Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Galgóczi: Nincs ingyenebéd

Szeged - Helyreigazítást kér, és „megteszi a szükséges jogi lépéseket" annak a szegedi ételkiszállító cégnek a vezetője, aki a Magyar Nemzet szerint ingyenebédet ígért a vasárnapi második fordulóban a szocialistákra szavazó ügyfeleinek.
Felháborító, elképesztő, alaptalan és hazug rágalom – ez a véleménye Mészáros Tamásnak, az MSZP megyei kampányfőnökének arról a tegnapi Magyar Nemzetben megjelent állításról, amely szerint ingyenebéd járhat azoknak a szegedi szavazóknak, akik vasárnap a szocialista jelöltekre, Botka Lászlóra, illetve Ujhelyi Istvánra szavaznak. A napilap megnevezi az ételkiszállító céget, amely szerintük szóban, az ebéd házhoz szállításakor „okos szavazásra" buzdított: a szociális étkeztetéssel foglalkozó Ínyenc Mester '97 Kft.-t. Az újság szerint az ebédkihordók a felkészülés időszakában ajánlószelvényeket is gyűjtöttek.

– Nem gyűjtöttem senkinek, még a saját kopogtatócédulámat sem adtam le – reagált lapunknak a kft.-t vezető Galgóczi Zoltán, aki hangsúlyozta: két kollégája foglalkozik ételkiszállítással, mindketten felháborodtak a Magyar Nemzet állításán.

Az ingyenebéd-ígérettel kapcsolatban közölte: ügyfeleik előre fizetnek, a cég ennek megfelelő adagot főz. – Hova vinném, ha többet főzetnék? – kérdezte Galgóczi. Elmondása szerint 30 éve dolgozik a vendéglátásban, és a megrendelői között volt már szocialista és fideszes politikus is. A lap egy név nélkül nyilatkozó konyhai dolgozóra hivatkozva írja, hogy a cégnek „vasárnapig etetni kell az embereket", ezért – mondta Galgóczi – megmutatta a cikket a konyhán dolgozó kollégáinak, akik tagadták, hogy nyilatkoztak volna.

Szirtesi Zsuzsanna, Galgóczi Zoltán jogi képviselője azt mondta, helyreigazítást kérnek a laptól. Ezenkívül a „személyiségi jogsértések, az esetleges megbízói kör elvesztése és hitelrontás miatt megteszik a szükséges jogi lépéseket".

Csepreghy Nándor, a Fidesz szegedi kampányfőnöke a Magyar Nemzet cikkére úgy reagált: az abban leírtak részei a szocialisták „szegedieket megalázó és bugyutának néző kampánymódszereinek".

Olvasóink írták

 • 4. asztenoszsz 2010. április 22. 16:40
  „Pedig gondolkodtam, hogy rendeljek-e én is. Legalább visszakaptam volna valamit abból, amit elvettek tőlem. Na, azért vasárnap szemfüles leszek, hátha mégis osztogatnak valahol gulyást, vagy pörköltet.”
 • 3. Titanilla 2010. április 22. 13:34
  „Tetszik ez "bugyuta" kifejezés! Legutobb akkor hallottamamikor Selmeczi Gabriella valami amerikai levelet cseszett el, a nagykirály ezt nevezte bugyutának.Szerintem a szegediek nem azok.Meg szerintem emlékeznek a Fideszes városvezetésre! És nemazt akarom ezzel mondani hogy a mostani vezetés király. Szó sincs róla. De! O.V. a nyugdijasokat annóa temetőben szerette volna látni. Nem tudom , a szüleit is?”
 • 2. bélás 2010. április 22. 12:52
  „ott a pont
  az 1. pontban megfogalmazva”
 • 1. rozator 2010. április 22. 12:45
  „Nekem bármelyik párt fizethet 4 évig ingyenkaját! Imádom a pacalt, marhapörit, rántotthúst,........!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több a kullancsos terület

A kullancsok élettere nőtt az elmúlt években hazánkban, mégis az emberek alig 10 % oltatta be magát vírusos agyvelőgyulladás ellen. Tovább olvasom