Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Godot és borászok a Pinceszínházban

Hubay Miklós zenés darabjával, az Egy szerelem három éjszakájával indul az évad a szegedi Pinceszínházban, amelynek műsorkínálatában Görgey, Márai, Thomas Mann és Beckett egy-egy műve is szerepel.
A Pinceszínház mellett működő Szemüveg – Szegedi Művészeti Egyesület jegyzi a Horváth Mihály utcai magánteátrum új szezonjának első bemutatóját: szeptember 23-án Czene Zoltán rendezésében az első magyar musicalt, Hubay Miklós Egy szerelem három éjszakája című zenés darabját játssza a Szegedi Egyetemi Színpad (SZESZ). Ugyancsak a Szemüveg produkciójaként mutatják be a szegedi stúdiósok október 21-én Toronykőy Attila rendezésében Görgey Gábor fergeteges vígjátékát, a Komámasszony, hol a stukkert.

A Pinceszínház vezetője, Kancsár József és Lőkös Ildikó dramatizálta Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényét, amit novemberben Sándor János állít majd színpadra Bánffy György és Sinka Károly főszereplésével. Érdekesség, hogy a két barát, Henrik és Konrád fiatalként is megjelenik majd a produkcióban, őket a tavaly Casanovaként sikert aratott Hegedűs Zoltán és a Dunakanyarban megismert Sárközy József alakítja.

A Franciaországban élő magyar származású színész, Alexander Hering címszereplésével Kancsár József viszi színre Thomas Mann dramatizált novelláját, a Mario és a varázslót. Alexander Hering, aki Ariane Mnouchkine társulatában is játszott, Párizsban pedig bűvésziskolát is végzett, két nyelven játssza majd a darabot. Tavasszal mutatják be Molnár László szolnoki színművész rendezésében a Godot-ra várva című, immár klasszikussá lett Beckett-darabot.

Kancsár József elmondta: idén is az 1,8 millió forintos önkormányzati támogatásból, a NKA és a NKÖM pályázatain elnyert pénzekből, valamint a szponzori támogatásokból hozzák létre a produkcióikat. Elindítják az éjszakai színházi sorozatot, amelyben extrémebb, kuriózumnak számító darabokat tűznek műsorra – éjjel 11 órai kezdéssel. Elsőként a három évtizeddel ezelőtt rejtélyes gyilkosság áldozatává lett homoszexuális olasz író, költő és rendező, Pier Paolo Pasolini Vágyak című egyfelvonásosát mutatják be.

Október 23-án indul a Borpáholy című sorozatuk, amelyben neves borászok közreműködésével tartanak színházi esteket. Első alkalommal Pozsgai Zsolt Szeretlek, Faust című darabját olvassák fel, amely tulajdonképpen az egyszerre előzetesben ülő Jávor Pál színművész és Mindszenty József bíboros, hercegprímás dialógusa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom