Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Gasztronómiai sorozatot is indít a Szeged folyóirat

Szeged - Tudományos igényű a lap, ugyanakkor nem szeretne kizárólag a tudományos körökön belül mozogni.
– Furcsa hibrid kiadvány a Szeged folyóirat az első megjelenésétől kezdve – mondta a szerkesztőbizottság keddi bemutatkozásakor Bene Zoltán. A város helytörténeti és kulturális folyóiratának új főszerkesztője mellett a szerkesztők foglaltak helyett: Biernacki Karol, Kocsi Lajos, Marjanucz László, Nátyi Róbert, illetve Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a lapot kiadó Somogyi-könyvtár igazgatója.
Tudományos igényű a lap, ugyanakkor nem szeretne kizárólag a tudományos körökön belül mozogni.
Tudományos igényű a lap, ugyanakkor nem szeretne kizárólag a tudományos körökön belül mozogni.

Bene Zoltán megjegyezte, tudományos igényű a lap, ugyanakkor nem szeretne kizárólag a tudományos körökön belül mozogni. Nem lehet az a célja, hogy csak a szakma olvassa, mert ismeretterjesztő is kíván maradni. Az sem mellékes, hogy ha az olvasó megérti egy írás minden egyes szavát, attól az még lehet tudományos írás.
Érdekes és releváns témákat részesítenek előnyben, és olyanokat is, amiket azért szerepeltetnek, mert jó róluk tudni. Ilyen a szeptemberi számban a dorozsmai helytörténeti gyűjtemény és tájház. Októberben 1956-tal foglalkoznak. Szeretnének egy sorozatot a víz előtti házakról, egy másikat a hónap műtárgyáról és egy harmadikat a Somogyi muzeális kincseiről.

Decemberben gasztronómiai sorozat indul a ferencesek gyógynövény-kertészetével. Online-on is elérhető lesz a Szeged (szegedfolyoirat.sk-szeged.hu), de nem lesz teljes az átfedés a kinyomtatott lappal. A főszerkesztő, illetve a szerkesztőbizottság tagjai minden hónap harmadik szerdáján 17 és 18 óra között a Dugonics téri Millenniumi Kávéházban fogadóórát tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomjál, ha tudsz! - a feladat, ami kifogott rajtunk

Nyomjál, ha tudsz! - a feladat, ami kifogott rajtunk
A gyerekeknek láthatatlan barátjuk van, a felnőttek láthatatlan nyomógombot kaptak. Tovább olvasom