Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Garanciális javítás a Kölcsey utcában

Szeged – Február 7-én és 8-án, hétfőn és kedden garanciális javításra kerül sor a Kölcsey utcában.
A burkolat törött elemeit távolítja el a kivitelező, és ideiglenesen klinker téglákkal pótolja ki a balesetveszély elhárítása érdekében. A végleges helyreállítás a tartósan fagymentes időszakban történik majd.

Az elmúlt időszakban megsérült burkolóelemek garanciális javítását végzi el február 7-én és 8-án a kivitelező ATV Szeged Konzorcium a Kölcsey utcában. A mészkő- és gránit sávok törött elemeit ideiglenesen klinker téglákkal pótolják a balesetveszély elhárítása érdekében. Kiemelik az Erste Bank felöli kilazult bronz tondót is, majd Bánvölgyi László szobrász műtermébe szállítják. A tondó a tervek szerint kedden, az új alapozás elkészülte után vissza is kerül eredeti helyére, ahol a beton megszilárdulásáig kordonnal lesz körbevéve. A munkavégzés várhatóan két napot vesz igénybe, kérjük az arra haladókat, figyelmesen közlekedjenek! A végleges garanciális javítás a tartósan fagymentes időszakban történik majd.

A Kölcsey utca és a Reök palota előtti tér rekonstrukciója az európai uniós támogatással megvalósuló, 3,3 milliárd forint értékű Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkákat az önkormányzat pályázatán az ATV Szeged Konzorcium nyerte el nettó 233 millió forintos ajánlatával három induló közül. A cégtársulást a budapesti Arcadom Építőipari Zrt. vezeti, további tagjai a Tóth T. D. Kft. és a VIV Zrt. A rekonstrukció keretében a Kölcsey utcában díszburkolattal ellátott fasorral szegélyezett sétálóutca került kialakításra. A Reök-palota előtti terület pedig városi rendezvénytérré alakult. A huszár emlékmű, szecessziós vaskerítés megőrzése mellett a tér új burkolatot kapott, zöldfelületek, padok és ivókút létesültek. Megújult a közmű hálózat és a közvilágítási hálózat is.

Olvasóink írták

 • 6. papsajt 2011. február 07. 06:07
  „A royal előtt is javítsanak!”
 • 5. szeti 2011. február 07. 00:34
  „Ja, és a témához kapcsolódóan felvetném szokásos kérdésemet:

  TISZTELT VÁROSVEZETÉS!
  MINT LÁTJUK, SZEGEDEN EGYRE TÖBB A DÍSZBURKOLAT, ÍGY EGYRE TÖBB KILAZULÓ, MEGBILLENŐ, ELREPEDŐ BURKOLATI ELEM VAN. MIKOR NEVEZNEK KI VÉGRE EGY 2-3 FŐS BRIGÁDOT, AMELY FOLYAMATOSAN ELLENŐRZI A DÍSZBURKOLATOKAT, ÉS JAVÍTJA A HIBÁKAT? EHHEZ IS EGY LÁBTÖRÉS KELL ELŐSZÖR, HOGY FONTOSSÁ VÁLJON? REMÉLEM, VÉGRE KÉPESEK LESZÜNK ELŐRE GONDOLKODNI.”
 • 4. szeti 2011. február 07. 00:30
  „1. Sajnos a Kárász utcán is sok sérült burkolati elem van. A probléma forrása az, hogy a Royal szálló előtt a kisteherautók előszeretettel ráhajtanak a mészkő sávra, amit összetörnek. A Kárász utcán ez ritkábban fordul elő, ezért kisebb az esély a rongálódásra. Persze ez nem menti fel a kivitelező felelősségét, csak mondom, hogy ez is egy fontos tényező.”
 • 3. macs 2011. február 06. 21:54
  „Amikor megláttam a bronz lapokat, egyből arra gondoltam, ez se sokáig marad a helyén. Azért elkeserítő, hogy igazam lett.
  Nem hiszem, hogy maguktól mozdultak el.”
 • 2. baloghkatica 2011. február 06. 21:02
  „A hozzáértés és a mellékzseb eredménye a Guttenberg utca :D”
 • 1. Fremen1 2011. február 06. 21:00
  „Hol vannak ilyenkor a szegedi rendőrök? Egyértelmű, hogy bűncselekményt követett el valaki az ügyben. Védje a fene a Fideszt, de a Kárász u. és a Klauzál tér ugyanilyen anyagokkal lett burkolva jó 8 éve. Nem mondom, a téren is van egy-két törött lap, de még mégsincs olyan botrányos állapotban egyik se, mint a Kölcsey és a Guttemberg utca.

  Miért nincs felelős?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napfény a jégen a Sárgán

Szeged - Hogyan élte túl a kiáradt Tisza 60 napos fogságát a Sárga üdülőtelep? Mekkora károkat… Tovább olvasom