harmadikként pedig szintén egy saját dalt, a Flörtöt hallhatjuk tőle.

Szentpéteri Csilla - Sirály


20:24 Szentpéteri Csilla következik. Amíg a háttérmunkások átépítik a színpadot, addig Janik László tartotta szóval a nagyérdeműt. Egyebek mellett elmondta, hogy a zongoraművész legutóbb Dél-Koreában adott ki szólóalbumot.

Gálaműsor a vörösiszap károsultjaink megsegítésére. Fotó: Frank Yvette (galéria)

20:19 Savanyú Gergő és Erdélyi Tímea a Te rongyos élettel lép föl.

20:13 Kónya Krisztina operettet énekel. Elsőként a Csárdáskirálynőből hallunk részletet. Szilvia belépője után a Ringó vállú csengeri violámat adta elő, vastapssal kísérve.

20:08 A színház magánénekese után Tandi Flóra lépett a színpadra, aki a Hungária című dalát adja elő.

20:04 Újra Merényi Nicolette a színpadon, a Zene azt kell című betétdalt énekli a Valahol Európában musicalből.

19:55 Kiszely Zoltán lép a színpadra előbb Thomas Stearns Eliot, Gusz a színházi macska című versét szavalta el, majd Bradányi Iván Veled maradok című költeményét.

19:52 Lehár, Paganini, szép álom - énekel Merényi Nicolette.

19:44 Kancsár József követte az operaénekest. A Pinceszínház első embere a Kék-lila nyárból énekel.

Gálaműsor a vörösiszap károsultjaink megsegítésére. Fotó: Frank Yvette (galéria)

19:37 Vajda Júlia fellépésével indul az est. Előbb a Moulin Rouge-ból énekli a One day I'll fly away-t, majd a Hairből a Good morning Starshine-t, magyarul, azaz Jó reggelt, égbolt!

19:33 Botka László polgármester köszönti a nézőket. "Ha létezik Magyarországon olyan közösség, amely tudja, milyen harcolni az elemekkel, akkor Szeged ilyen közösség. (...) Eddig a pillanatig három millió forint érkezett a felhívásunkra" - mondta beszédében Botka.

19:31 Janik László műsorvezetésével indul el a gálaműsor.

19:27 Köszöntjük önöket a Belvárosi Moziból! Hamarosan kezdődik az a gálaműsor, amelynek a bevételét a kolontári iszapkárosultak megsegítésére ajánlják föl a szervezők.

Korábban írtuk:

A fellépők a teljes programot nem árulták el, de azt tudni lehet, hogy a műsor egy könnyűzenei és egy színházi részből áll majd.

A könnyűzenei blokk fellépői között két Megasztárost is találunk: az előző széria 3. helyezettjét, Lakatos Krisztiánt, illetve a jelenleg futó széria döntősét, Varga J. Bernadettet. A szegedi zenekarok képviseletében a Molnár Dixieland Band és a Volvox lép fel, ez utóbbi egészen szokatlan formációban, hiszen csak erre az alkalomra vendégük lesz a Magna Cum Laude énekese, Mező Misi. Szirtes Edina Mókussal és Czutor Zoltánnal is találkozhatunk, ők szintén az este könnyűzenei részének szereplői lesznek.

A fellépők névsora

Czutor Zoltán, Erdélyi Tímea, Janik László, Kancsár József, Kiszely Zoltán, Kónya Krisztina, Lakatos Krisztián, Merényi Nicolette, Mező Mihály, Molnár Dixieland Band, Savanyú Gergő, Szeged Táncegyüttes, Szentpéteri Csilla, Szirtes Edina Mókus, Tandi Flóra, Vajda Júlia, Varga J. Bernadett, Volvox

Az est teljes bevételét a vörösiszap katasztrófa károsultjai kapják, a befolyt összeggel megegyező értékű felajánlással pedig Szeged önkormányzata járul hozzá a kárenyhítéshez. Aki magánszemélyként szeretne segíteni, az 5000 Ft-ért vásárolhat 2 fő részvételére szóló jegyet a jótékonysági koncertre.

A szervezők tárgyi felajánlásokat (különösen tartós élelmiszer, tisztítószer, védőfelszerelés, stb.) is várnak az IH Rendezvényközpontba (Felső Tisza-part 2.), a Belvárosi moziba (Vaszy Viktor tér 3.) és a Senior Centerbe (Eszperantó u. 1.) várnak november 6-áig.

A jótékonysági akcióval és a felajánlás menetével kapcsolatos bővebb információk a www.szeged.hu, a www.ihrendezvenykozpont.hu és a www.belvarosimozi.hu oldalakon találhatók.

Olvasóink írták

 • 3. online 2010. október 28. 08:38
  „"22:40 Hangos ovációval és vastapssal búcsúzik a Molnár Dixieland Band. És mi is. Véget ért az ünnepi gálaműsor." A Molnár Dixieland Band nem búcsúzott hangos ovációval és vastapssal. Értem hogy mit akart (dícséretes gyorsasággal) írni Garai Szakács László, de tényleg nincs senki aki megmondaná neki hogy nem azt írja amit gondol? Nem túl régen nem lehetett volna zsurnaliszta valaki ilyen szövegértéssel.... (hiánnyal)”
 • 2. cselac 2010. október 25. 12:02
  „Ha valami nem megy, miért kell erőltetni? Ezek az on-line tudósítások szánalmasak, a Dómnál és itt is...felkészületlen, tele hibával.”
 • 1. karolyfa 2010. október 25. 08:28
  „"Érdekes" és sok helyen hiányos információkkal tűzdelt cikk a tegnap estéről..
  Legközelebb jobban fel kellene készülni a fellépőkből, is..
  A színvonal eldöntését pedig bízzuk a közönségre, kinek-kinek a maga igénye szerint..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentmise és ünnepi műsor a dóm 80. születésnapján

Ünnepi szentmisével emlékeztek meg a dómban annak 80 évvel ezelőtti felszenteléséről. Tovább olvasom