Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Gasztronómiai kalandozás fél áron

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezi torkoscsütörtök elnevezésű akcióját a Magyar Turizmus Zrt. Az egy hét múlva induló programhoz mostanáig országszerte hétszáz, Csongrád megyében több mint kéttucat étterem csatlakozott.
A szegedi, alsóvárosi Paprika vendéglő az idén is várja a vendégeket a torkoscsütörtökön. Fotó: Karnok Csaba
Kétféle levest, frissensülteket, pörköltet, ragus és kemencés ételeket kínál torkoscsütörtökön az alsóvárosi Paprika vendéglő Szegeden. A tavalyi akciót óriási sikerrel zárták: egész nap telt ház volt náluk. Többnyire azok tértek be hozzájuk, akik még soha nem fordultak meg a vendéglőben.

– A haszon nem feltétlenül pénzben mérhető, hanem inkább abban, hogy akik nálunk jártak, jó hírét vitték a vendéglőnek – mondja az üzletvezető, – Tóth András. A torkoscsütörtöki akció reklámnak sem utolsó. A vendéglőben most is svédasztalos rendszerrel rukkolnak elő. A komplett menü itt 3200 forintba kerül, a desszert: a tavaly nagy sikert aratott palacsinta és gesztenyepüré. A menüt jövő csütörtökön fél áron kínálják vendégeiknek. A gyerekeknek további 50 százalék kedvezményt adnak.

A Paprika vendéglő tulajdonosa azt mondta: egy-egy társaság úgy két órát tölthet el náluk torkoskodással, mert szeretnék, hogy mindenkinek jusson hely. Először csatlakozik az akcióhoz a balástyai Ág étterem. Ott az étlapon szereplő összes étel és pizza árából adnak 50 százalék kedvezményt.
– Sokféle finom ételt kínálunk, így például vajban sült csirkemellcsíkokat tüzes gyümölcsökkel, bélszínjavát gombával és tükörtojással, töltött paprikát kecskesajttal, hogy csak néhányat említsek – sorolta Kardos József tulajdonos.

Torkoscsütörtök a megyében
Egyelőre több mint két tucat Csongrád megyei étterem szerepel a www.menjunkenni.hu internetes portálon, amelyek február 22-én 50 százalékos kedvezménnyel várják a torkoskodókat.

A Magyar Turizmus Zrt. a néphagyományhoz kötődve, a magyar konyhát népszerűsítve rendez torkoscsütörtököt. A hagyomány a vízkereszttől hamvazó szerdáig tartó farsang időszakában számos jeles napot tart számon. Ezek egyike a „torkoscsütörtök", amikor ismét szabad a hús fogyasztása, sőt az ország egyes területein kötelező a torkoskodás – már csak a farsangi maradékok elfogyasztása miatt is.

Mivel az éttermekben jövő csütörtökön az átlagosnál jóval nagyobb forgalom várható, nem árt időben asztalt foglalni. Szem előtt tartva a mondást: „A kávéház és az étterem a türelem intézménye".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió 50 ezer forinttal zárult a Gregor-portré árverése

Egymillió 50 ezer forinttal zárult tegnapra virradó éjjel a Gregor Józsefet ábrázoló festményért… Tovább olvasom