Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Geráék a Csillag börtönbe mennek

Lakodalmas fesztiválunk győztes zenekarát több lagziban is köszöntötték, az egyik örömapától háromliteres pezsgőt kaptak ajándékba. A trió szinte minden hétvégén lagzikban húzza a talpalávalót, emellett egy különleges fellépés és két hónapos turné is vár rájuk.
A Gera Fivérek Trió tagjainak – Gera Janó, Gera Zsolt és Rafa József – rengetegen gratuláltak kaptak, miután megnyerték lakodalmas fesztiválunkat. Másnap már egy lagziban húzták a talpalávalót. Legnagyobb meglepetésükre ajándékkal várták őket. – Az örömapa egy nagy társasággal nézte végig a televízióban a versenyt. Másnap az esküvőn egy háromliteres pezsgőt kaptunk tőlük ajándékba. Nagyon megható volt, mint ahogy az is: a győzelemhez rengetegen gratuláltak nekünk személyesen és telefonon – mesélte Gera Janó, a zenekar vezetője.

A trió azonban nem ül a babérjain: a következő hónapokban szinte minden hétvégén lakodalmakban játszanak, például Ópusztaszeren, Kistelek, Forráskúton. Emellett pedig egy különleges felkérésnek is eleget tesznek. – A Délmagyarország közreműködésével június 25-én a szegedi Csillag börtön fesztiválján játszunk. Azért vállaltuk, mert úgy gondoljuk: a zene mindenkié. Még nem voltam a Csillagban, a napokban megyek be, hogy megnézzem a helyszínt.

Egyébként nem Geráék az első zenekar, akik a fogva tartottaknak adnak koncertet: három évvel ezelőtt Bódi Gusztiék adtak nagy sikerű műsort a Csillagban. A Gera trió egy nagy álmot is dédelget: ősszel Ausztráliában szeretnének két hónapot tölteni. Rafa József, aki négy éve csatlakozott a Gera fivérekhez, az Újvidéki Rádió és Televízió harmonikaművészeként járt már a távoli földrészen, s most újra meghívták őket.

– Az ausztráliai magyarok nagyon várnak minket. A meghívásnak örömmel teszünk eleget, október közepén tervezzük az indulást – mondta a zenekarvezető. – Rafa Józsinak egyébként nemcsak ezért a meghívásért vagyunk nagyon hálásak, hanem azért is, mert nagyon sokat foglalkozott velünk. Rengeteget tanultunk tőle. S ha már a hálánál tartunk: a szüleinknek is köszönettel tartozunk azért, mert támogatták, hogy zenészek legyünk.

A Gera Fivérek Trió magával viszi Ausztráliába azt a CD-t, amit a Délmagyarország ad ki hamarosan a lakodalmas fesztivál döntőjéről. S ha minden jól megy, addigra elkészül első önálló dupla albumuk is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged napja: készülődik a város – Holnaptól borfesztivál

Az utolsó simításokat végezték el a holnap megnyíló 13. borfesztivál pavilonjain tegnap. Lázasan… Tovább olvasom